Dubultu stacijā atklāta laikmetīgās mākslas izstādi "Man sirdī tīģer's" • IR.lv

Dubultu stacijā atklāta laikmetīgās mākslas izstādi “Man sirdī tīģer’s”

42
Izstādes atklāšana Dubultu stacijā. Foto Rebeka Žeire, LETA

Piedalās gan ārzemju, gan pašmāju mākslinieki

Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas programmā “Pastāvēs, kas pārvērtīsies!” Dubultu stacijā atklāta starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde “Man sirdī tīģer’s”, raksta aģentūra LETA. Izstādes nosaukums radies no Raiņa lugas “Jāzeps un viņa brāļi”. Tajā piedalās gan ārzemju, gan pašmāju mākslinieki. 

Viņu vidū ir tādi mākslinieki kā Tomass Hiršhorns no Šveices, maķedonietis Žarko Bašeski, kā arī ēģiptietis Šadi El Nošokati. Viņš ir režisors, kura vārds kļuvis pazīstams pēc Brazīlijas 2013.gada nemieriem veltītās dokumentālās filmas “Etiķa sindroms” uzņemšanas, kas veidota sadarbībā ar Tamuru Aimaru. Izstādē piedalīsies arī Cēzars Oiticica Filho no Brazīlijas, kā arī Izraēlas fotogrāfs Adī Ness. 

No Latvijas izstādē piedalīsies tekstgrupa “Orbīta”, gleznotāja Ieva Iltnere, režisore Dzintra Geka ar filmu izlasi, konceptuālists Arturs Bērziņš, mūsdienu Latvijas tēlniecības pārstāve Olga Šilova un sociāli izaicinošu projektu meistars Kristaps Gulbis. Skatītājiem būs iespēja tapt iemūžinātiem divpadsmitajā izstādes projektā – “Četri Raiņa un Aspazijas darbu lasījumi”. Tos filmēs, un tie nokļūs unikālā laika kapsulā, kuru nākamos piecdesmit gadus – līdz atvēršanai Raiņa un Aspazijas divsimtajā jubilejā 2065.gadā – glabās Rakstniecības un mūzikas muzejs. 

Izstādes kuratori ir mākslas kuratore un kritiķe Inga Šteimane un publicists, vairāku romānu autors Arno Jundze.  Visi izstādes mākslinieki iepazinās ar Raiņa daiļradi un ar lugu “Jāzeps un viņa brāļi”. Ārzemju dalībnieki uzzināja par Raiņa un Aspazijas gadu Latvijā un abu dzejnieku lomu mūsu kultūrā. I

zstāde “Man sirdī tīģer’s” Dubultu stacijā būs skatāma līdz 15.septembrim. 

Pēc rekonstrukcijas Dubultu dzelzceļa stacijā Jūrmalā līdztekus vilcienu pasažieru apkalpošanai ikvienam apmeklētājam turpmāk bez maksas būs pieejama laikmetīgās mākslas izstāžu zāle – mākslas stacija “Dubulti”. Šī ir Eiropā vienīgā laikmetīgās mākslas telpa, kas darbojas joprojām funkcionējošā dzelzceļa stacijā.

Komentāri (42)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu