ASV gatavas Ukrainai piešķirt miljardu dolāru finanšu atbalstā • IR.lv

ASV gatavas Ukrainai piešķirt miljardu dolāru finanšu atbalstā

25
Ukrainas prezidents Petro Porošenko (centrā) un ASV vēstnieks Ukrainā Džefrijs Paijets (trešais no kreisās) tikšanās laikā Ļvovā ar amerikāņu karavīriem. Foto: AFP/LETA

Amerikāņu desantnieki sāk Ukrainas karavīru apmācīšanu

ASV gatavas Ukrainai šogad piešķirt kredītgarantijas miljarda ASV dolāru apmērā. Par to paziņojis ASV viceprezidents Džo Baidens telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, teikts Ukrainas prezidenta preses dienesta vēstījumā.

Kā zināms, Vašingtona ir nosūtījusi uz Ukrainu neletālu palīdzību 75 miljonu dolāru (70 miljonu eiro) apmērā, bet ir atteikusies piegādāt ieročus.

Porošenko pateicies Baidenam par uz Ukrainu nosūtītajiem ASV karavīriem un kopīgajām mācībām. „Tā ir jauna un svarīga lappuse, kas pierādīja Ukrainas un ASV stratēģiskās partnerības līmeni,” teica Porošenko.

Sarunā par turpmākajām aizsardzības darbībām Baidens informējis Porošenko arī par humānās palīdzības projektu finansēšanu Ukrainā iekšēji pārvietotajiem cilvēkiem un karadarbībā Donbasā cietušajiem.

Tikmēr ASV desantnieki, kas pagājušajā nedēļā ieradās Ukrainā, pirmdien sākuši apmācīt Ukrainas karavīrus cīņai pret prokremliskajiem kaujiniekiem valsts austrumos, ziņo LETA/AFP.

Ceremonijā par godu misijas sākumam amerikāņu desantniekus no ASV armijas 173.desantnieku brigādes Ļvovas apgabala Javorivas militārajā bāzē sveica Porošenko. “Mēs esam aculiecinieki un tieši dalībnieki jaunas Ukrainas armijas veidošanā, kas atgriežas kā fēnikss pēc ilga laika,” uzrunājot karavīrus, paziņoja Porošenko.

Saskaņā ar amatpersonu teikto 300 ASV desantnieki apmācīs 900 Ukrainas Nacionālās gvardes karavīrus, kas tiek izvietoti Ukrainas austrumos, kur, neskatoties uz Minskas vienošanos par pamieru, joprojām turpinās kaujas.

ASV majors Maikls Veismans teica, ka apmācības ietvers individuālās mācības, medicīniskās palīdzības sniegšanu un aizsardzības manevrus, izmantojot tādus ieročus, kādi jau atrodas Ukrainas spēku rīcībā.

 

Komentāri (25)

LoveLove 21.04.2015. 10.03

Ukrainas karavīru mūsdienīga apmācība stiprinās viņu kaujasspējas, kuras kopā ar viņu spēcīgo cīņas garu patiešām ļaus Ukrainas armijai atdzimt un nostiprināties. Lai izdodas!

+3
-1
Atbildēt

0

KRUSTTEVS 21.04.2015. 11.55

SLAVA UKRAINE

+2
-1
Atbildēt

0

haralds 21.04.2015. 09.37

bīsties Rifkarīļa! ka nesanāk kā Bobam Geldofam – concerts for Bangladesh, concerts for Bangladesh, concerts for Africa, a visu kapostu piešņauca dik†atora hun†a.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu