Spēka avoti • IR.lv

Spēka avoti

6
Nellija Ločmele

 

Nesen Indijā robežsargs apgrozīja rokās manu pasi un ieinteresēts jautāja: «Nu, pastāstiet, kas tā jums ir par valsti – Latvija, cik cilvēku tur dzīvo?» Saņēmis atbildi, jaunais vīrietis apstulba: «Nejokojiet, divi miljoni taču nav pat Deli priekšpilsēta!» Un tomēr – mums ir sava valoda, sava valsts, un pēc dažiem gadiem svinēsim savas neatkarības simtgadi, es teicu patiesi pārsteigtajam indietim.

Šī saruna uzjundīja pacilātību un lepnumu. Patiesi, ikdienā viegli piemirst, cik daudzas vērtības un ērtības dzīvē nav pašsaprotamas, bet nākušas caur sviedriem, asinīm un arī veiksmi. Tāpēc šajā numurā, atzīmējot ceturtdaļgadsimtu kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, esam atgādinājuši 25 zīmīgākās pārmaiņas šajos 25 gados.

Un pirmssvētku numura stāstos netrūkst latviešu, ar kuru darbiem tiešām var lepoties visa valsts. Baiba Eglāja un Arhitektoniskās izpētes grupa ar mīlestību un rūpību atjauno desmitiem izcilu vēstures pieminekļu. Andrejs Vasiļjevs ar Tildes kolēģiem rūpējas, lai latviešu valoda iesakņojas digitālajā realitātē un nepazūd kā reiz citas valodas, kuras nogulēja Gūtenberga drukas revolūciju. Majors Dans Jansons vada elitāru mūsu armijas vienību, kuras īpašās prasmes kaujas uguns vadībā ir uzvaras atslēga modernajā karā un iekļauj Latviju starp pasaules līderiem šajā specialitātē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu