Medijs: Klintonu fonds saņēmis naudu no Krievijas “Rosatom” • IR.lv

Medijs: Klintonu fonds saņēmis naudu no Krievijas “Rosatom”

20
Bils Klintons. Foto: EPA/LETA

Klintonu fonds nav publiskojis šo saņemto naudu

ASV urāna ieguves uzņēmums “Uranium One”, kuru 2013.gada janvārī nopirka Krievijas atomenerģijas kompānija “Rosatom”, naudu pārskaitījis bijušā ASV prezidenta Bila Klintona ģimenes fondam, vēsta ASV laikraksts “New York Times”.

Pēc izdevuma ziņotā, viens no uzņēmuma vadošajiem darbiniekiem četras reizes ziedojis fondam, kopsummā 2,35 miljonus ASV dolāru. Turklāt Klintoni šos ziedojumus nav publiskojuši, lai gan iepriekš demokrātu partijas kandidāte uz prezidenta amatu Hilarija Klintone paziņoja, ka visas ziņas par ziedojumiem būs publiskas.

Darījumu par uzņēmuma “Uranium One” pirkšanu varēja īstenot tikai ar ASV Valsts departamenta piekrišanu, raksta avīze. Šis darījums deva Krievijas koncernam “Rosatom” kontroli pār piekto daļu visu ASV esošo urāna rūdas ieguves vietu. Savukārt urāns tiek uzskatīts par stratēģiski svarīgu izrakteni.

Medijs raksta, ka nav zināms, vai ziedojumi Klintonu fondam ir kaut kā ietekmējuši Valsts departamenta lēmumus.

Pēc avīzes ziņām, pēc tam, kad “Rosatom” bija izteicis vēlēšanos nopirkt “Uranium One”, Bils Klintons uzstājies ar lekciju Maskavā, par ko saņēmis 500 000 dolāru no investīciju bankas, kas nodarbojās ar “Uranium One” akcijām.

Laikraksts arī citē desmitiem interviju, oficiālus dokumentus no Kanādas, Krievijas un ASV. Tiek arī citēts bijušais konservatīvā Hūvera institūta zinātniskais līdzstrādnieks Pīters Šveicers, kurš sarakstījis grāmatu par Klintonu fonda un “Uranium One” attiecībām. Grāmatas, kura gan vēl nav publicēta, nosaukums ir “Clinton Cash”.

Komentāri (20)

traductrice 23.04.2015. 16.11

krievi par katru cenu cenšas nogremdēt ASV demokrātus. Nu, ko. Pretī dabūs republikāņus, ko viņiem arī no sirds novēlu.

+7
0
Atbildēt

0

Fikseris 23.04.2015. 21.26

Krieiviem bija iespēja izveidot labas attiecības ar Obamu, jo Obama ir ļoti uz kompromisiem nosliegts. Bet krievi pat to nespēja izmantot un nākošais prezidents (visdrīzāk Klintone) būs pret krieviju daudz agresīvāk noskaņots.

+3
0
Atbildēt

0

canoss 23.04.2015. 16.41

Un kas no tā? Te pat Latvijā krievija ziedo naudu visādām ultrā nacistiskām partijām. šodien samērā problemātiski ir noziedot naudu anonīmi, ja vien to nadari caur kādas bankas publisku kasi, kur netiek prasīta pase. Nu kādam tas Klintons dikti netīk un tad ar ziedo lai diskriditētu. Bet ko saspringstat par ASV? Varētu padomāt kad no tā kas manītos. ASV pati galā tiks ar savām lietām, īsts dzeltenās preses materiāls.

+1
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu