Kaupers turpinās koncertēt Krievijā • IR.lv

Kaupers turpinās koncertēt Krievijā

67
Grupas "Prāta vētra" albuma "7 soļi svaiga gaisa" prezentācija Jaunā Rīgas teātra pagalmā. Renārs Kaupers centrā. Foto: Ieva Čīka, LETA

Mūziķis: Nevienam mums nav jāpagriež mugura

Sākoties Ukrainas un Krievijas militārajam konfliktam, grupa “Prāta vētra” nopietni domājusi, vai koncertēt Krievijā, intervijā telekanālam LNT stāstīja grupas dziedātājs Renārs Kaupers. Grupa izšķīrusies saites ar Krieviju nesaraut, un Kaupers šādam lēmumam pamatojumu radis Bībelē, kur “nevienā brīdī nav minēts, ka tev kādam būtu jāpagriež mugura”.

Vaicāts, vai ir izjustas kādas izmaiņas tieši pēdējā gada laikā saistībā ar notikumiem Ukrainā, Kaupers atcerējās kādu koncertu pagājušā gada jūnijā, pāris mēnešus pēc Krimas notikumiem. Grupa esot ļoti nopietni apdomājusi, ko darīt. “Jo arī mēs pieturamies pie tās sajūtas, ka kultūras cilvēkiem ir jādalās ar to, kas viņiem ir dots. Un ir sajūta, ka tā pasaule paliek labāka. Jā, ir robežas, ir nacionālie jautājumi, bet pāri visam tomēr ir cilvēks,” par savu pozīciju stāstīja mūziķis.

Izrunājot jautājumu no dažādiem aspektiem, grupa nolēmusi braukt uz koncertu. “Es aizbraucu mājās, nevarēju ilgi aizmigt, un tad es domāju, kā būs labāk. Un tad es mēģināju saprast no šādas pozīcijas: kas ir mana vislielākā autoritāte? Un tad es aizdomājos par to, ka esmu kristīgs cilvēks un mana lielākā autoritāte ir Bībele. Un kas ir Bībeles esence? Bībeles esence ir desmit baušļi. Es izlasīju desmit baušļus, es izlasīju Jēzus kalna runu un sapratu: nevienā brīdī tur nav minēts šis moments, ka tev kādam būtu jāpagriež mugura. Es guvu mieru, ka mūsu solis ir pareizs,” atcerējās Kaupers.

Pilnīgu apstiprinājumu, ka rīcība ir pareiza, viņš esot guvis koncertā – tas noticis Ņižņijnovgorodā, un tajā piedalījies arī vietējais koris, kas latviešu valodā nodziedājis “Mazo bilžu rāmīti”. “Bija tā, ka tek asaras, un koncerta laikā es neskaitāmas reizes domāju – cik labi, ka mēs atbraucām. Un tanī brīdī es pilnīgi skaidri sajutu, ka mēs darām pareizi, un kopš tā brīža man šis jautājums ir atrisināts,” teica Kaupers.

Runājot par citu aktuālu politikas jautājumu – Valsts prezidenta vēlēšanām -, Kaupers uzsvēra, ka nākamo valsts pirmo personu vēlētos redzēt tādu pašu kā Vairu Vīķi-Freibergu, kura esot uzlikusi augstu latiņu nākamajiem prezidentiem, raksta LETA. “Mēs gaidām tādu pašu brīnumu, tādu pašu izcilību,” sacīja mūziķis.

Vaicāts, kas veido šo izcilību, viņš vērtēja, ka tas ir kas tāds, ka, “paskatoties uz šo prezidentu, katru reizi viņu redzot, viņu dzirdot uzstājoties, jūties lepns, ka šis cilvēks ir mūsu prezidents”. “Ka mēs ejam aiz viņa. Viņš saka, un mēs ejam. Viņš ir gudrs, viņš ir inteliģents, patriotisks, viņš ir tajā pašā laikā sirsnīgs un iedvesmojošs,” raksturoja mūziķis.

 

Komentāri (67)

rinķī apkārt 22.05.2015. 10.18

Un tad es aizdomājos par to, ka esmu kristīgs cilvēks un mana lielākā autoritāte ir Bībele. Un kas ir Bībeles esence? Bībeles esence ir desmit baušļi. Es izlasīju desmit baušļus, es izlasīju Jēzus kalna runu un sapratu: nevienā brīdī tur nav minēts šis moments, ka tev kādam būtu jāpagriež mugura. +++

Pareizi, Bībeles esence ir desmit baušļi un otrais no tiem skan – Tev nebūs Dieva, tava Kunga, vārdu nelietīgi lietot.

Nevajag savas vēlmes, savu izdevīgo darījumu uc censties attaisnot, slēpjoties aiz Dieva vārda. Tas Kauperam, kā kristīgam cilvēkam (?) būtu jāsaprot

+39
-13
Atbildēt

1

    Baiba > rinķī apkārt 22.05.2015. 10.38

    Pirms nedēļas intervijā Kaupers izteicās, ka PV politikā nelienot, un tūlīt piebilda, ka viņu uztrauc zivju konservu ražotāju liktenis, jo tie varot palikt bez darba.

    +14
    -11
    Atbildēt

    0

inga 22.05.2015. 10.31

“Ir robežas, ir nacionālie jautājumi, bet pāri visam tomēr ir cilvēks”.

Diemžēl izskatās, ka pāri visam tomēr ir pašlabums. Un štrunts ar vienas valsts iebrukumu citā, teritoriju sagrābšanu, slepkavošanu, nepārtrauktu propogandu, kas cita starpā nomelno arī šīs grupas tēvzemi, vai ne, Renār? Un pievienojos tiem, kas uzskata – nevajag aiz Bībeles slēpties nevietā.

+37
-11
Atbildēt

1

    vilburs > inga 27.05.2015. 14.48

    Koncertējot krievijā mūziķi atbalsta arī Krievijas militārās aktivitātes Ukrainā.Alvis Hermanis, gudrs, talantīgs režisors, kuram morālais kompass nekļūdīgi, jau 2014.g sākumā parādīja, ka patreiz, kamēr Krievija izvērš pret kaimiņiem propogandas un arī militāru iejaukšanos, ir jāpārtrauc sadarbība, kaut arī finansiāli tas nes zaudējumus.

    PV katrā koncertā Krievijā jāsaka: dorogije druzja! Tur gan vajag iekšas, lai pašiem nepaliktu šķērmi ap dūšu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Bet 22.05.2015. 09.58

“Mūziķis: Nevienam mums nav jāpagriež mugura ”

(ja par to maksā lielu naudu, un kā zināms, tad nauda nesmird!)

+32
-12
Atbildēt

2

    v_rostins > Bet 22.05.2015. 10.02

    Bet

    Muzicēt Krievijā nav pat 1/1000 daļa no tā apkaunojuma, kā būt čekistu publiski piesmietam sēžot klauna tērpā ar zvārgulīšiem Arēna Rīga.

    +5
    -18
    Atbildēt

    0

    Baiba. > Bet 23.05.2015. 15.25

    Vai tā būtu tā latviskā dzīvesziņa – skaitīt naudu svešā maciņā, palikt nenovīdīgam, ja tur tās naudiņas vairāk kā personīgā zutenī? Skaudība ir grēks, sanāk, ka latvieši ir baigi grēcīgā tautiņa.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu