Ar Tvīda braucienu sestdien atklās Rīgas velo nedēļu • IR.lv

Ar Tvīda braucienu sestdien atklās Rīgas velo nedēļu

24
Skats no pagājušā gada Tvīda brauciena. Foto Edijs Pālens, LETA

Pulcēšanās plkst. 15 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa

Sestdien, 25.aprīlī, ar Tvīda braucienu tiks atklāta Rīgas velo nedēļa, raksta aģentūra LETA. Velonedēļas laikā būs vairāk nekā divdesmit unikāli bezmaksas pasākumi visām vecuma grupām.

Sestdien, 25.aprīlī no paša rīta Vērmanes parkā notiks velo rotaļas bērniem, bet Rīgas velo nedēļa tiks oficiāli atklāta Esplanādē pie Raiņa pieminekļa ar ikgadējo Tvīda braucienu, kas visā pasaulē ir kļuvis par gaumīgu tradīciju un klasiskas elegances simbolu. Tvīda brauciens ir kļuvis par Rīgas pilsētas vizītkarti, un šogad tajā piedalīsies viesi arī no ārvalstīm. 

No 25.aprīļa līdz 2.maijam notiks dažādas velo ekspedīcijas un tūres, kuru dalībniekiem būs iespēja gida pavadībā iepazīt Rīgas vēsturi no neierastiem rakursiem, kā arī patstāvīgi atklāt pilsētas skaistākos un grūtāk atrodamos braucienu maršrutus. 

Tiks piedāvāta arī kultūrvēsturiska velotūre angļu valodā “Riga Monuments Tour”. Plašā klāstā būs pieejamas sporta aktivitātes, tostarp minidroma sacīkstes Monsterparkā, par savdabīgu tradīciju kļuvušās ruļļu cīņas, stafetes, velopolo, urbānās orientēšanās spēles un daudz kas cits. 

2.maijā Kalnciema kvartāla tirdziņā būs pārstāvēti arī velosipēdu un aksesuāru pārdevēji un ražotāji no visas Latvijas. Velo nedēļa katru gadu ļauj iepazīt arī mazāk populāru komplektāciju velosipēdus un to ražotājus. Tāpēc 28.aprīlī pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas Riteņbraucēju apvienības rīkotais kravas un pasažieru velosipēdu salidojums. 

Velo nedēļas gaitā būs pieejama arī ērmriteņu darbnīca, “Bumper bike” atrakcijas un brauciens ar elektriskajiem riteņiem no Rīgas līdz Vecāķiem. Tāpat būs arī informatīvi pasākumi pilsētas iedzīvotājiem un satiksmes dalībniekiem. 

Trešdien, 29.aprīlī, notiks atklāta diskusija par jaunākajiem ceļu satiksmes noteikumiem. Velo nedēļa tiks noslēgta trešdien, 3.maijā, Grīziņkalnā ar sporta sacensībām, paraugdemonstrējumiem un aktivitātēm visas dienas garumā. 

Vairāk informācijas www.rigasvelonedela.lv

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu