Austrumukrainā nogalināts viens no prokrievisko bandu vadoņiem • IR.lv

Austrumukrainā nogalināts viens no prokrievisko bandu vadoņiem

8
Krievijas atbalstīto kaujinieku bandu vadonis Aleksejs Mozgovojs (pa kreisi). Foto: AFP/LETA

Brīvdienās Ukrainas austrumos nemierīgi – notikušas tanku un artilērijas apšaudes, Krievija atkal savelk spēkus pie robežas

Ukrainas austrumos nogalināts viens no Krievijas atbalstīto kaujinieku bandu vadoņiem Aleksejs Mozgovojs, vēsta Ukrainas mediji. Tikmēr naktī no 24. uz 25.maiju Doņeckas virzienā vairākas apdzīvotās vietas (Peski, Opitnoje, Kamenka, Avdejevka u.c.) tikušas apšaudītas no aizliegta kalibra tanku, artilērijas un mīnmetēju ieročiem, ko darījuši separātisti, vēsta UNIAN.

Svētdien, 24.maijā, ziņu aģentūras „Reuters” žurnālisti nofotografējuši, kā armijas automašīnu kolonna, kurā bijuši vairāki desmiti automašīnu bez atpazīšanas zīmēm, devusies Krievijas – Ukrainas robežās virzienā. Pēc žurnālistu ziņotā, tās bijušas apšaudes sistēmas „Uragan” automašīnas, kā arī bruņutransportieri. Autokolonna nofotografēta Rostovas apgabalā pie Matvejeva Kurgānas apdzīvotās vietas.

Foto: Reuters/UNIAN

Tikmēr Ukrainas prezidenta administrācija apstiprina pašpasludinātās Luganskas republikas viena no separātistu komandieriem Mozgovoja nogalināšanu – viņa automašīnai uzbrukts no slēpņa netālu no Alčevskas Luganskas rajonā. Transporta līdzeklis uzspridzināts un apšaudīts ar ložmetēju, ziņo UNIAN. Uzbrukumā dzīvību zaudējuši vēl seši cilvēki.

Komandiera Mozgovoja, kuram bijusi iesauka „Spoks”, nogalināšanu Ukrainas prezidenta administrācijas pārstāvis skaidro ar ietekmes sfēru pārdali starp dažādiem separātistu grupējumiem Austrumukrainā. Luganskas pašpasludinātās pārvaldes līderis Aleksandrs Plotņickis atbildību uzvēlis savukārt Ukrainas pusei.

Kā preses konferencē paziņoja Ukrainas prezidenta administrācijas runasvīrs Aleksandrs Motuzjaņiks, kopā ar Mozgovoju nogalināti vēl seši cilvēki, kas brauca trīs mašīnās.

Tikusi iedarbināta mīna, bet pēc tam automašīnas apšaudītas ar ložmetēju, teica Luganskas pārstāvis Sergejs Gorenko.

Tikmēr sestdien sociālajos tīklos bija vairākas versijas par notikušo pie Alčevskas Austrumukrainā. Tā Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko „Facebook” rakstīja, ka viņam piezvanījuši biedri no Luganskas apgabala, kuri monitorē radio ēteru. „Runā, ka pirms divām stundām Mihailovkas ciema rajonā, kas ir pie Alčevskas, Krievijas specnazs likvidējis pazīstamo Luganskas teroristiskās organizācijas vadoni Alekseju Mozgovoju un sešus viņa miesassargus,” raksta Geraščenko.

Par bandas vadoņa nāvi pastāv arī cita versija. Par Mozgovoja nogalināšanu atbildību uzņēmusies Ukrainas atbalstītāju grupa „Teņi” („Ēnas”). Par to „Facebook” paziņojis šīs grupas līderis Aleksandrs Gladkijs. „Mozgovoju uzspridzināja no attāluma ar divām MON 50 pie Mihailovkas apdzīvotās vietas trases Perevaļska – Luganska pagriezienā plkst. 18.48. (..) Sprādzienā kopā ar Mozgovoju gāja bojā trīs cilvēki, bet trīs nogalināja no diviem AK (7,62),” teikts paziņojumā sociālajā tīklā.

 

Komentāri (8)

J.Biotops 25.05.2015. 09.48

Krievija jau kādu mēnesi gatavo sabiedrisko domu jauna iebrukuma attaisnošanai.

Līdz šim tās ziņās ik dienas pastiprinājās Ukrainas militāristu apšaudes pa miermīlīgajām respubļikām, nu šorīt pats Basurins krievu televīzijai un pasaulei atklājis, ka Lugandonā darbojas 85 (precīzi saskaitījis!) diversantu grupas no ASV, Eiropas un Baltijas (kur nu bez pribaltu fašistiem).

Vakar ne tikai nodevīgi noslepkavots izcilais brīvības cīnītājs, bet arī kaut kādi banderovci apšaudījuši EDSO novērotāju, vienlaikus krievu ģenerāli, kurš laimīgi palicis dzīvs sašautā mašīnā. Ka pirms šaušanas pa mašīnu miera ģenerālis jau zinājis, ka no tās laicīgi jāizkāpj, to taču nedomāsim, vai ne?

Gaidām turpinājumu un ceram, ka ukraiņi tam ir gatavi.

+2
0
Atbildēt

1

v_rostins 25.05.2015. 08.54

Отправьте русских по домам /ipvnews/

http://ipvnews.org/3rd_column/images/1281.jpg

+2
0
Atbildēt

0

v_rostins 25.05.2015. 08.51

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu