Īrijā referendumā uzvarējuši viendzimuma laulību atbalstītāji • IR.lv

Īrijā referendumā uzvarējuši viendzimuma laulību atbalstītāji

38
Īrijas senatore Katerīna Zappone (pa kreisi) noskūpsta savu partneri Annu Luīzi Džiliganu, demonstrējot atbalstu viendzimuma laulību legalizācijai. Foto: AFP/LETA

Referendumā viendzimuma laulību legalizācijas pretinieki cietuši sakāvi

Sākotnējie rezultāti liecina, ka Īrijā piektdien notikušajā referendumā par viendzimuma laulību legalizāciju uzvarējuši šo laulību atbalstītāji.

No visas Īrijas saņemtie sākotnējie rezultāti rāda, ka par geju laulību legalizāciju nobalsojuši aptuveni 60%. Ja tiks labota Īrijas Konstitūcija, tad Īrijas Republika būs pirmā valsts, kas viendzimuma laulības padarījusi likumīgas visas tautas nobalsošanā.

Veselības ministrs Leo Varadkars paziņoja, ka šī ir “īpaša diena”. “Man šķiet, ka īru tauta lēmumu šajā jautājumā jau ir pieņēmusi pirms kāda laika,” pavēstīja Varadkars.

Viens no Īrijas viendzimuma laulību legalizācijas pretinieku kampaņas līderiem Deivids Kvinns atzina, ka viņa nometne referendumā cietusi sakāvi. Kvinns nacionālajai raidorganizācijai RTE pavēstīja, ka ir “acīmredzama ļoti iespaidīga atbalstītāju puses uzvara”, ziņo LETA/AFP.

Pēc viņa tiktā, sākotnējie rezultāti liecina, ka geju laulību atbalstīji guvuši uzvaru “aptuveni attiecībā divi pret viens”. “Labs darbs un apsveicu “Jā” pusi,” sacīja Kvinns. “Protams, ir zināma vilšanās, taču esmu diezgan filozofiski noskaņots par iznākumu.”

Oficiālie rezultāti ir gaidāmi vēlāk sestdien. Aptaujas pirms referenduma rādīja, ka pārliecinošais vairākums īru atbalsta viendzimuma laulību legalizāciju.

Referenduma aktivitāte bija ļoti augsta. Tiek ziņots, ka provizoriskie rezultāti Dublinā liecina, ka gandrīz 75% referendum dalībnieku atbalstījuši viendzimuma laulību legalizāciju.

Īrijā homoseksualitāti dekriminalizēja 1993.gadā. 2010.gadā Īrija pieņēma likumu, kas atļāva gejiem reģistrēt oficiālu civilu savienību, kas tomēr nebija laulības.

2013.gadā Īrijas valdība sasauca Konstitucionālo asambleju, kura izskatīja jautājumu par viendzimuma laulību legalizāciju, vēsta BBC. Asambleja nobalsoja, ka nepieciešams par šo jautājumu sarīkot referendumu.

Lai arī salīdzinoši nesen Īrijā tika dekriminalizēta homoseksualitāte, šajā katoļticīgo valstī homoseksualitāte vairs nav tabu – daudzi politiķi, sportisti, biznesmeņi un slavenības atklāti paziņojuši par savu homoseksualitāti un to sabiedrība vairs neuzskata par kaut ko ārkārtēju.

 

Komentāri (38)

morgenstern 24.05.2015. 18.02

Visos līmeņos cītīgi tiek noklusēts t.s. sociālais homoseksuālisms, kas plaukst un zeļ piem. cietumos. Acīmredzot, šī parādība kādā veidā izkrīt no dabiskā homoseksuālisma teorijām.

+12
-3
Atbildēt

1

    mūsu alus > morgenstern 25.05.2015. 00.36

    Protams, ka noklusēts, jo sanāk pretruna – ja homoseksualisms skaitās iedzimts, tad sanāk arī, ka noziedzība ir iedzimta,un ja tā, tad cietumi jālikvidē, burlakas jāatzīst par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem ar visām viņu individuālajām tiesībām zagt, slepkavot un krāpties. Pie kam, homoseksuālis un noziedznieks kļūst par nešķiramu jēdzienu. Ja tā tomēr nav un noziegumi tiek izdarīti visdažādāko iemeslu un sakritību dēļ, uzskatot par sabiedrībai bistamu parādību, tad arī homoseksualitāti jāatzīst par iegūstamu, anormālu parādību, kura eksistē, kuru iegūst visdažādāko iemeslu dēļ, par kuras bīstamību sabiedrībai tās dažādās attīstības pakāpēs ir iespējams diskutēt. Atzīstot anormālību par normu, jebkurai normai vairs nav jēgas un iemesla pastāvēt.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

fretka 24.05.2015. 16.24

2010.gadā Īrija pieņēma likumu, kas atļāva gejiem reģistrēt oficiālu civilu savienību, kas tomēr nebija laulības.”

—–

Bet pie mums rosina pieņemt “kopdzīves likumu”.

Tagad, pēc Īrijas referenduma, mēs zinām, kas sekos “kopdzīves likumam”, ja tas tiks pieņemts Saeimā.

+5
-4
Atbildēt

3

    dzeris49 > fretka 24.05.2015. 17.09

    Un kādas tad ir tās sekas?

    Ko un kādā veidā apdraudu likums, kas ļautu viendzimuma pāru laulības?

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > fretka 24.05.2015. 17.38

    Viendzimuma pāru laulību atzīšana ir seksuālās novirzes atzīšana par normu,kas neatbilst patiesībai,tādējādi mēs mīļā miera labad piekāpjamies agresīviem nepatiesības sludinātājiem un izplatītājiem,un tas vienmēr beidzas bēdīgi,jo nepatiesības un melu sludinātāji nekad neapstājas.Iedod velnam mazo pirkstiņu,un…

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > fretka 24.05.2015. 17.27

    Zviedrijas kreisā politiskā elite uzskata un plašsaziņas līdzekļi pauž, ka perfektas sabiedrības stūrakmens ir multikulturālisms: plaša mēroga imigrācija no nabadzīgākām un visvairāk atpalikušām valstīm. Tie, kas tam nepiekrīt, riskē tikt marķēti par rasistiem, fašistiem un pat nacistiem.

    “Imigrācija ir ļoti svarīgs atskaites punkts, lai pierādītu, jūsu draudzīgumu pret ārzemniekiem,” raksta dāņu žurnālists Mikels Jelvings (Mikael Jalving), grāmatas Absolut Sweden autors (http://www.absolutsverige.com/).

    “Tiklīdz parādās pazīmes, ka jūs esat naidīgi noskaņots pret imigrāciju, jūs esat ārā no spēles. Tad jūs esat parādījis sevi kā rasistu, vai fašistu, vai nacionālistu, un jums vairs nevar būt nekādas likumīgas pozīcijas vai viedokļa,” raksta Jelvings.

    Tas nav svarīgi, ka Zviedrijas imigrācijas modelis ir izgāzies, ka izglītības līmenis Zviedrijas skolās ir būtiski krities (http://goo.gl/RlNIxc), ka noziedzības statistikas līkne dažās jomās kāpj debesīs un imigranti dedzina Stokholmas priekšpilsētas.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu