Vīķe-Freiberga: Jauno prezidentu izvēlēsies no pieteiktajiem kandidātiem • IR.lv

Vīķe-Freiberga: Jauno prezidentu izvēlēsies no pieteiktajiem kandidātiem

33
Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Edijs Pālens, LETA

Valsts prezidentu ievēlēs jau 3.jūnijā, ir pārliecināta eksprezidente

Jaunais Valsts prezidents tiks ievēlēts jau 3.jūnijā, izraugoties kādu no jau pieteiktajiem kandidātiem, šādu viedokli raidījumam “LNT Ziņas” pauda eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

“Man ir sajūta, ka, tāpat kā pagājušajā reizē, kad visi domāja, ka pirmajā kārtā nekas neiznāks, ļoti aši ievēlēja [pašreizējo Valsts prezidentu Andri] Bērziņu, ir liela varbūtība, ka tas pats atkārtosies tagad. Būs viens balsojums un būs viens vairākums,” vērtēja Vīķe-Freiberga.

Viņa norāda, ka 3.jūnijā gaidāmās Valsts prezidenta vēlēšanas no iepriekšējām atšķir drošības situācija – apstākļi un apdraudējumi pasaulē ir mainījušies.

Jautāta, cik spēcīgi ir augstajam amatam pieteiktie partiju kandidāti, eksprezidente norāda uz “Saskaņas” pārstāvja mīnusu. “Izņemot [Sergeju] Dolgopolova kungu, kam mīnuss ir viņa partijas līgums ar partneri Krievijā, un tas patlaban daudziem latviešiem nav simpātiski, un arī nepārstāv viedokli, kādu Latvija līdz šim ieņēmusi. Pārējie ir adekvāti kandidāti, jebkurš var pildīt amatu godam,” uzskata eksprezidente.

LTV raidījumam “1:1” otrdienas vakarā eksprezidente teica, ka viņas kandidatūra Valsts prezidenta amatam vairs nav aktuāla.

Vīķe-Freiberga būtu gatava domāt par kandidēšanu uz Valsts prezidenta amatu tikai tad, ja redzētu nepieciešamību nodrošināt konkurenci kādam “ļoti kaitīgam kandidātam”, kurš, piemēram, propagandētu Latvijas izstāšanos no Eiropas Savienības vai NATO, bet citādi viņa ir pārliecināta, ka jādod iespēja sevi apliecināt jauniem cilvēkiem.

 

 

Komentāri (33)

v_rostins 27.05.2015. 00.28

Ja jau tik pārliecināta, iespējams, čeka to būs pielikusi par vēlēšanu norises “smotrjašķij”

0
-1
Atbildēt

0

ANTIGLOBALISTI.ORG 26.05.2015. 23.39

Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzīts kandidāts- Latvijas Antiglobālistu līderis Andris Orols!

Kāpēc tikai 4 tiek intervēti, ja visas kandidatūras ir vienādas? Vai ikviens pilsonies nevar kļūt par prezidentu? Vai ir kāds nerakstīts likums??

https://www.youtube.com/watch?v=uZdpbV_tOpk

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu