Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

2

 


ROMĀNS.
JĀNIS EINFELDS. RĪGA. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Caur trīs māsu likteņiem autors ierauj pagātnē-tagadnē-nākotnē. Romānā savijas spoža groteska un vīpsnīgs romantisms, asprātīgas un neparastas alegorijas, simbolu un metaforu kaujas, visdažādāko laiku un to atstāto nogulu kombinēšana, sirreālisms un skaudrs reālisms. Apgāda cena 8,48 €.

MĀKSLA. DŽORDŽS RODEMS. TAS IR VAN GOGS. IZDEVNIECĪBA JĀŅA ROZES APGĀDS. Labi ilustrētā grāmata ļauj iepazīt slaveno nīderlandiešu gleznotāju – mākslinieku ar sakāpināti jutīgu attieksmi pret dzīvi un mākslu, kurš savā traģiski īsajā mūžā radīja vienas no iespaidīgākajām gleznām cilvēces vēsturē. Grāmatā izstāstīta viņa biogrāfija un reproducēti slavenākie darbi.

DZEJA. ANDRIS OGRIŅŠ. PLAUKSTU ŠĶĒRSIELAS. IZDEVNIECĪBA MANSARDS. Autora otrais dzejoļu krājums ir tiešs un spilgts. Lasītājs ierauga virzības, ielas un vārdus, ko ar saviem poētikas paņēmieniem dzejnieka radītā kartē iezīmē laiks. Var salīdzināt šīs līnijas ar savu rokrakstu, pieredzi un ķermeņa un gara pieredzējumiem. Apgada cena 3,91 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu