Bondars sniedzis VID papildu informāciju par savu profesionālo darbību • IR.lv

Bondars sniedzis VID papildu informāciju par savu profesionālo darbību

12
Mārtiņš Bondars. Foto: Ieva Lūka, LETA

Viņš apgalvo, ka visas neskaidrības esot atrisinātas

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts Mārtiņš Bondars ceturtdien sniedzis Valsts ieņēmuma dienestam (VID) papildu informāciju atzinuma sagatavošanai Saeimai, un visi problēmjautājumi esot nokārtoti, ziņo LETA.

VID Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai sniedzis informāciju par Valsts prezidenta kandidātiem. “Attiecībā uz identificēto iespējamo nodokļu nenomaksas risku nepieciešama padziļināta pārbaude,” atzinumā par Bondaru norādīja VID, piebilstot, ka viņam nav nodokļu parādu.

Kā pastāstīja Bondars, reaģējot uz šo informāciju, viņš šodien devies uz VID, kur pēc nepieciešamās informācijas sniegšanas, kas nav bijusi iestādes rīcībā, visi jautājumi un neskaidrības tikušas “noņemtas”. VID šī informācija nebija pieejama, jo tā saistīta ar Bondara profesionālo darbību, kad viņš nebija valsts amatpersona un kad viņam nebija nepieciešams iesniegt attiecīgās ziņas. Tāpat jāņem vērā, ka iestādei, lai sniegtu atbildes parlamentam, nav iespējas 24 stundu laikā iegūt informāciju par visiem jautājumiem, norādīja deputāts.

Vaicāts, par kādu profesionālo darbību ir runa, Bondars norādīja, ka VID pārbauda datus par pēdējiem trīs gadiem un viņš sniedzis informāciju arī par viņa dibināto uzņēmumu SIA “T6B”. Sīkākus komentārus politiķis atturējās sniegt.

Politiķis gan norādīja, ka visus nodokļus ir nomaksājis.

Viņš arī uzskata, ka VID sniegtā informācija Saeimai nepamatoti parādījusies publiski un tas apliecinot, ka kāds no deputātiem ir iesaistījies politiskajās spēlēs. Politiķis neprecizēja, par kuru parlamentārieti runā.

Visi četri Valsts prezidenta amata kandidāti – Bondars, parlamentārietis Sergejs Dolgopolovs (S), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kā arī Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits – atbilst likuma prasībām un viņiem nav ierobežojumu piedalīties prezidenta vēlēšanās, šodien secināja Saeimas Mandātu komisija.

 

Komentāri (12)

klusais 28.05.2015. 19.44

Uzausa atmiņā kāds interesants pastāsts … –

“Mārtiņš Bondars kopš 2009.gada 17.augusta pametis valdes priekšsēdētāja amatu AS “Latvijas Krājbanka”.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz Bondara paziņojumu par amata atstāšanu, noslēdzot vairāku gadu darba ciklu pie bankas attīstīšanas.

Taujāts par savām nākotnes iecerēm ārpus bankas, Bondars uzsvēra: “Partiju nedibināšu, un nav plānu kādā iesaistīties.””

Avots – http://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vide/bondaru-plano-izslegt-no-latvijas-krajbankas-padomes.d?id=30559903

Vīrs un vārds … vārdu devu un vārdu ņēmu atpakaļ :)

P.S. Bankas attīstīšanas cikls tiešām bija izdevies :)

+8
0
Atbildēt

0

LoveLove 29.05.2015. 11.07

Bondaram, pirms publiski izteikties par citu ienākumiem, der sakārtot savējos.

+3
-1
Atbildēt

1

    v_rostins > LoveLove 29.05.2015. 11.28

    Pirms spried par Bondaru, paskaties, vai neesi savu pupu iemērkusi boršķa šķīvī!

    0
    -4
    Atbildēt

    0

Bet 29.05.2015. 09.22

Slīpais vīrs ir Bondars, kuru manuprāt, bīda kāda spalvaina roka. Es personiski par to esmu piln’;igi pārliecināta. Ceru, ka šo slīpo par prezidentu neievēlēs! dzīvo trekni, bet , interesanti, ka sparādās viņa gada deklarācijā. Vajadzētu to publicēt, lai tauta uzzin.

Vispār jau interesanti, ka Bondars aizdevis , cik atceros, kāuds 44 tūkst EUr un vēl cik tūkst dolāru, bet cik dzirdēju tad gada deklarācijā it kā parādoties vien ieņēmumi gadā ^ tūkst EUR!

Gribētos uzzināt viņa patiesos ienākumus, jo pils jau viņam liela sabūvēta un laikam brauc arī ar Mercedesu. Nav neko labāks kā Zatlers savulaik!

+3
-1
Atbildēt

1

    klusais > Bet 29.05.2015. 09.31

    Bet – cilvēkam , kurš strādājis kādreiz VID nevajadzētu būt īpašām problēmām sameklēt Bondara amatpersonas deklarāciju, lai nebūtu jābalstās uz pieņēmumiem :) – https://www6.vid.gov.lv/VID_PDB/VAD/VADData

    7. Visi deklarācijas iesniedzēja pārskata periodā gūtie ienākumi, piemēram, darba alga, piemaksas pie darba algas, prēmijas, honorāri, ienākumi no saimnieciskās un komercdarbības, apdrošināšanas izmaksas, kompensācijas, ienākumi no kustamās un nekustamās mantas realizācijas un nomas (īres), laimesti un dividendes, mantojumi, dāvinājumi, saņemtie pabalsti un citi ienākumi

    Ienākumu gūšanas vieta (avots) – juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs komercreģistrā un juridiskā adrese; fiziskās personas vārds un uzvārds Ienākumu veids Summa Valūta

    ‘LATVIJAS REPUBLIKAS SAEIMA’, 90000028300, Latvija, Rīga, Jēkaba 11 Alga 4268.63 EUR

    Akciju sabiedrība “Citadele banka”, 40103303559, Latvija, Rīga, Republikas laukums 2A Dividendes 66.96 EUR

    10. Deklarācijas iesniedzēja izsniegtie aizdevumi, kuru summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas

    Summa ar cipariem Valūta Summa ar vārdiem

    12000.00 USD divpadsmit tūkstoši dolāri 00 centi

    42686.00 EUR četrdesmit divi tūkstoši seši simti astoņdesmit seši eiro 00 centi

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu