„ManaBalss.lv” publicē portāla krievu valodas versiju • IR.lv

„ManaBalss.lv” publicē portāla krievu valodas versiju

21
NULL

Portāla veidotāji cer, ka tas sniegs ieguldījumu vienotas informatīvās telpas stiprināšanā

Sabiedrības iniciatīvu portāls „ManaBalss.lv” pirmdien, 29.jūnijā, publicējis krievu valodas versiju, informē „ManaBalss.lv” vadītāja Madara Peipiņa.

Portāls krievu valodā iztulkots, lai paplašinātu iespējas ikvienam Latvijas pilsonim, neatkarīgi no dzimtās vai ikdienā lietotās valodas, iedziļināties „ManaBalss.lv” iniciatīvu saturā, ar savu parakstu palīdzot vērtīgām iedzīvotāju idejām sasniegt Saeimu.

Portāla krievu valodas versija izveidota kā atbilde uz pieaugošajām bažām par mazākumtautību iedzīvotāju, no kuriem liela daļa ir tieši krievvalodīgie, norobežošanos no sabiedrībā un politikā notiekošā. Portāla krievu valodas saturs dos iespēju lielai daļai Latvijas pilsoņu, neatkarīgi no dzimtās valodas, iedziļināties iniciatīvās paustajās idejās, un izlemt – atbalstīt tās vai ne. Portāla veidotāji cer, ka krievu valodas versija sniegs ieguldījumu arī vienotas informatīvās telpas stiprināšanā, kurā saturs latviešu un krievu valodā pieejams korektā, sertificēta tulkošanas biroja apstiprinātā tulkojumā.

Portāla pamatfunkcijas – iespēja aplūkot visas portāla sadaļas, norādes un paskaidrojumi par balsošanu, kā arī visas publicētās iniciatīvas – turpmāk būs pieejamas gan latviešu, gan krievu valodās. Iniciatīvu iesniegšana vēl joprojām būs iespējama tikai latviešu valodā, lai nodrošinātu iespēju papildināt un uzlabot oriģinālo tekstu, kā arī lai ievērotu Saeimas kārtības ruļļa prasību iniciatīvu Saeimā iesniegt valsts valodā.

Portāla „ManaBalss.lv” vadītāja Madara Peipiņa uzsver, ka Latvijai patlaban vairāk kā jebkad ir nepieciešama spēcīga, saliedēta pilsoniskā sabiedrība, kurā ikviens jūtas vajadzīgs un novērtēts, un zina par savām iespējām ietekmēt valstī notiekošo: „Gribam radīt vidi, kurā Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja vienoties par kopējām idejām un mērķiem neatkarīgi no dzimtās valodas. Drošas, stipras, labklājīgas valsts veidošanā mums ir nepieciešami visi – ticam, ka portāla saturs krievu valodā pavērs iespējas daudz vairāk cilvēkiem Latvijā iesaistīties labu ideju virzīšanā uz Saeimu.”

Portāla krievu valodas versija izveidota ar ASV vēstniecības Latvijā, Meirovica biedrības par progresīvām pārmaiņām finansiālu atbalstu un SIA „Skrivanek Baltic” atbalstu.

„ManaBalss.lv” krievu valodas versija pieejama šeit: www.manabalss.lv/ru

 

Komentāri (21)

aivarsk 29.06.2015. 12.54

Rusifikācija turpinās!

Saskaņas uzvaras gājiens turpinās!

Ielu nosaukumus arī, lūdzu!

+11
-3
Atbildēt

1

    aivarsk > aivarsk 29.06.2015. 12.55

    Portāla veidotāji cer, ka tas sniegs ieguldījumu vienotas informatīvās telpas stiprināšanā

    _______________________________________

    šis ir lielākais idiotisms, kas dzirdēts pēdējā laikā!

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

Kalvis Apsītis 29.06.2015. 22.35

Manuprāt, Manabalss.lv komanda nebija ar šo gājienu gribējusi atgriezties Latvijas PSR valodu situācijā… Aizdomas varētu novērst pavisam, ja viņi iztulkotu savas vietnes interfeisu angliski vai vēl labāk – angliski un vāciski.

Ir toties cita lieta – Manabalss.lv nepietiekami nodala sevi kā (1) bezkaislīgus iniciatīvu parakstīšanas procesa nodrošinātājus; (2) aktīvistus, kuri paši par kaut ko iestājas. Teiksim, 2015.g. 8.aprīlī saņēmu no Manabalss šādu e-pastu: “šobrīd portālā ManaBalss.lv tiek vākti paraksti par divām ļoti svarīgām iniciatīvām. Tām ļoti nepieciešams tieši Tavs paraksts – ja īsā laikā nesavāksim 10 000 parakstus, tām būs grūti nokļūt Saeimā un panākt īstas izmaiņas.” (Un pievienoti divi linki “Par atklātu balsojumu valsts prezidenta vēlēšanās”, “Par kopdzīves likuma pieņemšanu Latvijā”.)

Es šeit nepieskaršos abu iniciatīvu saturam – bet, manuprāt, parakstu vākšanas vietne nedrīkst reklamēt dažas tur izvietotās petīcijas, bet noklusēt citas. Viņiem ir jāsaglabā neitralitāte. Jā, tas varbūt nedod tik ātru rezultātu, toties negrauj portāla uzticamību.

+7
0
Atbildēt

0

west 29.06.2015. 20.31

Portāla krievu valodas versija izveidota kā atbilde uz pieaugošajām bažām par mazākumtautību iedzīvotāju, no kuriem liela daļa ir tieši krievvalodīgie, norobežošanos no sabiedrībā un politikā notiekošā.

——————————-

Varbūt tomēr “vienvalodīgie” ?

Norobežojas tie, kuri latviski nesaprot vispār. Cik zināms, tad valsts svarīgākos jautājumus drīkst lemt tikai pilsoņi. Kā var būt Latvijas pilsonis, kurš nesaprot, nemāk lasīt un runāt latviski ? Kā tāds vispār dabūja pasi ?

Jautājums, protams, retorisks, jo visi zina, kā un kāpēc.

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu