Eirovīzijas finālā tiek igauņu duets • IR.lv

Eirovīzijas finālā tiek igauņu duets

27
Igauņu duets Elīna Borna un Stīgs Rasta uz Eirovīzijas skatuves. Foto: EPA/LETA

Daudziem faniem par sarūgtinājumu Eirovīzijas finālā netika somu grupa, kuras dalībnieki ir cilvēki ar īpašām vajadzībām

Otrdienas vakarā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālā tika izvēlēti 10 finālisti, kuru vidū būs arī Igaunijas duets Elīna Borna un Stīgs Rasta ar dziesmu „Goodbye to Yesterday”. Tādējādi apstiprinājās bukmeikeru prognozes par igauņu lielajām iespējām iekļūt finālā – 89%, kas ir vairāk nekā Latvijas pārstāvei Aminatai Savadogo prognozētie 57%.

Pirmajā pusfinālā startēja 16 valstis, no kurām uz finālu skatītāju balsojumā varēja nokļūt tikai 10.

Igaunijas duets Elīna Borna un Stīgs Rasta. Publicitātes foto

Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiekošajā dziesmu konkursa finālā otrdien skatītāji izvēlējās Albānijas, Armēnijas, Beļģijas, Grieķijas, Gruzijas, Igaunijas, Krievijas, Rumānijas, Serbijas un Ungārijas dziedātājus.

Daudziem par sarūgtinājumu finālā netika somu grupa „Pertti Kurikan Nimipäivä”, kurā spēlē četri vīri ar Dauna sindromu. Tāpat fani bija sarūgtināti par Dānijas tīņu grupas „Anti Social Media” neveiksmi.

Arī Nīderlandes dziedātājas Trijntjes Oosterhuis neveiksme ar spēcīgo dziesmu „Walk Along” vairāk liek domāt par reģionālu atbalstu balsojumā pusfinālā.

Otrais pusfināls notiks ceturtdien, 21.maijā, un tajā piedalīsies arī Latvijas pārstāve Aminata Savadogo, kura uzstāsies ar desmito kārtas numuru. Latvijai tajā būs jākonkurē ar Lietuvas, Īrijas, Sanmarīno, Melnkalnes, Maltas, Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Izraēlas, Azerbaidžānas, Islandes, Zviedrijas, Šveices, Kipras, Slovēnijas un Polijas pārstāvjiem. Viens no publikas favorītiem ir Zviedrijas dziedātājs Monss Zelmerlevs, ziņo BBC.

Eirovīzijas fināls notiks 23.maija vakarā Vīnes arēnā „Wiener Stadthalle”, kas var uzņemt 11 tūkstošus skatītāju. Šogad Eirovīzijas konkursa vadītājas ādā iejūtas arī pērn uzvarējusī „sieviete ar bārdu” Končita Vursta jeb austriešu dziedātājs Toms Noivirts.

Eirovīzijas dziesmu konkurss notiek kopš 1956.gada. Šogad sakarā ar konkursa 60 gadu jubileju tajā piedalīties uzaicinājumu saņēma arī Austrālija, kuru Vīnē pārstāvēs dziedātājs Gajs Sebastjans. Šogad Eirovīzijas konkursā piedalās 40 dalībvalstis.

 

Komentāri (27)

Skumjais Bruņinieks 20.05.2015. 13.06

Igauņi ļoti labi.

Un redz, neko īpašu nevajag – stilīgi, gaumīgi, bez ārišķībām un neslikta dziesma.

Lai nu Aminatai izdodās, bet es palieku pie sava – mums bija jāsūta Normunds no dueta ” Normunds un Inga”.

Somi aizsteidzās mums priekšā un aizsūtīja pat četrus “Normundus”.

Normundam ir viss, kas vajadzīgs, lai uzvarētu šajā šovā. Ir, protams, mīnusi, bet, domāju, ka tie, kas deva padomus Anmarijai, varētu palīdzēt.

Manuprāt, Normunds pārāk daudz kustās. Dažreiz skaties priekšnesumu un acs priecājās, viss iet, kā smērēts, dziedonis neliek vilties – Normunds stāv nekustīgi, kā stabs, un skatās tālēs.

Bet tad notiek negaidītais – nespēdams, acīmredzot, novaldīt savu temperamentu un straujo dabu, mākslinieks lēnām pieiet pie partneres un nesteidzoties uzliek tai roku uz pleca.

Un kas vēl trakāk, Normunds pagriežās profilā, bet viņa stiprā puse ir skats no priekšas, jo tad ir redzamas izteiksmīgās ausis.

Normundam, lai man piedod Inga, ir liels potenciāls.

+1
0
Atbildēt

1

    klusais > Skumjais Bruņinieks 20.05.2015. 18.38

    SB – uz nākamo gadu vajadzētu pierunāt dalībai konkursā Kombuļu Inesi un duetu Sandra .

    0
    0
    Atbildēt

    0

traductrice 20.05.2015. 13.02

Neredzēju šo koncertu, bet biju redzējusi agrāk somu dziesmu, tāpēc nevaru spriest par visiem izpildītājiem. Tas, ka somi netika tālāk, liecina vien par to, ka E-vīzijai dziesmas kvalitāte un arī izpildījuma kvalitāte tomēr vēl ir saglabājies kā kritērijs – ne galvenais, ne noteicošais, bet nu tomēr.

Visu cieņu somu izpildītājiem, bet, ja tomēr mēs pieņemam, ka E-vīzija teorētiski ir konkurss par labāko dziesmu, labāko izpildītāju, tad somi nu nekādā vīzē neatbilst šiem kritērijiem. Tolerances robeža pret “citādajiem” nav jāpaplašina uz profesionalitātes rēķina. Pietiek jau ar wurstu desiņu – bet nu šim eksemplāram vismaz ar vokālu bija ok.

+1
0
Atbildēt

0

aivarsk 20.05.2015. 09.36

Žēl arī, ka stilīgie dāņi netika tālāk…

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu