Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

6
Mumini Rivjērā
Kristīne Simsone

 


oooo
 Mumini Rivjērā / Muumit Rivieralla. Atelpai no sintētiskajām lielbudžeta «multenēm» – sirsnīgā animācijā ir iedzīvināti pazīstamās rakstnieces Tūves Jansones mumintroļļi. Vizuāli baudāma un saturā vienkārša, filma ir patīkams Eiropas animācijas «našķis» gados jaunākajai publikai. Interesanti – vienas no filmas režisorēm Hannas Hemilas iepriekšējais darbs (kā producentei) bija arī Latvijā savulaik skatāmā somu kinoklasiķa Aki Kaurismeki lente Havra. Kino no 18.jūnija.

ooo Stretch / Nakts Braucējs. Rīkļurāvēju bandas, ekscentriski bagātnieki, caurkrituši aktieri un par komēdiju neiztrūkstošu sastāvdaļu kļuvušais Deivids Haselhofs – visi darbojas šajā Losandželosas trillerkomēdijā. Daudzšķautņainais farss, pie kura «stūres» ir parādu piedzinēju vajāts un nelaimīgs limuzīna šoferis, uz priekšu traucas azartiski, lustīgi un atgādina Gaja Ričija kriminālkomēdiju noskaņas. Nenovērtēts izklaides kino potenciāls – ASV filma kinoteātros pirmizrādi tā arī nepiedzīvoja, bet tika nepelnīti nobīdīta uz iTunes. No 18.jūnija.

Kinolekciju cikls Neiespējamā īstenība. Filmu festivāls 2ANNAS organizē lekciju ciklu par dokumentālo kino. Sešās lekcijās, kas ik nedēļu līdz 15.jūlijam norisināsies Dubultu pasaku namā Undīne, tiks aplūkotas pasaules zīmīgākās dokumentālās lentes, ko pavadīs kinozinātnieka Agra Redoviča lekcijas. 20.jūnijā – Dzigas Vertova darbi Kinoacs (1924), Cilvēks ar kinoaparātu (1929), Entuziasms: Donbasa simfonija (1931), Šūpļa dziesma (1938). Pasaku nams Undīne, Parka ielā 1, Dubultos, plkst. 21.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu