Krievijas "melnajā sarakstā" iekļauti pieci Latvijas politiķi (papild.) • IR.lv

Krievijas “melnajā sarakstā” iekļauti pieci Latvijas politiķi (papild.)

137
Vientuļā opozīcijas balss pie Krievijas Valsts domes 29.maijā - Krievijas Helsinku organizācijas līdere Ludmila Aleksejeva protestē pret nevalstisko organizāciju aizliegšanu. Foto: AFP/LETA

Kopumā Kremļa “melnajos sarakstos” esot 80 līdz 90 politiķu vārdi

Krievijas izveidotajā Eiropas Savienības (ES) politiķu sarakstā, kuriem liegts ieceļot Krievijā, redzami arī pieci Latvijas politiķu vārdi.

Kā liecina Somijas raidorganizācijas YLE rīcībā nonākušais dokuments ar Krievijā nevēlamo 89 politiķu vārdiem, tajā iekļauti Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), kā arī četri Latvijas deputāti Eiropas Parlamentā – Sandra Kalniete (V), Inese Vaidere (V), Artis Pabriks (V) un Roberts Zīle (NA).

Krievijas izveidotajā ES politiķu sarakstā proporcionāli ir ļoti daudz iekļauti pārstāvji no Austrumeiropas un Centrāleiropas, aģentūrai LETA norādīja sarakstā iekļautais Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (V).

Vienlaikus sarakstā proporcionāli maz ir iekļautas personas no Vācijas un Francijas. Krievijai tas esot politisks solis, kā parādīt savu spēku. Turklāt šis esot arī veids, kā sašķelt Eiropas politiķus iekšienē. “Nevajag novērtēt par zemu viņu intelektu,” uzsvēra politiķis.

Pabriks norādīja, ka viņa uzvārda iekļaušana sarakstā nav pārsteigums. “Sit pa Eiropas Parlamentu, sit pa atpazīstamību,” uzsvēra Pabriks.

Sarakstu ar Krievijā nevēlamo personu vārdiem trešdien Krievijas Ārlietu ministrija iesniedza ES delegācijai.

ES ārlietu dienesta pārstāve aģentūrai AFP norādīja, ka Krievija pēdējo mēnešu laikā liegusi ieceļošanu vairākiem Eiropas politiķiem, taču līdz šim bija atteikusies atklāt visu to personu vārdus, kas iekļautas “melnajā sarakstā”.

Jau ziņots, ka Maskava, reaģējot uz Eiropas Savienības (ES) sankcijām, iesniegusi to ES politiķu sarakstu, kam liegts ieceļot Krievijā, piektdien paziņoja Nīderlandes premjerministrs Marks Rute.

“Krievija vakar dažādām ES vēstniecībām iesniedza to cilvēku sarakstu, kas vairs nedrīkst ieceļot Krievijā,” iknedēļas preses konferences laikā paziņoja Rute, piebilstot, ka sarakstā atrodami divu Nīderlandes parlamenta deputātu un viena nīderlandiešu Eiropas Parlamenta (EP) deputāta vārdi, raksta LETA/AFP.

Kopumā sarakstos esot 80 līdz 90 politiķu vārdi, pavēstīja Rute.

Tikmēr ES ārlietu dienesta pārstāve aģentūrai AFP norādīja, ka Krievija pēdējo mēnešu laikā liegusi ieceļošanu vairākiem Eiropas politiķiem, taču līdz šim atteikusies atklāt visu to personu vārdus, kas iekļautas “melnajā sarakstā”.

“Mēs esam pieņēmuši zināšanai, ka Krievijas varasiestādes izlēmušas sarakstu atklāt. Mums nav jebkādas citas informācijas par tiesisko pamatojumu, kritērijiem un procedūru,” e-pastā nosūtītā atbildē uz AFP jautājumu paskaidroja ārlietu dienesta pārstāve.

Tikmēr EP liberāļu frakcijas vadītāja Gija Ferhofstada pārstāvis AFP pavēstīja, ka Krievijas “melnajā sarakstā” esot arī bijušā Beļģijas premjera vārds.

Savukārt LTV raidījumā “Panorāma” Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs teica, ka viņam pagaidām nav zināms par šo sarakstu un arī tas, vai tajā ir Latvijas politiķu vārdi. Taču viņš pieļauj, ka tādi varētu būt, un atgādināja, ka šogad Krievijā tika liegts iebraukt EP deputātei no Latvijas Sandrai Kalnietei. 

(papildināta no sākuma)

Komentāri (137)

klusais 30.05.2015. 09.45

Pilnīga netaisnība …. no pieciem sarakstā iekļautiem politiķiem – četri ir no V un tikai viens no VL … kaut kas strauji jāmaina ! :)

+20
-5
Atbildēt

31

    v_rostins > klusais 30.05.2015. 10.13

    klusais

    Neesi izgulējies pēc smagām klaušām čekistu pirtiņā, bet šodien vēl priekšā “subotņiks”?

    +5
    -18
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 30.05.2015. 11.46

    J.Biotops

    Zīles kungs nav pat nonācis man aizdomās turamo sarakstā, bet Kārļa Skalbes lomu netaisos uzņemties. Paroc SC paģeļņiku, ZRP(v), varzu, kur ievērojamu daļu tikai turēt aizdomās, jau nozīmē izlikties par muļķi, kā piemēram Dombrovski, kam čekisti bija uzmaukuši klauna tērpu ar zvārgulīšiem un bāza pirkstu dibenā, bet tas pat iepīkstēties neuzdrošinājās.

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 30.05.2015. 12.20

    klusais

    Varbūt tomēr ne par mežkopību, bet gan par tranzītu un enerģētisko neatkarību?

    +3
    -13
    Atbildēt

    0

    Ēriks > klusais 30.05.2015. 10.36

    Varbūt šifrēta norāde no Maskavas,kuri mums der par prezidentiem?

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 30.05.2015. 11.14

    klusais

    Kurš no mums te fano par šļeseriem, savickiem, magoņiem, rāvjiem un loginoviem?

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 30.05.2015. 11.52

    klusais

    Nezini, kurš fano? Kura čekistu podsķilka tad aģitēja par jaunas dzelzceļa līnijas būvēšanu uz Maskavu, kad vecā nav pat par 50% noslogota un pret gāzes termināli, lai saglabātu Gazprom monopolu?

    Kāpēc gan lai es nepieminētu pidarus, fekāliju stumdītājus, ja man jādzīvo valstī, kur tik nozīmīgu amatu, kā ārlietu ministrs, piešķir ne pēc profesionālām īpašībām, vai lojalitātes, bet gan pēc seksuālās orientācijas?

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 30.05.2015. 13.51

    klusais

    Labāk pastāsti, kādas kravas taisies vest no/uz agonējošo Krieviju, ja čekas padļugai, Magonim, ievajadzējas jaunu dzelzceļa līniju uz Maskavu?

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > klusais 30.05.2015. 13.48

    Bet,vai tad tagad visiem nedod pielaides pēc kārtas?Izskaidro man,kas tā ir par dīvainu kārtu,ja nodokļu mahinatoram un balsu pircējam Zaķim ir pielaide.Un izskaidro man šo:

    Prakse liecina, ka visbiežākie pielaides atteikuma iemesli ir konkrētās personas paziņu un draugu loks, ja tajā ir ar specdienestiem vai kriminālo vidi saistīti cilvēki, vai arī neveselīga aizraušanās ar atkarību izraisošām vielām, tostarp, alkoholu.

    Interesanta nianse – pielaide valsts noslēpumam piešķirta partijas Saskaņa deputātam Sergejam Potapkinam, kura sievu, bēdīgi slavenās restorānu ķēdes Gan Bei finanšu direktori, izmeklētāji uzskata par vienu no galvenajām vērienīgās valsts apkrāpšanas shēmas autorēm.

    http://skaties.lv/latvija/politika/teju-pusei-saeimas-aizsardzibas-un-iekslietu-komisijas-deputatiem-nav-pielaides-valsts-noslepumam/

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 31.05.2015. 12.41

    klusais

    Vai jums abiem ar zamI, līdz ar klimaksu(impotenci) iestājusies arī vecuma demence?

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > klusais 31.05.2015. 12.39

    Krievijas piedāvājums būvēt ātrgaitas vilcienu līniju starp Rīgu un Maskavu, kas tika izteikts Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes laikā, līdz šim Briselē nav ticis apspriests. Tādēļ nozares pārstāvji skeptiski izsakās par iespēju tuvāko gadu laikā šim projektam novirzīt Eiropas Savienības fondu naudu, bez kuras Latvija nespētu jauno dzelzceļa līniju uzbūvēt, jo investīcijas mērāmas simtos miljonu latu. Tādēļ arī piesardzīgi būtu jāvērtē vīzija, ka ātrgaitas vilciens uz Maskavu kursēs jau uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru futbolā, kas Krievijā notiks 2018.gadā. Vienlaikus eksperti ir vienisprātis, ka dzelzceļa satiksme ar Krieviju ir jāattīsta, taču viedoklis atšķiras, vai šis projekts ir svarīgāks par izpētes stadijā esošo “Rail Baltica”, kas nākotnē paredz savienot Baltijas valstis ar Berlīni.

    http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zinas/eksperti-skeptiski-par-atrgaitas-vilcienu-liiniju-starp-riigu-un.a39918/

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > klusais 31.05.2015. 08.59

    to zane

    vai v pamulķīšiem pat tik daudz nav skaidrs, ka ko pieņemt un ar ko tikties nosaka augstākā amatpersona, ne jau Višņakovs. Mūrniece nolēma netikties, tāpēc arī tikšanās nenotika.

    Vai arī rinkēviča fani domā, ka LR Saeimas pr. plānus nosaka Krievijas vēstnieks? :)

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Baiba > klusais 30.05.2015. 19.20

    Stingrais mugurkauls Vējonis nav iekļauts laikam tāpēc, ka Maskavā bučoja Putjina roku

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 30.05.2015. 11.07

    Ēriks

    Neesi ievērojis, ka saraksts taisīts priekš muļkiem, lai aizņemtu to prātus? Kam Āboltiņai kulties uz Maskavu, ja visus rīkojumus var saņemt uz vietas no kuratora, Savicka?

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    Ēriks > klusais 30.05.2015. 11.00

    Krievi ir pieredzējuši propagandisti,gan jau pa tiešo mums neatklās,kuri ir apdraudējums un kuri gluži otrādi…

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    lno > klusais 30.05.2015. 13.55

    klusais. ko no kurienes un uz kurieni vedīsim ?

    ________________________

    Tiešām, nu ko tad vedīim uz mātušku, nu jau arī silķēm šlagbaums priekšā. Gāzes cena krīt un ne jau pateicoties Tavu uzskatu cilvēku slīpajām muguriņām. Uzskati, ka tikai Gazproma gāzei jāuzliek OIK?:)

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    Baiba > klusais 30.05.2015. 21.07

    zanei

    Toties Straujuma naw iekļuvusi, jo newiens arī krievijā nespēj saprast ko īsti viņa saka.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > klusais 31.05.2015. 20.45

    Kā var atteikt to, kas nav prasīts

    —————————

    Kas baibEi to pačukstēja? Dolgopolovs vai zanE?

    p.s. Mūrniece nolēma pasūtīt Vešņakovu vienu māju tālāk, un es saprotu Rinkeviča fanu izmisumu.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 31.05.2015. 22.15

    rostins – saskati līdzības impotencei ar klimaksu ? :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > klusais 30.05.2015. 10.53

    …Ērik, vai tas nebiji Tu, kurš te deklarēja, ja kādam kaut ko liedz, piem. pielaides – tie ir īstie patrioti?…nu, redz, tad jau Āboltiņu turpmāk Jums būs mīlēt un cienīt, jo viņas apdraudējums Krievijai novērtēts ar Nr.1…un nemēģiniet viņas virzienā pat sliktas domas raidīt!…tāpat arī – Pabriks ir apdraudējums RU…

    …mjā…un Mūrniece tai sarakstā nav iekļuvusi, lai gan nospēlēja teātri ar atteikšanos tikties ar Vešņakovu, kaut viņai tāda tikšanās pat ieplānota nebija…. :)

    +12
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.05.2015. 12.45

    Fikseris – atmiņā nāk Staņislavs Belkovskis , kurš ik pa laikam savās intervijās atgādina par Kremļa oficiālo nostāju pret gejiem un to , ka Gazprom vadībā liela daļa ir geji :)

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Baiba. > klusais 31.05.2015. 17.53

    Andrejam, kā izbijušam daļņeboiščikam grūti saprast diplomātiskās nianses. Ārzemju vēstnieki prasa audienci ar politiķiem, saskaņo tikšanās laikus. Kā var atteikt to, kas nav prasīts? Aizskartais Mūrnieces pašlepnums lika pasteigties ar paziņojumu un sanāca, ka Mūrniece, kā rati aizskrēja zirgam pa priekšu.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.05.2015. 12.15

    rostins – maldies trīs priedēs :)

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.05.2015. 12.43

    rostins – tad pastāsti par tranzītu :) ko no kurienes un uz kurieni vedīsim ?

    Par enerģētisko neatkarību – nu būs Skultē terminālis , ko tālāk ? Līdzīgi kā ar OIK ?

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 31.05.2015. 00.15

    lno – neko nesapratu par to gāzi … vari nedaudz izvērstāk un arī muļķiem saprotamā valodā pastāstit … un kas tās par slīpajām muguriņām ? :)

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 31.05.2015. 00.12

    rostin – kas par jaunu līniju uz Maskavu ? Vari pastāstīt ?

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Bet > klusais 30.05.2015. 13.01

    Ēriks žēlo tikai tos, kuriem pielaides nedod tepat Latvijā, bet tie, kuri nav mīļi Krievijai, Ēriku acīmredzot neinteresē.

    galvenais, lai pielaides tiktu dotas visiem pēc kārtas, un tad nekā slepena vairs nebūs pat Krievijai- viss kā uz delnas un kremļa savējie amatos

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > klusais 30.05.2015. 23.50

    …Baibak…un?…kas Krievijai BŪTU jāsaprot no Straujumas teiktā?…ja neesi pamanījis – Straujuma ir Latvijas premjerministre…ja Baibaks nespēj uztvert Straujumas teikto vienkāršos nepaplašinātos teikumos – tā jau ir Baibaku problēma…

    …bet…kā Krievija spēja “norīt” Mūrnieces “apvainojumu” RU vēstniekam “atsakoties” tikties ar Vešņakovu?…

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.05.2015. 11.08

    rostins – čekistu pirtiņu fobija ? :) Jaunības atmiņas ?

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > klusais 30.05.2015. 11.16

    v_rostin > Par Zīles kuratoru arī pastāstīsiet? Gaidīšu ar interesi, kā nekā par tēmas pārzināšanu šaubu nav, te uzticos Jums pilnīgi.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.05.2015. 11.46

    nezinu kurš fano , bet ievēroju , kuram visu laiku uzmācīgas domas par čekistu pirtiņām , pidariem , fekāliju stumdītājiem , kremļa maukām, zagļiem, pederastiem un visādām citādām , acīmredzot jaunībā un bērnībā gūtām neizdzēšamām atziņām un piedzīvojumiem.

    +16
    -5
    Atbildēt

    0

    Fikseris > klusais 30.05.2015. 12.42

    v_rostins

    Man tev tikai viens jautājums: ar ko tava mentalitāte un skats uz pasauli atšķiras no kremļa mentalitātes un skata uz pasauli?

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

klusais 30.05.2015. 00.31

Kapēc apbižo Mūrnieci ? :)

+17
-6
Atbildēt

1

    aldis > klusais 30.05.2015. 16.19

    Viņai viss vēl priekšā. Ne tādi vien komplimenti.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

lno 29.05.2015. 23.38

Pēc Eibentropa-Molotova pakta Krievija attaisno arī 1968. gada iebrukumu Čehoslovokākijā http://420on.cz/news/politics/48442-rossiyskoe-televidenie-opravdalo-vtorzhenie-v-chehoslovakiyu-v-1968-godu

+9
0
Atbildēt

2

    kristaps_freimanis > lno 30.05.2015. 01.02

    Cik stulbi tā zāģēt Zēmanu…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > lno 30.05.2015. 06.48

    Krievija ir visur, kur kaut reizi pēdu atstājis krieva zābaks!

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu