Putina baikeri no Krievijas budžeta saņēmuši ap miljonu eiro • IR.lv

Putina baikeri no Krievijas budžeta saņēmuši ap miljonu eiro

24
"Nakts vilki" un Aleksandrs Zaldostanovs (centrā) Maskavas Poklonnaja gora. Foto: ITAR-TASS/LETA

Opozicionāra Alekseja Navaļnija apgalvojumu apstiprinājis „Nakts vilku” vadonis

Krievijas motociklistu kluba „Nakts vilki” vadonis Aleksandrs Zaldostanovs ar iesauku “Ķirurgs”, kas ir atklāts Kremļa politikas atbalstītājs, apstiprinājis iepriekš opozicionāra Alekseja Navaļnija paziņojumu, ka „Nakts vilki” 18 mēnešu laikā no Krievijas budžeta saņēmuši finansējumu 56 miljonu rubļu (973 tūkstoši eiro).

To Zaldostanovs apstiprinājis intervijas fragmentā, kas publicēts „Nakts vilku” mājas lapā, raksta Ukrainas „Espreso TV”. Zaldostanovs apgalvo, ka klubs esot “saņēmis grantu”. Savukārt Navaļnijs ar atklāsmi par budžeta naudas tērēšanu motociklistu bandai nāca klajā radio „Eho Moskvi” publicētajā blogā.

Zaldostanovs uzsvēris, ka baikeri šo naudu saņēmuši atklāti. „Bet ja runājam par summām, teikšu tieši – nepietiekami piešķir, vajag vairāk,” teica „Nakts vilku” vadonis.

Viņš uzsvēris, ka pirms klubs saņēmis valdības atbalstu, motociklistu klubs jau 25 gadus pastāvējis bez jebkāda valdības atbalsta.

Savukārt Navaļnijs publicējis pētījumu, kas veltīts tieši budžeta atbalsta pozīcijām šim baikeru klubam. No pētījuma izriet, ka pēdējos divos gados „Nakts vilki” un klubam pietuvinātas struktūras no valsts budžeta saņēmušas 56 miljonus rubļu (973 tūkstoši eiro).

„Nakts vilku” iecere doties motociklistu braucienā cauri Austrumeiropas valstīm līdz Berlīnei, lai atzīmētu 70.gadadienu kopš Otrā pasaules kara beigām, izsauca neapmierinātību šajās valstīs. Polijas amatpersonas to nosauca pat par provokāciju un aizliedza Krievijas baikeriem iebraukt valstī. Savukārt Vācija pagājušajā mēnesī atsauca izsniegtās Šengenas vīzas.

Tomēr Berlīnes tiesa trešdien atcēla prokremliskajai baikeru bandai “Nakts vilki” noteikto aizliegumu iebraukt Vācijā, jo nav pietiekamu pierādījumu, ka krievu baikeri rada draudus sabiedriskajai kārtībai, iekšējai drošībai un starptautiskajām attiecībām, ziņo LETA. Tiesa līdz ar to atzina, ka baikeru Itālijā izdotās vīzas, kas viņiem ļauj ceļot Eiropas Savienībā, arī Vācijā ir derīgas.

 

Komentāri (24)

dzeris49 07.05.2015. 10.20

Cik tad ilgi šos klaunus sauks par baikeriem?

Kur tas dzirdēts, ka baikeri būtu izdresēti krancīši uz motocikliem, kurus finansē valsts un kuri strādā valsts labā, baikeri ir opozīcijā gan valstij, gan, lielā mērā, arī sabiedrībai jebkur, tie nav baikeri, bet, algoti našisti, kuriem iedota nauda, motocikli, un kuri pilda Kremļa pavēles.

+2
0
Atbildēt

0

Bet 07.05.2015. 08.55

Nav jau nekāds brīnums, jo Krievija propogandai naudu nežēlo!

Par ko tad citu , tādi baikeri var vizināties pa Eiropas šosejām un pilsētām.

Pie tam vēl EUR! pat valūtu krievi nežēlo, lai reklamētos visos veidos, bet nesanāca. Cik tur tika tālāk par mātušku. laikam kādi pāris desmiti.

Švaka viņiem tā gada diena sanākusi gan ar baikeriem, gan karogu un tām lentītēm.

Arišķīgi veči, kuri iztērē naudu, bet jēgas nekādas! Vien pat Vācija spiesta apkjēgt, kas patiesībā ir krievi!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu