Divas dienas Latvijā skatāma kungfu laikmetīgās dejas izrāde „Durvis" • IR.lv

Divas dienas Latvijā skatāma kungfu laikmetīgās dejas izrāde „Durvis”

35
Publicitātes foto

4.maijā izrāde Latgales vēstniecībā “Gors”, 5.maijā – Ķīpsalas izstāžu zālē

Divas dienas Latvijā būs skatāma iespaidīga Ķīnas kungfu laikmetīgās dejas izrāde „Durvis” (Gateway), kur 12 jauni puiši – kungfu meistari un dejotāji – uz skatuves demonstrēs elpu aizraujošas kustības un unikālu cīņas tehniku, kas neatlaidīgi slīpēta jau no agras bērnības.

„19 līdz 22 gadus vecie jaunieši dzīvo un trenējas skarbos apstākļos Pekinas nomalē. Mēģinājumi notiek vecā peldbaseinā, ko trupas dalībnieki ir pielāgojuši savām treniņu vajadzībām. Mūsu Maskavas forštate salīdzinājumā ar to ir gluži vai labiekārtots pilsētas centrs,” stāsta horeogrāfe Olga Žitluhina, kura dejas izrādi redzēja Pekinā. „Ikvienam profesionālim ir skaidrs, ka tas, ko spēj izdarīt šie puiši, nav izdarāms gada laikā – tas ir smags, nežēlīgs darbs daudzu gadu garumā,” teic horeogrāfe.

Deju apvienības „The Contemporary Dragon KungFu Company” stils ietver tradicionālo Ķīnas kaujas mākslu un laikmetīgo deju. Apvienību 2006. gadā nodibināja pasaulslavenais aktieris Džekijs Čans. Savas prasmes mākslinieki slīpējuši slavenākajās Ķīnas kungfu skolās, tostarp Šaoliņas klosterī, un pie Pekinas Deju akadēmijas pasniedzējiem. Deju apvienība ir piedalījusies tādās filmās kā „Dragon Blade”, „The Karate Kid”, „Taichi 2″ un citās, kā arī dažādās izrādēs un televīzijas uzvedumos.

No kurienes mēs nākam? Kurp mēs dodamies? Izrāde ir stāsts par dzīvi – cilvēks instinktīvi izvēlas durvis, kuras atvērt, lai nostātos uz fiziskās un garīgās pilnveidošanās ceļa. Lai sasniegtu briedumu un kļūtu par pieaugušiem vīriem, jaunie puiši atvērs un izies caur Cilvēka, Dieva un Gara vārtiem, kas simbolizē dažādus personības attīstības posmus. Skatīt video: http://ej.uz/kugfudeja

Biļetes uz izrādi Latgales vēstniecībā “Gors” nopērkamas www.bilesuparadize.lv, bet uz Ķīpsalas izrādi www.bilesuserviss.lv

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu