Deputāts Spolītis rosina noteikt naudas sodu par Georga lentītes demonstrēšanu • IR.lv

Deputāts Spolītis rosina noteikt naudas sodu par Georga lentītes demonstrēšanu

55
Foto: Jānis Saliņš, F64

Politiķis rosina noteikt naudas sodu līdz 350 eiro

Saeimas deputāts Veiko Spolītis rosina likumā noteikt naudas sodu par Georga lentītes demonstrēšanu vairāku publisku pasākumu laikā, kā arī par tāda transportlīdzekļa vadīšanu, kas ārēji redzamā vietā aprīkots ar Georga lentīti. Sods paredzēts arī par Satversmē nosodīto totalitāro režīmu citu simbolu izmantošanu, ziņo LETA.

Politiķis rosina noteikt naudas sodu līdz 350 eiro par bijušās PSRS un tās republiku, izņemot Baltkrievijas, bijušās Krievijas impērijas vai bijušās nacionālsociālistiskās Vācijas karogu, ģerboņu vai simbolikas (arī stilizētā veidā), tajā skaitā nacionālsociālistiskas svastikas, “Schutzstaffel” zīmju, sirpja un āmura, vai arī Georga lentītes demonstrēšanu sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu norises vietās.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, deputāts rosina noteikt naudas sodu no 350 līdz 700 eiro vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm.

Tāpat deputāts rosina paredzēt līdz 350 eiro lielu naudas sodu par tāda transportlīdzekļa vadīšanu, kas ārēji redzamā vietā aprīkots ar Satversmē nosodīto totalitāro režīmu, nedemokrātiska imperiālisma un starptautiskā terorisma simboliem – bijušās PSRS un tās republiku, izņemot Baltkrievijas, bijušās Krievijas impērijas vai bijušās nacionālsociālistiskās Vācijas karogu, ģerboni vai simboliku (arī stilizētā veidā), tajā skaitā nacionālsociālistisko svastiku, “Schutzstaffel” zīmi, sirpi un āmuru, vai arī Georga lentīti.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, Spolītis rosina uzlikt naudas sodu no 350 līdz 750 eiro vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Attiecīgie grozījumi iesniegti, lai veiktu izmaiņas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

 

Komentāri (55)

Viedoklis_lv 06.05.2015. 07.49

Ja kāds Padomju Krievijā pēc uzvaras pār nacistisko Vāciju uzvilktu Georga lentīti, tad viņu kā minimums aizsūtītu uz gulagu bet visdrīzāk nošautu uz vietas. Tā kā Georga lentīte simbolizēja Cara armiju un to valkāja tie kas iestājās pret sarkano armiju.

Bet nu ar putina propagandas mašīnu arī šis vēsturiskais elements ir sagrozīts kājām gaisā.

+11
0
Atbildēt

3

    kristaps_freimanis > Viedoklis_lv 06.05.2015. 09.36

    Tā gluži nebūs…

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ribbon_of_Saint_George

    The title of the Soviet Guards was first introduced on 18 September 1941 in accordance with the decision of the Headquarters of the Supreme Commander-in-Chief (Russian: Ставка Верховного Главнокомандующего, Stavka, Verkhovnogo Glavnokomanduyushchego) and by the order No. 308 of the People’s Commissar of Defense for the distinguished services during the Yelnya Offensive. The 100th, 127th, 153rd and 161st Rifle Divisions were renamed into the 1st, 2nd, 3rd and 4th Guards Divisions, respectively. The units and formations nominated for the Soviet Guard title received special Guards banner in accordance with the decision of the Presidium of the Supreme Soviet of the USSR. On 21 May 1942, the Presidium of the Supreme Soviet of the USSR introduced Guards ranks and Guards badges to be worn of the right side of the chest. Both included the Georgian ribbon pattern. In June 1943, they introduced the Guards Red Banners for the land forces and in February 1944 – for the naval forces. Georgian ribbons adorned the banners exactly as in the 19th century.[2]

    Established on 8 November 1943, the Order of Glory (Orden Slavy) was an order of the Soviet Union. It was awarded to non-commissioned officers and the rank-and-file of the armed forces, as well as to junior lieutenants of the air force, for bravery in the face of the enemy. The ribbon of the Order was orange with three black stripes – the same as that of the Cross of Saint George.

    One of the most honourable medals in the Soviet Union, the medal “For the Victory over Germany” (Russian: За победу над Германией, Za pobedu nad Germaniyey) also features Saint George stripes. It was awarded to all the soldiers and officers who participated in the Eastern Front campaigns, and was the first award to be universally granted to all the veterans, for the most part, right after the end of the war.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_Glory

    http://en.wikipedia.org/wiki/Medal_%22For_the_Victory_over_Germany_in_the_Great_Patriotic_War_1941%E2%80%931945%22

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    TanteSidra > Viedoklis_lv 06.05.2015. 12.33

    Sv. Georga lentes no 1. Pasaules kara ir daudziem latviešu virsniekiem, ģenerālim Bangerskim tai skaitā.

    Sarkanzilibalts trikolors bija karogs ģen. Vlasova armijai.

    Tagad russisti-komunofašisti ir izpagānējuši (ispagaņiļi) gan vienu gan otru.

    Mūsdienās rotāties ar divkrāsu melnioranžu kolorado lenti nozīmē demonstrēt nelojalitāti Latvijai.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Viedoklis_lv > Viedoklis_lv 06.05.2015. 10.05

    Jūs jauciet Svētā Jura (Georga) lentīti, kas bija Cariskā Krievijas simbols ar Slavas Ordeni, ko ieviesa PSRS sarkanā armijā.

    http://apollo.tvnet.lv/zinas/sveta-jura-georga-lenta-vesture-un-musdienu-pielietojums/450507

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Fikseris 05.05.2015. 21.33

Ši kara sekta, ko krievija izveidojusi ap 9. maiju, beigies ļoti slikti priekš krievu tautas. Var tikai cerēt ka tikai priekš krievu tautas.

http://www.echo.msk.ru/sounds/1542614.html

+11
0
Atbildēt

0

sniega_roze 05.05.2015. 23.02

Re ko tikmēr dara Saudi Arābijā ar t.s. Krievijas humanitāro palīdzību – galīgi negrib ņemt pretim.. –

http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2015/05/05/108907.shtml

+4
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu