Mūkusalas Mākslas salonā apskatāmi Ata Jākobsona un Rasas Šulcas darbi • IR.lv

Mūkusalas Mākslas salonā apskatāmi Ata Jākobsona un Rasas Šulcas darbi

20
Ata Jākobsona darbs no izstādes "Dark matter". Foto no Mūkusalas mākslas salona mājas lapas

Abas izstādes pievēršas realitātes netveramajām un transcendentālajām šķautnēm

Mūkusalas Mākslas salonā no piektdienas, 22.maija līdz 20.jūnijam būs skatāma Ata Jākobsona darbu izstāde “Dark matter” un Rasas Šulcas personālizstāde “Neviens neko neteica”, raksta aģentūra LETA. 

Abas izstādes katra savā veidā pievēršas realitātes netveramajām un transcendentālajām šķautnēm. Salona Lielajā zālē skatāma Jākobsona jaunāko darbu izstāde “Dark matter”. Tā ir eklektiska formāta instalācija, kura tiecas atspoguļot nezināmā uztveri. Iecerētās mākslinieciskās pieredzes mērķis ir funkcionēt dažādos sajūtu līmeņos – ne vien redzēt, bet arī sajust caur smaržu, dzirdi, tausti un emocijām. Izstādē skatāmi lielformāta ogles zīmējumi, instalācija un skaņas elementi. 

1985.gadā dzimušais Jākobsons beidzis Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA), strādā glezniecībā un instalācijā. Kopš 2004.gada Jākobsons piedalījies grupu izstādēs. Par darbu “Patiesība ir vienkārša”, kas tapis kopā ar Kati Krolli, bijis nominēts Purvīša balvai. “Dark matter” ir mākslinieka ceturtā personālizstāde. Patlaban mākslinieks dzīvo un strādā Berlīnē. 

Rasas Šulcas personālizstāde “Neviens neko neteica” būs skatāma Mazajā zālē. Šulcas jaunāko gleznu centrā ir cilvēku savstarpējās attiecības, kuras nereti ir grūti aprakstāmas vai definējamas, bet sajūtamas, tāpēc arī reālas un klātesošas. Jautājums – “Kas veido cilvēcisko attiecību un pieķeršanās pamatu?” – ir Šulcas darbu galvenais jautājums. “Neviens neko neteica, nevajadzēja. Kopā būšana runāja pati par sevi. Dažkārt ļaudis savijušies dejā vai apskāvienā. Dažkārt vienkārši novietoti gleznas telpā kādas neredzamas saiknes saistīti. Nedefinējamas, bet spēcīgas. Saites, kuras veido cilvēcisko attiecību trauslums un spilgtums. Netveramu emociju nospriegojums. Neviens neko neteica, bet runāja ļaužu skatieni, sakaltušas ozola lapas un kosu pļava saulē,” par izstādes ideju izsakās māksliniece. 1979.gadā dzimusī Šulca beigusi LMA Glezniecības nodaļu. Līdz šim viņa sarīkojusi četras personālizstādes un piedalījusies virknē grupu izstāžu. Dzīvo un strādā Rīgā. 

Izstāžu apmeklējums būs bez maksas. Vairāk informācijas salona mājas lapā

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu