Rīgas domnieks uz rīdzinieku rēķina dodas ballēties Vīnē • IR.lv

Rīgas domnieks uz rīdzinieku rēķina dodas ballēties Vīnē

12
Rīgas domes deputāts Mihails Gavrilovs. Foto: Elmārs Rudzītis, F64
Ieva Circene

Gavrilova komandējumu uz Austrijas “Concordia Ball” opozīcija uzskata par atpūtu, nevis darba vizīti

Rīgas domes deputāts Mihails Gavrilovs (GKR) devies četru dienu komandējumā uz Vīni Austrijā, lai piedalītos svinīgā ceremonijā Vīnes Rātsnamā jeb uz “Concordia Ball”, kas notiks 19.jūnijā. Lai arī tieši Gavrilovs ielūgts uz šo pasākumu, kura organizācijas komiteju vada Austrijas prezidents Heincs Fišers, Ir.lv neizdevās domē noskaidrot, kāds rīdziniekiem būs ieguvums no šīs vizītes Austrijā. Arī pats deputāts izvairījās Ir.lv atbildēt, ko darīs pasākumā.

Gavrilova oficiālais komandējums Austrijā ilgs no 18. līdz 21.jūnijam.

Kā Ir.lv paskaidroja Rīgas domē, Gavrilovs piedalīsies sarīkojumā tāpēc, ka ir saņēmis ielūgumu no balles rīkotājiem un tas esot pagodinājums pārstāvēt Rīgu šajā reprezentablajā starptautiskajā pasākumā. Tieši tas arī būšot rīdzinieku galvenais ieguvums no šīs vizītes, teica Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis.

Vidauskis pastāstīja, ka papildus sarīkojumam deputāts apmeklēs Austrijas vadošo sarīkojumu deju skolu Vīnes „Elmayer”, kur tiksies ar citu deju skolu vadītājiem un pedagogiem, lai pārrunātu pieredzi par dejas popularizēšanu kā jauniešu interešu izglītības un laika pavadīšanas veidu, tāpat arī iespēju starptautiskās sadarbības veidošanā.

Pati “Concordia Ball”, kurā šovakar piedalīsies Gavrilovs, ir Austrijas tradicionāla balle mediju profesionāļiem. Tā notiek katru jūnijā jau vairāk nekā 150 gadus. Ballē ik gadu piedalās pazīstami politikas, biznesa, kultūras un mākslas pārstāvji. Balles moto šogad ir “Austrumi satiek Rietumus”. Bez balles organizācijas komitejas vadītāja Austrijas prezidenta Fišera rīcības komitejā ietilpst arī Austrijas kanclers Verners Faimans un Vīnes birģermeistars Mihaels Hoiptls. Sarīkojumu apmeklē arī ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji Austrijā, pieaicinātie viesi no Austrijas un ārvalstīm, Vīnes deju skolu vadītāji un dalībnieki.

Balles mājas lapā ievietotā programma liecina, ka pasākumu atklās žurnālistes Klaudijas Šancas (Claudia Schanza) prezentācija, būs deju priekšnesumi un atklāšanas deja, kuru ievadīs organizācijas komiteja. Plānota arī modes dizainera „iCONiC” ekskluzīva prezentācija, deju pasākums “Isle of Men” un “Let’s dance” u.c.

Ir.lv ceturtdienas pēcpusdienā sazvanīja Gavrilovu Viļņā, jo viņš ar savu auto bija devies ceļā uz Vīni. Vaicāts, ko viņš pasākumā darīs un kura persona tieši viņu ir uzaicinājusi, Gavrilovs izvairījās atbildēt, sakot, ka par to pastāstīs 29.jūnijā, kad būs atgriezies. “Šobrīd esmu Viļņā un ir slikta dzirdamība. Visu izrunāsim, kad atgriezīšos,” vairākkārt sacīja deputāts. Viņš arī apstiprināja, ka ceļā devies ar personīgo automašīnu.

Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka Rīgas domes Finanšu departamentam uzdots apmaksāt no Rīgas pilsētas budžeta Gavrilova komandējuma dienas naudu, arī 30% no komandējuma dienas naudas vietējā transporta izdevumiem, segt apdrošināšanu, kā arī izdevumus degvielas iegādei maršrutā Rīga-Vīne-Rīga (pēc faktiskajiem izdevumu pamatojuma dokumentiem). Tāpat viņam tiks apmaksāti izdevumi par viesnīcu.

Šis ir pirmais gadījums, kad kāds Latvijas deputāts dodas uz šādu pasākumu, Ir.lv apliecināja Rīgas domes opozīcijas frakcijas deputāts Olafs Pulks (Vienotība).

Pulks uzskata, ka Gavrilovam šis ir nevis komandējums, bet gan kā iepazīšanās tūrisma brauciens pa Eiropu ar savu personīgo automašīnu, šķērdējot nodokļu maksātāju naudu. Viņš arī pieļāva, ka pasākumam varētu būt „politiska nokrāsa”.

Vaicāts par Gavrilova komandējuma izmaksām, Vidauskis Ir.lv atbildēja, ka patlaban tās nav zināmas. “Sīkāk par izmaksām varēsim informēt pēc komandējuma, kad domes priekšsēdētājam tiks iesniegta atskaite par braucienu,” sacīja Vidauskis.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.969 “Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi” dienas nauda Austrijā noteikta 46 eiro, bet viesnīcas izmaksas ir 150 eiro.

Savukārt “Drošas braukšanas skolas” valdes locekļa Edmunda Ozolnieka aprēķini par degvielas izmaksām šādā aptuveni 1300 kilometru garā autobraucienā līdz Vīnei un vēl tikpat daudz atpakaļ nodokļu maksātājiem varētu izmaksāt vidēji 1000 eiro.

Atbilstoši rīkojumam Gavrilovam līdz 28.jūnijam jāiesniedz Rīgas domes priekšsēdētājam pārskats par komandējumu, bet līdz 29.jūnijam Rīgas domes Ārlietu pārvaldei – norēķins par naudas līdzekļu izlietojumu, pievienojot komandējuma izdevumu pamatojuma dokumentus.

 

Komentāri (12)

traductrice 19.06.2015. 11.57

Kad lasu šādu virsrakstu, nāk prātā pavisam nesen izskanējusī ziņa, ka skolniece nevarēja tikt uz Pasaules olimpiādi (šķiet, fizikā!!!) naudas trūkuma dēļ.

Jācer, ka vismaz Vīnes valsi ne īpaši godātais deputāts būs apguvis vismaz uz trijnieciņu.

+9
0
Atbildēt

0

LoveLove 19.06.2015. 10.46

“Concordia Ball”, kurā šovakar piedalīsies Gavrilovs, ir Austrijas tradicionāla balle mediju profesionāļiem.”

Pat, ja Gavrilovs ir unikāls mediju profesionālis un, virpuļojot Vīnes valšu ritmā, spēs popularizēt Rīgu kā Austrijas tūristu galamērķi nr. 1, izmaksas par viņa atrašanos šajā pasākumā nešķiet pamatotas ne no lietderīguma, ne no budžeta iespēju viedokļa. Bet atskaiti par šo ceļojumu gaidu ar interesi, principā tai jābūt publiski pieejamai.

+6
-1
Atbildēt

0

tonijs 19.06.2015. 10.35

…aprēķini par degvielas izmaksām šādā aptuveni 1300 kilometru garā autobraucienā līdz Vīnei un vēl tikpat daudz atpakaļ nodokļu maksātājiem varētu izmaksāt vidēji 1000 eiro.

…….

Tikko apskatījos, ka lidojums uz Vīni (un atpakaļ) ar AirBaltic ekonomiskajā klasē izmaksātu 506 eiro, tātad divreiz mazāk nekā ar mašīnu. Rīgas nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšana tīrā veidā.

+5
0
Atbildēt

1

    aivars15 > tonijs 19.06.2015. 19.54

    Nevajag ticēt cita aprēķiniem, bet pieslēgt savu prātu. 2700 kilometri, ar 7 litriem/100 km izmaksās pie 200 eiro. Kā gan var dabūt 1000 eiro?

    Air Baltic biļete, pērkot pāris nedēļas iepiekš maksās nevis 500, bet 300 eiro.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu