Grieķija Ilvesa izteikumu dēļ izsauc Igaunijas vēstnieku • IR.lv

Grieķija Ilvesa izteikumu dēļ izsauc Igaunijas vēstnieku

6
Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Foto: AFP/LETA

Ilvess: Grieķija, Itālija, Ungārija un Kipra (..) ir “Putina noderīgie idioti” un grauj Eiropas Savienības vienotību

Grieķijas Ārlietu ministrija izsaukusi Igaunijas vēstnieku Margusu Ravu, kuram iesniegta protesta nota par Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa interviju laikrakstam “The Times”, ceturtdien vēsta nacionālā raidsabiedrība ERR.

Intervijā laikrakstam Ilvess sacīja, ka Grieķija, Itālija, Ungārija un Kipra, kas vēlas Krievijai noteikto sankciju vājināšanu, ir “Putina noderīgie idioti” un grauj Eiropas Savienības vienotību, ziņo LETA.

Grieķijas Ārlietu ministrija norādīja, ka šādi paziņojumi neatbilst Eiropas politiskajai kultūrai.

Ilvesa izteikumiem trešdien pievērsis uzmanību arī Krievijas Valsts domes Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs, norādot, ka Igaunijas-Krievijas robežlīgumu ratifikācija var būt ilgs process un ka Ilvesa izteikumi to ātrāku nepadara.

“Es nezinu, vai Ilvess ir ieinteresēts maksimāli ātrā līguma ratifikācijā. Man šķiet, ka viņam vajadzētu padomāt, pirms nākt klajā ar šādiem paziņojumiem. Protams, mēs nevaram tiem nepievērst uzmanību. Tie rada zināmu atmosfēru. Bet parlamentos sēž cilvēki, un viņiem ir zināmas emocijas, un ne tikai Igaunijas parlamentā,” sacīja Puškovs.

Tiesa gan, Ilvess trešdien vakarā tviterī taisnojās, ka “The Times” žurnālists faktiski ielicis šos vārdus viņam mutē.

Prezidenta birojs ceturtdien paziņoja, ka Ilvess intervijā laikrakstam “The Times”, kas publicēta 3.aprīļa numurā rakstā “NATO “ir jāreaģē uz Krievijas kiberuzbrukumu””, nav attiecībā ne uz vienu valsti lietojis viņam piedēvēto aizvainojošo apgalvojumu.

Žurnālists atzinis, ka tas bijis viņa pieņēmums un ka viņa mērķis bijis atspoguļot plašākas ES notiekošās debates, nevis prezidenta vārdus.

Intervijas gaitā Ilvess pauda satraukumu par ekstrēmiem politiskiem spēkiem ES, kas lielāku prioritāti piešķir personīgajām finansiālajām un ekonomiskajām interesēm, nevis kopīgajām ES vērtībām.

Prezidenta birojs sadarbībā ar Igaunijas Ārlietu ministriju šo informāciju nodevis attiecīgo valstu vēstniekiem.

 

Komentāri (6)

Bet 09.04.2015. 16.30

grieķiem patiesība kož kaulā! Lai iemācās saimniekot un dzīvot ar savu naudu, ne kā ubagotāji staigā ar naudas kuli kaklā lūdzot žēlastības dāvaniņas no citām valstīm, kaut paši dzīvo pietiekami trekni uz citu rēkina! Nožēlojamie grieķi.

+9
0
Atbildēt

0

v_rostins 09.04.2015. 16.30

Cits diplomātiskā Ilvesa vietā par Balkānu krieviem būtu izteicies nesalīdzināmi skarbāk.

+5
0
Atbildēt

0

Ilze Pētersone 09.04.2015. 21.44

Kāpēc arī visnotaļ cienījamais izdevums IR tiražē virsrakstu ar nepatiesu apgalvojumu, ja reiz izteikums par idiotiem bijis paša žurnālista pieņēmums, nevis intervējamās personas teiktais. Pareizi būtu “”The Times” žurnālista neprofesionālas publikācijas dēļ Grieķija izsauc Igaunijas vēstnieku”.

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu