Ločmele-Luņova nolēmusi nolikt Saeimas deputātes mandātu • IR.lv

Ločmele-Luņova nolēmusi nolikt Saeimas deputātes mandātu

13
Regīna Ločmele-Luņova. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Politiķes lietu nosūta atpakaļ Finanšu policijai tālākai izmeklēšanai

Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (”Saskaņa”), kurai ir aizdomās turētās statuss krimināllietā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nolēmusi nolikt Saeimas deputāta mandātu, vēsta aģentūra LETA. Iepriekš viņa apsūdzību nodēvēja par meliem un politisku izrēķināšanos.

Politiķe sociālajā tīklā “facebook.com” skaidro, ka tuvākajā laikā Saeimai jāpieņem ļoti būtiski lēmumi, tostarp jālemj par Valsts prezidentu, ģenerālprokuroru, Augstākās tiesas priekšsēdētāju. Ločmele-Luņova uzsver, ka šis ir “viens no izšķirošajiem brīžiem, kurā savu īsto seju parādīs visi Latvijas politiskie spēki, un partijai “Saskaņa” jābūt kaujas gatavībā”. Tāpēc politiķe pieņēmusi lēmumu nolikt deputāta mandātu.

Nākamais “Saskaņas” sarakstā Rīgas apgabalā ir bijušais Saeimas deputāts Igors Zujevs, kas varētu ieņemt deputāta vietu pēc Ločmeles-Luņovas. Kā ziņots, prokuratūra pagaidām nav lūgusi Saeimas piekrišanu deputātes izdošanai kriminālvajāšanai, taču, iespējams, viņa iesaistīta 3,6 miljonu eiro atmazgāšanas krimināllietā, kuru nesen Finanšu policija (FP) nodeva prokuratūrai.

Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv vēsta, ka prokuratūra apjomīgajā lietā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas atradusi nepilnības, tādēļ lieta par divām personām, tai skaitā pret aizdomās turēto Regīnu Ločmeli-Luņovu, izdalīta atsevišķā lietvedībā, kuru nosūtīs FP izmeklēšanas turpināšanai.

Prokuratūra otrdien informēja, ka 16.aprīlī no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes kriminālvajāšanas uzsākšanai saņemts kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā organizētā grupā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu attiecībā pret trīsdesmit trīs aizdomās turētajiem. Par izvairīšanos no nodokļu nomaksas aizdomās tur 22 uzņēmumu amatpersonas. Nenomaksāto nodokļu apmērs ir 753 808,11 eiro.

Konstatējot kriminālprocesā nepilnības, bez kuru novēršanas nav iespējams sākt kriminālvajāšanu Kriminālprocesa likumā paredzētajā termiņā, pret divām personām izdalīts kriminālprocess atsevišķā lietvedībā, kuru nosūtīs FP izmeklēšanas turpināšanai. Pret pārējām personām sākta kriminālvajāšana. Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Deputāte otrdien paziņoja par mandāta nolikšanu, lai nemestu ēnu pār savu partiju. Ločmelei-Luņovai ir aizdomās turētās statuss lietā, kura ir daļa no vērienīgāka kriminālprocesa par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu personu grupā, vēstīts lsm.lv. Tā bija izveidojusi pievienotās vērtības nodokļa (PVN) apiešanas shēmu, kas kopumā 22 uzņēmumiem palīdzēja izvairīties no nodokļu nomaksas. Lietā par aizdomās turētām atzītas 33 personas.

Iespējams, ka Ločmeles-Luņovas apsardzes uzņēmums “Jaguar” 2010.gadā izmantoja šo nodokļu apiešanas shēmu. Neoficiāli zināms, ka deputātes vadītais uzņēmums tādā ceļā nav nomaksājis nodokļus 15 000 latu apmērā. Finanšu policija norāda, ka shēma bijusi ļoti vērienīga un tajā kopumā bija iesaistīti 70 uzņēmumi. Daļa no tiem bija fiktīvi, savukārt 22 guva reālu labumu. Valstij nodarītie zaudējumi mērāmi vairāk nekā 700 000 eiro apmērā, bet legalizēti vairāk nekā 3,6 miljoni eiro.

Ločmele-Luņova visas izskanējušās apsūdzības ir noliegusi, norādot, ka tās ir vērstas pret viņas aktīvo politisko darbību, tostarp Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas lietā.

Komentāri (13)

J.Biotops 28.04.2015. 17.14

Brigāde šesķorku atmeta, vsjo po poņjaķijam.

Vienās vēlēšanās noderēja, nākošām atradīs svaigu ar cita notikuma uzpūstu reputāciju. Problēmas nevienam nevajag.

+8
-1
Atbildēt

0

Lauris Grâvelis 28.04.2015. 21.58

SC iziet uz visprastāko pieeju – apklusināt sliktas runas pēc iespējas ātrāk un vēl nospēlēt sabotāžas kārti. Vienkāršāk nevar būt – un strādā! Luņova tagad varēs savas problēmas risināt individuāli ar policiju, nevis Saeimas un partijas starpniecību. Tāpat arī varēs izmantot viņu publiskiem apvainojumiem, ja nepieciešams.

P.S. Sarkangalvīte tikmēr shēmo un shēmo, bet PR ir briesmīgākais, ko partija varētu saņemt.

+6
0
Atbildēt

0

west 28.04.2015. 19.36

Nekas nedrīkst aizēnot Maskavas projektu – Gaišo Saulīti, kurš tiek tik neatlaidīgi un sistemātiski bīdīts visus šos gadus. Cita nav un visas olas ir saliktas vienā grozā.

Bet nabadzīte nekur nepazudīs. Spalvainā roka nodrošinās turpmāko dzīvi brīvībā un jaukas, bagātas vecumdienas par nesto upuri augstāka mērķa vārdā.

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu