Skolēnu autobusā iebraukušās kravas mašīnas šoferis bijis piedzēries • IR.lv

Skolēnu autobusā iebraukušās kravas mašīnas šoferis bijis piedzēries

35
Foto: Ieva Čīka, LETA

Slimnīcā ar vieglām un vidēji smagām traumām nogādāti pieci bērni

Pirmdien Tukuma novadā skolēnu autobusā iebraukušās kravas automašīnas vadītāja organismā konstatētas 1,42 promiles alkohola, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Sadursme autobusam ar kravas automašīnu notika autoceļa Rīga-Skulte-Liepāja 43.kilometrā. Policija noskaidrojusi, ka kravas automašīna iebrauca autobusam aizmugurē.

Autobuss brauca no Liepājas uz Rīgu, un tajā bija 32 skolēni un pieci pieaugušie.

Pēc VP noskaidrotās sākotnējās informācijas, skolēni braukuši uz sporta sacensībām Rīgā. Autobuss braucis pa ceļa posmu, kurā notiek remontdarbi, un satiksme bijusi apgrūtināta. Lai palaistu pretī braucošu vieglo automašīnu, autobuss nobremzējis, bet kravas automašīna ietriekusies tā aizmugurē, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Kā pastāstīja Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, slimnīcā ar vieglām un vidēji smagām traumām nogādāti pieci bērni. Mediķi bērniem konstatējuši galvas smadzeņu satricinājumu, ķermeņa sasitumus un elkoņa traumas.

Bērni ir vecumā no 10 līdz 13 gadiem. Valsts policija informē, ka avārijā cietis arī kravas automašīnas “MAN” vadītājs.

Negadījums notika pirmdien ap plkst.15.50 uz Liepājas šosejas Tukuma novada Džūkstes pagastā. Negadījuma vietā uz laiku bija ierobežota satiksme – palīdzības sniegšanas un izmeklēšanas laikā to regulēja VP darbinieki.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu