Levita izvirzīšanai prezidenta amatam pievienojas arī Spolītis • IR.lv

Levita izvirzīšanai prezidenta amatam pievienojas arī Spolītis

48
Veiko Spolītis.

Dokumentus oficiālai Levita izvirzīšanai plānots iesniegt piektdien

Tiesību eksperta Egīla Levita izvirzīšanai Valsts prezidenta amatam pievienojas arī “Vienotības” frakcijas deputāts Veiko Spolītis, vēsta LETA.

Kopumā par Levita izvirzīšanu parakstījušies seši parlamentārieši – Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, “Vienotības” deputāte Lolita Čigāne, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, “No sirds Latvijai” deputāts Ringolds Balodis, Nacionālās apvienības valdes loceklis Imants Parādnieks, kā arī Spolītis.

Kā pastāstīja Parādnieks, dokumentus oficiālai Levita izvirzīšanai plānots iesniegt piektdien, jo vēl vajadzīgs sagatavot visus nepieciešamos dokumentu pielikumus.

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība pagājušajā nedēļā atbalstīja Levita virzīšanu Valsts prezidenta amatam, aicinot arī citus parlamenta deputātus pievienoties. Levits apliecināja, ka ir gatavs kandidēt uz prezidenta amatu, jo viņam “ir savs skaidrs redzējums par to, kā būtu jāattīstās Latvijas valstij” un kā būtu jāpilda Valsts prezidenta amata pienākumi.

Iepriekš valdošā koalīcija plānoja vienoties par kopīgu kandidātu prezidenta amatam, taču tas neizdevās. Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Valsts prezidenta amatam nolēma virzīt aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. Atbalstu Vējonim sākotnēji oficiāli pauda arī “Vienotība”, bet pēc nacionālās apvienības lēmuma par Levitu “Vienotības” frakcijai būs brīvais balsojums par kādu no šiem kandidātiem.

 

Komentāri (48)

Baiba 20.05.2015. 12.16

Varbūt tomēr ir labi, ka būs aizklātais balsojums. Vienotības un ZZS deputātiem ir dota iespēja nebalsot kā saimnieks Lembergs liek. Maza cerība Latvijai iegūt izcilu prezidentu saglabājas. Spriežot pēc SC retorikas, viņi savas 24 balsis ir gatavi pārdot. Paliek atklātz jautājums – ko prasīs pretī.

+15
-6
Atbildēt

4

    v_rostins > Baiba 20.05.2015. 14.42

    Baiba
    Ja būtu atklātais balsojums, pašsaglabāšanas instinks varētu piespiest daudzus ZRP(v) pocus nobalsot par Levita kungu, jo visām maukām nākamā Saeimā SC vietas nepietiks. Aizklāta balsojuma gadījumā čekas kuratori no saviem pakalpiņiem vienalga uzzinās patiesību, pielietojot poligrāfa testu.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Baiba 20.05.2015. 14.38

    Levits ir tas, kas vajadzīgs mūsu politiskajai elitei – kāds uz ko paskatīties un kam līdzināties.

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Baiba 20.05.2015. 14.34

    Pārdot ta pārdot – bet Levits gluzi nav tas, ko SC varētu atbalstīt.

    Visdrīzāk, ka šaja kārtā (Levits, Vējonis) – SC neatbalstīs nevienu no šiem.

    Ir rezervisti otrajai kārtai, kas kompromisam ir vairāk piemēroti.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Baiba 20.05.2015. 13.31

    Absolūti nereāli, ZZS ar savām stipendijām neriskēs.

    Bez tam, Levits absolūti neiederas un būs neērts visai mūsu politiskajai “elitei”.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

DD1 20.05.2015. 13.23

Patlaban radio “Krustpunktā” prezidenta kandidātu diskusijā redzams, ka Dolgopolovs galvas tiesu pārāks par Vējoni.

+12
-4
Atbildēt

5

    aivarsk > DD1 20.05.2015. 13.43

    Nu ko džeri, tad tik uz priekšu :)

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    aivarsk > DD1 20.05.2015. 20.35

    Edgars Avotiņš Nu labi – nav ko Dolgopolovu apspriest – pilnigi nereāla kandidatūra, jo es nevaru iedomāties nevienu partiju bez SC, kura varētu atbalstīt viņu.

    __________________________

    Naivais, redz zatļerists džeris jau atbalsta!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > DD1 20.05.2015. 14.40

    Dolgopolovs daudz ar dzīvokļu jautājumiem krāmējas – šajā joma viņš ir kompetents. Bet pat šajā jautājumā man ir diametrāli pretēji uzskati viņējiem.

    Viņš ir neizārstējams sociālists – parādniekus ārā nelikt, nacionalizēto ēku īpašniekus (pirms 25 gadiem) ierobežot …

    Manuprāt – dzīvokļu irē jāievieš priekšapmaksa (1-3 mēneši) – attiecīgi nesamaksā priekšapmaksu – paldies, uzredzēšanos. Nekādi parādi tad principā nevar rasties. Nespēj atļauties to dzīvokli, īrē mazāku, ņem gultas vietu pansijā, visbeidzot – izmanto pašvaldības patversmi, kamēr atkal esi spējīgs īrēt ko patīkamāku.

    Nu labi – nav ko Dolgopolovu apspriest – pilnigi nereāla kandidatūra, jo es nevaru iedomāties nevienu partiju bez SC, kura varētu atbalstīt viņu.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > DD1 20.05.2015. 15.24

    NVA pārstāve stāsta, ka veikalu darbiniekiem algas svārstās no minimālās līdz 500 eiro. Vidēji tās ir no 350 līdz 450 eiro pirms nodokļu nomaksas.

    „Mēs esam bijuši vairākos reģionos ar informāciju, ka šī iespēja ir, ” stāsta “Rimi Latvia” pārstāve Anita Segliņa. Reģionos uz vakancēm veikalos esot pat konkurss. Kopumā mēnesī “Rimi” ir ap 200 vakanču, pārsvarā Rīgā. Tiem, kas uz darbu galvaspilsētā brauc no reģioniem, daļēji sedz ceļa izdevumus. Taču dzīvot dienesta viesnīcā Rīgā cilvēki neesot ļoti ieinteresēti.

    “Nākas arī krietni pasvīst, lai pierunātu šos cilvēkus pat pamēģināt kaut ko tādu. Ir sajūta, ka darbs veikalā, tā ir viena no pēdējām izvēlēm, tieši mazumtirdzniecībā,” saka Segliņa.

    Vēl jāpiebilst, ka, meklējot potenciālos darbiniekus reģionos Rīgas veikaliem, lielveikalu tīkli nav izmantojuši Latvijā uzsāktās reģionālās mobilitātes programmas iespējas, proti, naudu transporta vai telpu īres segšanai. To uzzinājām Nodarbinātības valsts aģentūrā.

    http://www.lsm.lv/lv/raksts/zinju-analiize/analize/lielveikalu-tiiklu-darbiniekus-veikaliem-riiga-mekle-pat-attalos.a79068/

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > DD1 20.05.2015. 13.33

    Dolgopolovs, vispār, ir diezgan liels erudīts, daudz lasījis, un tiešām arī ir pārāks par Vējoni, atstājot aiz iekavām politiskos uzskatus.

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

imants_gross 20.05.2015. 22.24

Vienotības frakcijas un citiem Saeimas deputātiem.

Uzrakstu publiski par lietu, kas manuprāt deg. Vai daudziem no jums, tāpat kā man nav pārliecība, ka starp nosauktajiem prezidenta kandidātiem ir tikai viens, kas dotajā situācijā kurā valsts atrodas būtu spējīgs veiksmīgi strādāt ar visiem izaicinājumiem, kas stāv priekšā, un kam ir nepieciešamās dotības, gudrība un spējas ne tik vien pa godam uzņemties prezidenta amatu, bet arī būt par ceļvedi virzībā uz taisnīgu un patiesi demokrātisku valsti? Domāju, ka arī daudziem no jums īstenībā ir skaidrs, ka Egīls Levits konkurencē ar pārējiem kandidātiem bez šaubām ir par ne tik vien galvas tiesu pārāks par viņiem visiem, vienalga no kura gala skatās un vērtē. Taču tauta netic, ka tas Saeimas deputātiem ir izšķirīgais, bet pieņem ka jūs visi balsojot sekosiet vienīgi frakciju un savu pašu interesēm. Tādēļ neviens neliek lielas cerības uz to, ka Levitam izdosies savākt nepieciešamās 51 balsis, ja tik vien nenostrādās kāds neparedzēts faktors.

Aizklātais balsojums, kas ir nedemokrātiska parādība pate par sevi, šoreiz varbūt tomēr varētu izrādīties par tieši to, kas varētu nospēlēt par demokrātijas ceļa lauzi, ja tik vien izdotos pārliecināt pietiekamu skaitu deputātiem balsot pēc sirdsapziņas un domāt par to, kas valstij šobrīd vajadzīgs nevis akli sekot frakciju komandējumam. Vai tad nav tā, ka Vienotībā vien ir pietiekam daudz deputātu, kuriem klusībā ir līdzīgas domas, bet nejūtas motivēti un pietiekami stipri sekot savai pārliecībai, un gatavojās vienkārši nobalsos tā, kā frakcija to diktē?

Tādēļ mans jautājums jums viisiem ir, kā jūs beigu beigās balsosiet? Par Levitu, cilvēku, kurš spētu likt pamatus taisnīgai un patiesi demokratiskai valsts attīstībai, jeb par kādu no tiem, kas vislabākā gadījumā nesalaidīs galīgi dēlī (kas jau kļuvis par nožēlojamu kritēriju prezidentu paveikto vērtēšanai), bet no kā nekāda konkrēta labuma arī nav ko sagaidīt, kā vienīgi tiem, kas aizkulišu polittirgū par to visu andelējās? Tiem, kas iespējams tāpat kā Atis Lejiņš jau publiski pauduši savu atbalstu Levitam šī vēstule, lai tikai uzmundrinājums mudināt pārējiem partijas biedriem sekot piemēram.

Lai veiksme,

Imants Gross

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu