Maija sākumā Ģertrūdes ielas teātrī būs britu mākslinieka Džona Džordana izrāde • IR.lv

Maija sākumā Ģertrūdes ielas teātrī būs britu mākslinieka Džona Džordana izrāde

23
Izrādes publicitātes foto

“Mēs nekad agrāk te neesam bijuši” tiks spēlēta 5.maijā un 6.maijā

Nākamnedēļ, 5.maijā un 6.maijā plkst.19 Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī, tiks demonstrēta britu mākslinieka un aktīvista Džona Džordana izrāde “Mēs nekad agrāk te neesam bijuši”, raksta aģentūra LETA. 

“Mēs nekad agrāk te neesam bijuši” ir autobiogrāfiska izrāde-lekcija, kurā Džordans dalās savā nepilnus 30 gadus ilgajā aktīvista pieredzē un retoriski jautā, kā saglabāt ticību, drosmi un rīcības spēju. Pusotru stundu garajā izrādē atklājas vesels laikmets, kurā Džordana dzīvesstāsts cieši savijas ar mākslinieciskā aktīvisma neseno vēsturi. Mākslinieks kopā ar dēlu Džeku, kurš ir izrādes mūzikas autors un izpildītājs, atskatās uz piedzīvoto, organizējot protesta reivu ar 8000 dejotāju uz Londonas apvedceļa, rīkojot pret kapitālu vērstu karnevālu Londonas finanšu kvartālā ar satelītpasākumiem visā pasaulē.

Izrādes “Mēs nekad agrāk te neesam bijuši” pirmizrāde notika 2014.gada vasarā Itālijā, pēc tam tā ir izrādīta festivālos Berlīnē, Briselē, Ģentē, Londonā un citur. Pēc izrādēm mākslinieki dosies uz Cēsīm, kur Ruckas muižā vadīs meistardarbnīcu “Māksla, aktīvisms un klimata izmaiņas” 20 māksliniekiem, vides un klimata speciālistiem un aktīvistiem no Latvijas, Čehijas, Somijas un Baltkrievijas.

Vairāk informācijas Latvijas jaunā teātra institūta mājas lapā

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv un Ģertrūdes ielas teātrī pirms izrādes

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu