Savčenko izvirzīta galīgā apsūdzība par līdzdalību žurnālistu nogalināšanā • IR.lv

Savčenko izvirzīta galīgā apsūdzība par līdzdalību žurnālistu nogalināšanā

15
Nadeždu Savčenko uz tiesas zāli pavada policisti. Foto: ITAR-TASS/LETA

Savčenko arī apsūdzēta par nelegālu Krievijas robežas šķērsošanu

Izmeklētāji galīgajā redakcijā ukraiņu kara lidotājai Nadeždai Savčenko izvirzījuši apsūdzības par līdzdalību Krievijas žurnālistu nogalināšanā, paziņojis Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāvis Vladimirs Markins.

“Viņai uzrādītas apsūdzības par līdzdalību divu un vairāk cilvēku nogalināšanā, līdzdalību divu vai vairāku cilvēku slepkavības mēģinājumā vispārbīstamā veidā ar politiska naida motīviem personu grupā,” Markins piektdien paziņoja “Interfax”. Savčenko arī apsūdzēta par nelegālu Krievijas robežas šķērsošanu.

Viņš arī pastāstīja, ka tuvākajā laikā Savčenko lietas materiāli tiks atdalīti no kopējās krimināllietas par neatļautu līdzekļu un metožu izmantošanu karadarbībā, lai varētu noslēgt izmeklēšana, ar lietas materiāliem varētu iepazīties puses un tos varētu nodot tiesai.

Pēc izmeklēšanas ziņām, 2014.gada jūnijā karadarbības laikā Savčenko uzzinājusi Krievijas žurnālistu un citu civilpersonu atrašanās koordinātas un nodevusi tās Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

“Tieši pēc šīm koordinātēm tika veikta artilērijas apšaude, kuras rezultātā gāja bojā Viskrievijas Televīzijas un radio apraides kompānijas darbinieki Igors Korneļuks un Antons Vološins. Varēja ciest arī citas tuvumā esošās civilpersonas,” sacīja Markins.

Viņš apgalvoja, ka pēc tam Savčenko bez dokumentiem kā bēgle pārgājusi Krievijas robežu un dokumentu pārbaudes laikā vienā no apdzīvotām vietām aizturēta personības noskaidrošanai.

Savčenko apsūdzības noliedz, skaidrojot, ka viņa nolaupīta un aizvesta uz Krieviju. Viņa ir pasludinājusi bada streiku – Savčenko badojas ar nelielu pārtraukumu kopš pērnā gada beigām.

 

Komentāri (15)

andrejs 25.04.2015. 12.05

to tradutrice

—-

Vai to vispār ir vērts apspriest?

+9
0
Atbildēt

1

J.Biotops 25.04.2015. 14.26

Kad tā sauktie „fašisti” Berlīnē tiesāja Dimitrovu par reihstāga dedzināšanu, Gērings un pats fīrers ņēmās pa tiesu stenēdami, bet tiesa nosprieda pretēji šiem. Mēģinām kaut ko līdzīgu iztēloties Krievijā, nu tajā pašā antifašistiskajā, ja uz tiesu atnāktu… ta ne jau Staļins, bet mūsdienu krievu alfa tēviņš, nacionālais līderis.

Par laimi, viņam pat nekur jāiet nav, pietiek, ka kāds sekretāra palīgs pa tālruni iesaka tiesnesim pat ne spriedumu, bet tikai „nopietni padomāt”. Un tiesnesis „padomā”.

Krievijā ir kārtīga varas vertikāle (Kadirov, kuš, neņirdz tik skaļi) un nekādas kļūdas tiesās nav un nebūs.

Sakiet vēl kāds, ka diženā Krievzeme līdiznās kaut kādam tur nožēlojamamam vācu fašismam un nacionāli-pravoslāviskais līderis Puķins – bļaustīgajam Hitleram.

+8
0
Atbildēt

3

    edge_indran > J.Biotops 25.04.2015. 15.02

    ——-

    Irakā un Lībijā arī bija kārtīga varas vertikāle, kuru Rietum-krātijas “gudrie” palīdzēja nomainīt – tagad sekas varam uzskatāmi redzēt.

    https://www.youtube.com/watch?v=qhyUg5EQz_I

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    v_rostins > J.Biotops 25.04.2015. 23.21

    aivarsk

    Kā homoseksuāls pedofīls var būt alfa tēviņš?

    ————

    Vai pidaru sabiedrībā?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > J.Biotops 25.04.2015. 15.03

    Kā homoseksuāls pedofīls var būt alfa tēviņš?

    Imidžmeikeri strādā, lai no pirduna uztaisītu megapirdunu!

    Alfa tēviņš… Anekdote!

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

traductrice 25.04.2015. 10.06

Savčenko bez dokumentiem kā bēgle pārgājusi Krievijas robežu

Interesanti, kā “bēgle” – bēgot no ukraiņiem, kuriem paziņojusi koordinātas, pie krieviem, kuru žurnālisti nogalināti pēc viņas paziņotajām koordinātām? Pavisam ticama un galvenais ļoti pārliecinoša leģenda.

+6
0
Atbildēt

1

    edge_indran > traductrice 25.04.2015. 10.13

    ——–

    Dzīvot gribēsi – ne tādu vien versiju izdomāsi.

    Kurš nebēg, tas Ukrainā arī var palikt…

    http://zavtra.ru/media/articles/covers/image_113.jpg

    “У меня нет никаких сомнений в том, что Бузину убили украинские националисты. Он входил в тройку их самых главных идеологических ненавистников. Они преследовали его и не давали покоя всегда. Я даже познакомился с ним в 2000 году в больнице киевской скорой помощи, куда он попал с сотрясением мозга. Помню, я, тогда главный редактор интернет-издания Part.org.ua, пришел в больницу, чтобы взять свое первое у него интервью.” Александр Чаленко.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu