Ķimikāliju rūpnīcā Igaunijā trešdienas rītā atsākusies degšana • IR.lv

Ķimikāliju rūpnīcā Igaunijā trešdienas rītā atsākusies degšana

39
Ugunsgrēks "Silmet" rūpnīcā. Foto: Kaspar Pokk, "Postimees.ee"

Dzēšot ugunsgrēku, cietuši seši ugunsdzēsēji

Bīstamo ugunsgrēku “Molycorp Silmet AS” rūpnīcā Igaunijas pilsētā Sillamē izdevies apdzēst naktī, tomēr objektā trešdienas rītā divas reizes atsākusies degšana, vēsta Igaunijas raidkorporācija ERR.

Igaunijas Sillamē pilsētā otrdienas pēcpusdienā izcēlās augstākās sarežģītības kategorijas ugunsgrēks retzemju metālu kompānijas “Molycorp Silmet AS” rūpnīcā, kas radīja ķīmiskā piesārņojuma draudus. Ugunsgrēks izcēlās piestāvu rūpnieciskā ēkā, kurā uzglabātas 135 tonnas reto metālu tantala un niobija. Ēkai daļēji iegruvis ēkas jumts, bet rūpnīcas darbinieki nav cietuši, raksta LETA.

Sarežģīto ugunsgrēku izdevās lokalizēt ap pusnakti, bet likvidēt ap plkst.2 trešdienas rītā. Ēkas sabrukšanas draudu dēļ ugunsdzēsēji tajā nevar ieiet, tāpēc dzēšana notiek tikai no ārpuses.

Neliela degšana objektā atsākusies ap plkst.4.30 naktī, kad liesmas izdevies apdzēst 25 minūšu laikā, un vēlreiz plkst.9. Trešdienas rītā uz rūpnīcu no jauna izbraukuši ugunsdzēsēji no Sillamē, Narvas un Jehvi.

Dzēšot ugunsgrēku, cietuši seši ugunsdzēsēji. Igaunijas Glābšanas dienests informēja, ka divi ugunsdzēsēji pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas devušies mājās, bet četriem atļauts turpināt darbu.

Ugunsnelaimes laikā otrdien virs Sillamē pilsētas pacēlās kodīgi dūmi, kas izplatījās divu kilometru rādiusā. Cilvēki brīdināti uzturēties iekštelpās un nevērt vaļā logus.

Uz glābšanas dienesta telefonu zvanījuši aptuveni 30 vietējie iedzīvotāji, jautājot par notiekošo, taču nav ziņu, ka ugunsgrēka vai sadūmojuma dēļ būtu cietis kāds Sillamē iedzīvotājs.

Sākta izmeklēšana par ugunsgrēka iemesliem. “Molycorp Silmet AS” ir viens no lielākajiem reto metālu ražotājiem Eiropā.

 

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu