"Air Lituanica" no 23.maija pārtrauc lidojumus • IR.lv

“Air Lituanica” no 23.maija pārtrauc lidojumus

2
"airBaltic" lidmašīnas iekraušana lidostā. Foto: Ieva Lūka, LETA

“airBaltic” pārņems Lietuvas lidsabiedrības atceltos lidojumus no 22. līdz 29.maijam

Lietuvas aviokompānija “Air Lituanica” paziņojusi, ka 22.maijā tiks veikti lidojumi no un uz Amsterdamu, Parīzi un Tallinu, taču lidojumi uz Berlīni, Prāgu, Briseli un Stokholmu ir atcelti. Savukārt no 23.maija lidsabiedrība atcēlusi visus paredzētos reisus, vēsta LETA/ELTA.

Cenšoties mazināt pasažieriem radītās neērtības un izvērtējot pieejamos finanšu resursus, “Air Lituanica” vienojusies ar Latvijas nacionālo aviokompāniju “airBaltic”, kura pārņems Lietuvas lidsabiedrības atceltos lidojumus no 22. līdz 29.maijam.

“Air Lituanica” norāda, ka tās klientu apkalpošanas centrs nosūtīs jaunas biļetes ar jaunu lidojumu informāciju pasažieriem, kas ieplānojuši ceļot 22.-29.maijā.

Ja jaunie lidojumu nosacījumi un laiki nebūs pieņemami, pasažieri varēs šo ceļojumu noraidīt un pieprasīt “Air Lituanica” līdzekļu atgriešanu.

“Air Lituanica” jau veikusi maksājumu “airBaltic” lidojumiem nākamajām astoņām dienām, tāpēc visiem pasažieriem ir garantēti lidojumi ar Latvijas aviokompāniju.

Turpmāko dienu laikā “Air Lituanica” turpinās pārrunas ar “airBaltic”, lai rastu iespējas nodrošināt pasažieru pārvadājumus arī pēc 29.maija.

Kā aģentūru LETA informēja aviokompānijā “airBaltic”, tā sniegs palīdzību pasažieriem, kurus ietekmējusi Lietuvas aviokompānijas darbības pārtraukšana. “airBaltic” izpilddirektors Martins skaidro Gauss uzsver, ka “airBaltic” sniegs palīdzību pasažieriem pirmajās dienās pēc “Air Lituanica” lidojumu pārtraukšanas, un piedāvās “īpašās glābšanas cenas” klientiem, kas pirks biļetes vasarā.

“airBaltic ” esot pirmā aviokompānija, kas sniegs palīdzību “Air Lituanica” pasažieriem, skaidro lidsabiedrībā. Ietekmētajiem pasažieriem nepieciešams sazināties ar “Air Lituanica ” darbiniekiem vai saviem ceļojumu aģentiem, lai saņemtu palīdzību. Sākot no šodienas, “airBaltic ” piedāvās visiem pasažieriem, kuri iegādājušies “Air Lituanica ” biļetes ceļojumiem 2015.gada 6.jūnijā un pēc tam, īpašas vienvirziena biļetes par cenu 59 – 89 eiro, kuras iespējams rezervēt “airBaltic ” zvanu centros.

Papildus jau esošajiem reisiem Viļņa-Amsterdama un Viļņa-Rīga maršrutiem “airBaltic” arī paziņo par jaunu tiešo maršrutu ieviešanu no Viļņas uz Briseli, Berlīni, Parīzi, Stokholmu, Varšavu un Helsinkiem.

“Mēs šodien paziņojam par pirmajiem tiešajiem maršrutiem no Viļņas uz Eiropas rietumiem un ziemeļiem, un pakāpeniski izvērtēsim papildu reisu pievienošanu,” informē Gauss.

Viņš arī norāda, ka lidsabiedrības mājas tirgus tagad ir visas Baltijas valstis Latvija, Lietuva un Igaunija. “airBaltic” vadītājs uzsver, ka “Air Lituanica” darbības pārtraukšana ir spēcīgs signāls tam, ka trīs Baltijas valstīm nepieciešams īstenot kopīgus pasākumus aviācijas nozarē, lai labāk atbalstītu ceļotājus, jaunu ekonomisko aktivitāti un jaunas darba vietas.

 

 

Komentāri (2)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu