Varšava aizliedz Krievijas prokremlisko motociklistu braucienu cauri Polijai • IR.lv

Varšava aizliedz Krievijas prokremlisko motociklistu braucienu cauri Polijai

22
Krievijas prezidentu Putinu atbalstošo baikeru bandas "Nakts vilki" vadītājs Aleksandrs Zaldostanovs. Foto: AFP/LETA

Baikeru bandas piedalījās Krimas aneksijā

Polijas valdība nolēmusi aizliegt cauri valsts teritorijai braukt Krievijas prokremliskā motociklistu kluba “Nakts vilki” biedriem, kuri par godu Uzvaras dienai plānoja doties no Maskavas uz Berlīni, paziņojusi Polijas Ārlietu ministrija.

Krievijas vēstniecībai Polijā iesniegta nota, kurā tā informēta par atteikumu Polijā iebraukt organizētajai motociklistu grupai, kurā ir kluba “Nakts vilki” pārstāvji, vēsta LETA/TASS.

Kā ziņots, Polijā krievu baikeru iecere izsauca protestus. Polijas premjerministre Eva Kopača “Nakts vilku” akciju nodēvējusi par “provokāciju”.

Savukārt Polijas parlamenta spīkers un bijušais ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis norādīja, ka baikeru bandas piedalījās Krimas aneksijā. “Nakts vilku” līderis ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina tiešs sabiedrotais Aleksandrs Zaldostanevs jeb “Ķirurgs”. Viņš iepriekš sacīja, ka Polijas negatīvā nostāja braucienu neietekmēs.

Arī no Vācijas tiek saņemti signāli, ka prokremliskās baikeru bandas akcija nav vēlama.

Tāpat Čehijas varas iestādes meklē veidu, kā Putina baikeriem aizliegt iebraukt valstī. Ja viņi tomēr brauks cauri Čehijai, šīs valsts policijai būs motociklisti jāpavada viņu ceļā, turklāt motociklistiem draud rūpīga pārmeklēšana, vai viņi neved līdzi ieročus, narkotikas, vai nebrauc alkohola iespaidā.

Braucienu bija iecerēts sākt 25.aprīlī un noslēgt 9.maijā Berlīnē. Motociklisti plānoja apmeklēt arī Minsku, Brestu, Vroclavu, Brno, Bratislavu, Vīni, Minheni un Prāgu.

 

Komentāri (22)

Optiskais Tēmeklis 24.04.2015. 19.44

Polija dara pareizi. Nekāda triufa 1939. gada Hitlera draugiem un Polijas sadalīšanas līdzdalībniekiem.

+20
0
Atbildēt

0

traductrice 25.04.2015. 09.58

Man šķiet, ka ir nežēlīgi vienkāršajiem R-eiropas pilsoņiem, jo īpaši Vācijas pilsoņiem, kas 70 gadus joprojām turpina “izpirkt vainu” un “nožēlot grēkus” par Hitlera ambīcijām, LIEGT IESPĒJU vaigā ieraudzīt “uzvarētājus”, kas vienlaikus bija arī tuvi hitlera sabiedrotie WW2 kurināšanā.

Ieraugot šito šļuru, šo kultūrslāni, šo “na berļin”, daudziem varētu nokrist rozā brilles.

Pagājušā gada vasarā, kad Ukrainas karš ritēja jau pilnā sparā, 2 nedēļas piedalījos seminārā Vācijā, kurā bija Baltijas jūras valstu pārstāvji. Vācieši (akadēmiskais personāls, kas tomēr ir “parastie” vidusmēra vācieši) par mums atklāti smējās, kad mēs – igauņi, latvieši, poļi un leiši – runājām par Krieviju kā par draudu. Vācieši, kuru domāšana principā ir balstīta tikai uz Hanzas līgas sadarbības principiem, nespēj saprast, ka “principi” var būt arī nevis veidot, bet graut. Viņi to nesaprot.

+17
0
Atbildēt

0

TanteSidra 24.04.2015. 23.42

Jā, Putina Naktsvilku baikeri netiks ārā Krievijas, – ja Latvija (vai kāda cita valsts) tiem neizsniegs Šengenas vīzas.

Bet, – vai varam būt droši par to?

Pie mums 9. maijā Uzvaras laukumā ar runām un dziesmām uzstāsies īsts Putina draugs, krimnašists Bržegovičs, to uz Latviju braukt ir ielūdzis Rīgas mērs Ušakovs.

Pagaidām nav dzirdēts ka Latvijas Ārlietu ministrs Rinkevičs gatavotos tam liegt iebraukšanu.

http://ic.pics.livejournal.com/kolegov_a_o/25707981/143506/600.jpg

+13
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu