Ceturtdien un piektdien Kongresu namā laikmetīgās dejas izrāde "Korpuss" • IR.lv

Ceturtdien un piektdien Kongresu namā laikmetīgās dejas izrāde “Korpuss”

36
Izrādes publicitātes attēls

Izrādi veidojusi horeogrāfe un dejotāja Elīna Lutce sadarbībā ar mākslinieci Kristu Dzudzilo

Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē ceturtdien, 23.aprīlī un rīt, 24.aprīlī, plkst.19 būs skatāma jauna laikmetīgās dejas izrāde “Korpuss”, kuru veidojusi horeogrāfe un dejotāja Elīna Lutce sadarbībā ar mākslinieci Kristu Dzudzilo, raksta aģentūra LETA.

Solodarbs “Korpuss” pirmizrādi piedzīvos Rīgā, taču gada sākumā izrādes darba versiju Lutce izrādīja Džadsona baznīcā, Ņujorkā, kas tiek uzskatīta par postmodernās dejas dzimšanas vietu un ir viens no nozīmīgākajiem punktiem mūsdienu laikmetīgās dejas pasaules kartē. 

Izrādē horeogrāfe pēta ķermeni, tā komunikāciju ar ārpasauli un pašam ar sevi, uzdodot jautājumus arī par cilvēka un ķermeņa ierobežojumiem – gan citu noteiktiem, gan pašu izvēlētiem.

Lutce 2011.gadā absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas nodaļu. Šobrīd viņa strādā kā neatkarīga horeogrāfe un dejotāja, veidojot gan laikmetīgās dejas izrādes – “Nemiers” 2011.gadā “Dirty Deal Teatro” un “Rezervisti” 2013.gadā Ģertrūdes ielas teātrī -, gan horeogrāfiju dramatisko teātru izrādēm “Eņģeļi Amerikā” 2013.gadā Dailes teātrī, kur ieguva “Spēlmaņu nakts” nomināciju “Gada kustību mākslinieks”, “Sarkangalvīte un vilks” 2013.gadā Latvijas Nacionālajā teātrī un “Vasarnieki” 2014.gadā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. 

Biļetes iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu