Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Zviedrija, Aminatai 6.vieta • IR.lv

Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Zviedrija, Aminatai 6.vieta

35
Zviedru dziedātājs Mons Zelmerlovs priecājas par uzvaru. FOTO: EPA/LETA

Otrajā vietā palika Krievija

Uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursā izcīnījusi Zviedrija, kurai tiesības nākamgad rīkot populāro konkursu ar dziesmu “Heroes” atnesa dziedātājs Mons Zelmerlovs, ziņo LETA.

Otrajā vietā Eiropas televīzijas skatītāji iebalsoja Krieviju, bet trešo vietu izcīnīja Itālija.

Latvija konkursā ieguva 6.vietu, kopumā saņemot 186 punktus. Tas ir ceturtais labākais rezultāts, kāds Latvijai bijis.

Austrāliju, kas šogad pirmoreiz piedalījās konkursā, pārstāvēja valstī pazīstams dziedātājs Gajs Sebastians. Austrālija ar viņa dziedāto dziesmu ieņēma augsto piekto vietu Eiropas dziesmu sacensībās.

Latvijas skatītāji pirmo vietu un 12 punktus deva Zviedrijai, desmit punktus Krievijai, bet trešajā vietā ar astoņiem punktiem iebalsoja Itāliju. Latvijas balsojuma rezultātus paziņoja Markus Riva.

Pēdējos gados Latvijas mūziķiem Eirovīzijas fināls bija gājis secen, taču Aminatai izdevās pielikt punktu šai neveiksmju sērijai. Finālā Aminata uzstājās ar 19.kārtas numuru, izpildot savu dziesmu “Love Injected”.

Latvijas pārstāves izpildītajai dziesmai “Love Injected” punktus piešķīra 35 valstis. Maksimālo vērtējumu – 12 punktus – Latvija saņēma no Īrijas, Lietuvas un Sanmarīno, Polija piešķīra 10 punktus, 8 punktus esam saņēmuši no Norvēģijas, 7 – no Beļģijas, Francijas, Austrālijas, Slovēnijas, Anglijas un Islandes, 6 punktus no Somijas, Igaunijas un Vācijas. Savukārt 5 punktus – no Rumānijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas, Zviedrijas, Čehijas un Ungārijas, 4 punktus – no Maltas, Dānijas, Šveices, Spānijas, Gruzijas un Itālijas. Grieķija un Kipra Latvijai piešķīra 3 punktus, Portugāle, Moldova, Armēnija, Nīderlande un Krievija – 2, bet Serbija un Austrija – 1 punktu katra.

Līdzās Aminatai konkursa finālā vietu bija izcīnījuši mūziķi no vēl 26 valstīm – Slovēnijas, Francijas, Izraēlas, Igaunijas, Anglijas, Armēnijas, Lietuvas, Serbijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Kipras, Austrālijas, Beļģijas, Austrijas, Grieķijas, Melnkalnes, Vācijas, Polijas, Rumānijas, Spānijas, Ungārijas, Gruzijas, Azerbaidžānas, Krievijas, Albānijas un Itālijas.

Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad norisinājās jau 60.reizi. Latvijai tajā uzvaru atnesusi dziedātāja Marija Naumova – 2002.gadā.

 

Komentāri (35)

traductrice 24.05.2015. 10.39

Tas ir ceturtais labākais rezultāts, kāds Latvijai bijis.

—-

Paldies Aminatai par izcilo priekšnesumu! Latvijai formāli šis ir “ceturtais labākais rezultāts”, tomēr šī statistika ir nedaudz nekorekta, jo Aminata cīnījās daudz lielākā valstu konkurencē, un tas, ka no 40 valstīm ir saņēmusi balsis no 35, liecina, ka dziesma ir izgājusi ārpus ģeopolitiskā balsojuma robežām, kas ir nejaukākā Eirovīzijas iezīme.

Es nezinu, vai “pie vainas” ir Latvijas izcilais panākums, bet šāgada Eirovīzija vismaz manās acīs bija kvalitatīvi nesalīdzināma ar pēdējos gados pieredzēto. Labas dziesmas, kvalitatīvs vokāls, un pāri visam – scenogŗafija, kas tiešām pārsteidza ar vizuālajiem efektiem, kas tomēr pastiprināja, nevis nomāca dziesmu izpildījumu.

Pēc ilgiem gadiem man beidzot patika!

+14
-1
Atbildēt

0

J.Biotops 24.05.2015. 11.56

Mēģinu iztēloties, kā līdzīgā koncertā apmēram 1942.gadā būtu uzņemta 3.Reicha meistardziedone kādā miermīlīgā zemē un kas piekristu ar viņu dziedāt vienā zālē? Anglis, kanādietis, zviedrs..?

Ak jā, tā jau bija fašistiskā Vācija, pē, pē, bet šodienas miermīlīgā Krievija tai nemaz nav līdzīga. Ja jau pat nāši pribalti piekrita uzstāties „dziesmu konkursā” (labi ļaudis tic) kopā ar Krievijas „mākslinieci” ko tad te šaubīties. Ukraiņu asinis taču Vīnē nav redzamas. Un ja vēl daži kauperi, kalniņi un citi pauli pafilozofē par patiesās mākslas nejaukšanu ar politiku, tad jau latvju meitene var daiļi uzdziedāt ar mierīgu sirdi.

Tātad varu ieteikt tekstu nākošā gada konkursam (melodiju gan jau kāds garīgi bagātais pielabos, bet var atstāt arī veco) :

…Vien biedros ar diženās Krievzemes tautu

Mēs kļuvām par spēku, kas pretvaru veic.

Ar Staļinu sirdī pa Ļeņina ceļu

Uz laimi un slavu mēs iesim mūždien…

Māksla pieder tautai!

+13
-3
Atbildēt

9

    Bet > J.Biotops 24.05.2015. 14.01

    Man arī šoga Eirovīzija skoncerti likās baudāmi. nenoskatījos vien 1. pusfinālu, jo netiku tālāk par 6 nr. – armēņi!

    Man ļoti patika igauņu, slovēņu un arī mūsu dziesmas.

    nesapratu kāpēc Krieviajs dziedātāja tā tik ielikta pēc bukmeikeru vērtējuma jau 1. vai 2. vietā.

    Krievijas dziesmai laikam tie vārdi ir izcili, bet cik meligi priekš Krievijas , manuprāt, bet melodiju galīgi viņu dziesmai nejutu un neatceros.

    Nu jā, piekrītu, ka krievi Eiropā sabraukuši ne pa jokam. Nobrīnījos, ka Lielbritānijā nemaz tik daudz krievu dziesmai neiedeva punktus. par Lietuvu vispār prieks! Tā tik ir tauta, kas nelokās kā ir izdevīgāk.

    Nesapratu beļģu dziesmas panākumus.

    Aminata bija labākā manuprāt, jo dziedāja ar sirdi! tas bija gan redzams, gan dzirdams.

    Paldies TV3, kura rīkodama kārtējo talantu fabriku deva iespēju mums Aminatu ieraudzīt, izdzirdēt un novērtēt!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    tonijs > J.Biotops 24.05.2015. 22.12

    Vācijai 0, Austrijai arī 0 punktu. Kāpēc nebalsoja viens par otru? Vairāk žēl Austrijas- gan dziesma laba, gan labu pasākumu sarīkoja. Par to krievu jociņu rezultātu paziņošanas laikā vācu TV komentētājs tik ironiski noteica- cik smieklīgi. Aminata liels malacis- lai izmanto šo atspērienu savai turpmākajai karjerai!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > J.Biotops 24.05.2015. 15.49

    andrejs

    Bidļjaķina Eirovīzijā var sasniegt vietu zem pirmā desmita tikai pateicoties valstu balsojumiem, bet ne kopīgo balsu skaitam. Iedomājies, ja Latvijā dzīvojošās cilvēces pabiras 100% nobalso par savas sugas māsu/brāli, neskatoties no tā snieguma. Tātad, Latvija, tāpat kā Igaunija un citas demogrāfiski piesārņotās ES valstis nobalsojušas par Krieviju. Pat Lielbritānija vai Vācija nav pasargātas no izkropļotā balsojuma.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    andaw > J.Biotops 24.05.2015. 16.56

    ja es pareizi saprotu, tad pārējām valstīm punktu nebija tādēļ, ka uzskaita un parāda tikai punktus no 1 līdz 12. Ja, piemēram, Latvijas balsotāji ir balsojuši par Vāciju, bet šīs balsis nesavāc kopā 1 punktu, bet 0,7 punktus, tad tās vispār nekur neparādās un neskaitās.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    tonijs > J.Biotops 24.05.2015. 23.08

    Fināla rezultātus var apskatīt te: http://www.eurovision.tv/page/news?id=full_voting_results_revealed_by_the_ebu

    Turpat arī detalizēti balsojumi pa valstīm (full split results)- kuru vietu deva žūrija, kuru- skatītāji. Tā Lietuvas skatītāji Krievijai deva 3.vietu, žūrija- 20. un kopā sanāca 11.vieta un 0 punktu.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > J.Biotops 24.05.2015. 13.11

    @andrejs

    Mani savukārt pilnīgi pārsteidza 0 punktu Vācijai, šķiet, arī Austrijai, 1 punkts Francijai un laikam tikai daži punkti AK. Vai šīm valstīm nav “draugu”? Un kurā brīdī mēs mēģinam balsojumu pivilkt ģeopolitikas kritērijam un kurā – patīk/nepatīk? Personīgi man tas nu nekādi nav skaidrs! Nezinu, ar ko var skaidrot praktiski punktu neesamību 40 valstu balsojumos, jo šo valstu dziesmas nebija BŪTISKI sliktākas par lielo vairumu.

    Kas attiecas uz RUS, tā savu “attieksmi” pamanījās izpaust pat balsojuma paziņošanā “and 12 points go toooooo… russia – hahaha”. Smalks humoriņš, bet vai Eiropa šo attieksmi saprata?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 24.05.2015. 12.26

    mani arī pārsteidza salīdzinoši lielais atbalsts no itkā normālām valstīm tai krievuškai. Vai tas ir naivums, vai liberastiem raksturīgais trulums un nespēja saskatīt dzīves realitāti? Jauka tāda dziesmiņa, turklāt esot bijusi par mieru… :) “Mir umir!”. Pretīgi…

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

    Bet > J.Biotops 24.05.2015. 13.59

    Man arī šoga Eirovīzija skoncerti likās baudāmi. nenoskatījos vien 1. pusfinālu, jo netiku tālāk par 6 nr. – armēņi!

    Man ļoti patika igauņu, slovēņu un arī mūsu dziesmas.

    nesapratu kāpēc Krieviajs dziedātāja tā tik ielikta pēc bukmeikeru vērtējuma jau 1. vai 2. vietā.

    Krievijas dziesmai laikam tie vārdi ir izcili, bet cik meligi priekš Krievijas , manuprāt, bet melodiju galīgi viņu dziesmai nejutu un neatceros.

    Nu jā, piekrītu, ka krievi Eiropā sabraukuši ne pa jokam. Nobrīnījos, ka Lielbritānijā nema ztik daudz krievu dziesmai neiedeva punktus. par Lietuvu vispār prieks! Tā tik ir tauta, kas nelokās kā ir izdevīgāk.

    Nesapratu beļģu dziesma spanākumus.

    Aminata bija labākā manuprāt, jo dziedāja ar sirdi! tas bija gan redzams, gan dzirdams.

    Paldies TV3, kura rīkodama kārtējo talantu fabriku deva iespēju mums Aminatu ieraudzīt, izdzirdēt un novērtēt!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 24.05.2015. 12.27

    Vai arī “Nam nužen mir, želaķeļno vesj!”

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

DD1 24.05.2015. 10.37

3.vietā Itālija, 4.vieta Beļģijai, 5.vieta Austrālijai, Aminata ieguvusi 6.vietu. Es šīs 4 dziesmas liktu katru 2 vietas augstāk, jo daudz mazāk par tām man patika Zviedrijas un Krievijas dziesmas. Krievijas augsto vietu var izskaidrot ar visās Eiropas valstīs dzīvojošo daudzskaitlīgo krievu mobilizēšanos, bet Zviedrija manuprāt “paņēma” ar oriģinālo priekšnesumu.

+7
-1
Atbildēt

4

    latvijas_valsts > DD1 24.05.2015. 15.11

    “Krievijas augsto vietu var izskaidrot ar visās Eiropas valstīs dzīvojošo daudzskaitlīgo krievu mobilizēšanos”

    It kā bāleliņi izvēlējās melnādaino skuķi kāda cita iemesla dēļ, nevis lai visi tie neskaitāmie Eiropas migranti no Āfrikas un arābu valstīm par viņu būtu nobalsojuši. Gribēja skriet ja ne līdzi, tad vismaz pakaļ Eiropai, bet tā kā Rinkevičs pēc Končitas parauga ākstīties Eiropas skatuvē atteicās (ar Tviteri viņam pilnīgi pietiek), tad nu tie pastalnieki sagribējuši atkārtot Zviedrijas melnādaidas dziedātājas Lorīnas 2012.gada veikumu, jo paši neko oriģinālu izdudrot nav spējīgi, bet ja sāktu dziedāt Eiropā savu oriģinālo pidralala, tad vispār būtu vāks: smiekli Eiropai un kauns pašiem.

    Bet tomēr tā skriešana pakaļ vēlreiz un pelnīti izgāzusies.

    0
    -14
    Atbildēt

    0

    DD1 > DD1 31.05.2015. 23.02

    Telefonbalsojumā Itālija bija 1. vietā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    DD1 > DD1 25.05.2015. 09.21

    > MZGD

    “Krievi angliski dzied.”

    Ja grib, viņi gan angliski var dziedāt, gan vāciski runāt (Putins ar Merkeli), bet citādi, nācies piedzīvot, kā, piemēram, Eiropas reisā stjuarte uzrunā krievieti galapunkta tautas valodā, tā nesaprot, angliski arī nesaprot, vēl uzmet lūpu un atcērt krieviski.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    MZGD > DD1 25.05.2015. 02.49

    Krievi angliski dzied. “Krievu pasaulei” kirdik.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu