Adrians Dāvis pamet "Latvijas gāzi" (papild.) • IR.lv

Adrians Dāvis pamet “Latvijas gāzi” (papild.)

22
Adrians Dāvis. Foto: Ieva Lūka, LETA

Jauns “Latvijas gāzes” vadītājs varētu tikt izvēlēts 3.jūlijā akcionāru sapulcē

Ilggadējais AS “Latvijas gāze” vadītājs Adrians Dāvis pametīs uzņēmumu, aģentūrai LETA apstiprināja “Latvijas gāzes” akcionāra SIA “Itera Latvija” valdes priekšsēdētājs ir Juris Savickis.

Dāvja līdzšinējais līgums ar uzņēmumu beidzas šā gada augustā. Jauns “Latvijas gāzes” vadītājs varētu tikt izvēlēts 3.jūlijā akcionāru sapulcē.

Savickis neizslēdz, ka jaunais “Latvijas gāzes” vadītājs varētu tikt meklēts starptautiski, tomēr priekšroka tikšot dota vietējam ekspertam. Savickis atzina, ka citas izmaiņas “Latvijas gāzes” valdē nav plānotas.

“Dāvis gāzes jomā ir nostrādājis 50 gadus, bet kā “Latvijas gāzes” vadītājs – 27 gadus. Līdz ar to tāda līmeņa vadītāju Latvijā un ārpus Latvijas būs grūti atrast. Viņa aizstājējs tiks meklēts starptautiski, bet Latvijas ekspertam tiks dota priekšroka,” teica Savickis.

Kā liecina informācija “Latvijas gāzes” mājaslapā, Adrians Dāvis dzimis 1941.gada 31.jūlijā Rīgā. 1964.gadā Dāvis pabeidzis Rīgas Politehnisko institūtu, iegūstot inženiera celtnieka izglītību, savukārt 1997.gadā viņš ieguvis inženierzinātņu doktora zinātnisko grādu.

Dāvis “Latvijas gāzē” strādā kopš 1988.gada, ieņemot gan priekšnieka vietas izpildītāja amatu, gan ģenerāldirektora, gan prezidenta, gan valdes priekšnieka amatu.

Jau ziņots, ka pērn “Latvijas gāze” nopelnīja 30,07 miljonus eiro, kas ir par 1,9% vairāk nekā 2013.gadā, liecina uzņēmuma nerevidētais 2014.gada 12 mēnešu finanšu pārskats, kas iesniegts biržā “NASDAQ OMX Riga”.

“Latvijas gāze” pērn 12 mēnešos patērētājiem pārdeva 1,29 miljardus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2013.gada periodu dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 10,9%.

Lielākais “Latvijas gāzes” akcionārs ir Vācijas “E.ON Ruhrgas International GmbH”, kam pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai “Gazprom”, bet 16% – SIA “Itera Latvija”.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu