Rīgas lidostā saņemti spridzināšanas draudi • IR.lv

Rīgas lidostā saņemti spridzināšanas draudi

22
Ilustratīvs foto: Aigars Eglīte, F64

Lidostas darbība no rīta uz laiku bija apturēta

Pirmdienas rītā uz laiku bija apturēta lidostas ”Rīga” darbība, jo saņemti spridzināšanas draudi, vēsta ”Latvijas Radio 1”. Pasažieri un darbinieki bija evakuēti, bet reisi aizkavēti, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz lidostas uzziņu dienesta sniegto informāciju.

Brīdinājuma zvans par spridzināšanas draudiem lidostā saņemts šorīt ap pulksten 7, ziņo ”Latvijas Radio 1”. Ielidojošie reisi tika novirzīti uz citām – alternatīvajām lidostām Tallinu, Viļņu, Palangu. Izlidojošie reisi, kas galvenokārt ir ”airBaltic” pārziņā, kādu laiku nenotika.

Īsi pirms pulksten 9 Latvijas Radio pavēstīja, ka situācija ir normāla. Lidostas darbību atjaunoja vēl pēc stundas, darbiniekiem un pasažieriem atgriežties ēkā. Tā bija pārbaudīta, bet nekāds spridzeklis netika atrasts. Visas dienas garumā bija vērojama reisu kavēšanās, lidostas mājaslapa lielākas slodzes brīžos strādāja ar traucējumiem.

 

Šorīt ielidojošie reisi jau kavējušies, visticamāk, biezās miglas dēļ, ziņoja aģentūra LETA. Tā sāka izklīst pēc pulksten 8. Kā liecināja informācija lidostas mājaslapā, par stundu vai pusotru kavējās ielidojošie reisi no Ņujorkas, Tallinas, Maltas, Palangas, Helsinkiem, Tbilisi, Stavangeres, Billundas, Stokholmas.

LETA vēsta, ka bieza migla šorīt novērota arī Rīgā, taču autosatiksme tās dēļ neesot apgrūtināta.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu