Krievija liedz iebraukt valstī Merkeles partijas biedram • IR.lv

Krievija liedz iebraukt valstī Merkeles partijas biedram

22
Ukrainas prezidents Petro Porošenko (pa kreisi) un Vācijas Bundestāga deputāts Karls Georgs Velmans pērngada maijā preses konferencē par Ukrainas vēlēšanām. Foto: AFP/LETA

Vācijas parlamenta deputātam aizliegts iebraukt Krievijā līdz 2019.gadam

Krievija pirmdien aizliegusi līdz 2019.gadam valstī iebraukt vienam no Vācijas Bundestāga deputātiem, Vācijas kancleres Angelas Merkeles pārstāvētās Kristīgi demokrātiskās savienības (CDU) padomniekam Krievijas jautājumos parlamenta Ārlietu komitejā un Bundestāga Vācijas-Ukrainas grupas priekšsēdētājam Karlam Georgam Velmanam.

Vācijas ārlietu ministrijas pārstāvis pret deputātu Velmanu vērsto aizliegumu nosauca par “neaptveramu un nepieņemamu”. “Valdība sagaida, ka ieceļošanas aizliegums tiks atcelts,” sacīja ministrijas pārstāvis. Vācijas Ārlietu ministrija Krievijai iesniegusi oficiālu protestu, informē Dw.de.

Deputāts laikrakstam “Berliner Kurier” pastāstīja, ka par aizliegumu informēts pēc nolaišanās Maskavas Šeremetjevas starptautiskajā lidostā. Viņam likts pavadīt nakti lidostas tranzīta zonā un ar nākamo reisu doties atpakaļ uz Vāciju, ziņo LETA/AFP. “Man šī rīcība nav saprotama un nav tai izskaidrojuma,” atzina Velmans.

Kā vācu medijiem pastāstījis Velmans, viņš bijis uzaicināts piedalīties “augsta līmeņa” diskusijās Maskavā, kurās tiktu skarti arī jautājumi par Ukrainas nākotni, turklāt piesaistot šajā procesā arī Krievijas pusi.

Velmans 2014.gada vēlēšanu laikā Ukrainā atradās EDSO novērotāju vidū. Savukārt Krievijas vizītes laikā vācu parlamentārietim bija jātiekas ar Krievijas Federācijas Padomes starptautisko lietu komitejas vadītāju, kurš neilgi pirms šā incidenta atzinīgi izteicies par Velmana ierašanos Maskavā.

 

Komentāri (22)

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu