Vairākums iedzīvotāju Bērziņa lēmumu nekandidēt prezidenta amatam vērtē pozitīvi • IR.lv

Vairākums iedzīvotāju Bērziņa lēmumu nekandidēt prezidenta amatam vērtē pozitīvi

22
Valsts prezidents Andris Bērziņš, piektdien sagaidot Vācijas ārlietu ministru. Foto: Evija Trifanova, LETA

Galvenais iemesls Bērziņa lēmumam nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu esot politiskā atbalsta trūkums Saeimā

Vairākums jeb 68% Latvijas iedzīvotāju pozitīvi vērtē esošā Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmumu nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu, liecina pētījumu kompānijas “TNS” sadarbībā ar LNT raidījumu “900 sekundes” aprīlī veiktais pētījums.

38% iedzīvotāju šo lēmumu vērtē ļoti pozitīvi, bet 30% – drīzāk pozitīvi, ziņo LETA.

Savukārt piektā daļa jeb 20% iedzīvotāju Bērziņa lēmumu vērtē negatīvi, no tiem 15% – drīzāk negatīvi un 5% – noteikti negatīvi.

Desmitā daļa jeb 12% iedzīvotāju nav pārliecināti par savu nostāju šajā jautājumā.

Kopumā ap 41% iedzīvotāju uzskata, ka galvenais iemesls Bērziņa lēmumam nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu ir politiskā atbalsta trūkums Saeimā. Savukārt 30% aptaujāto norāda uz personīgiem apsvērumiem

Salīdzinoši retāk kā galvenos iemeslus Bērziņa lēmumam nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu iedzīvotāji norādījuši velmi pavisam aiziet no politikas – 12%, citi spēcīgi kandidāti – 4%, savas nepiemērotības Valsts prezidenta amatam apzināšanās – 2% un atbalsta trūkums sabiedrībā – 1%.

Vēl 3% iedzīvotāju norādījuši kādu citu iemeslu, bet 7% nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Interneta aptauja veikta visā Latvijas teritorijā, aptaujājot 900 iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

 

Komentāri (22)

DD1 20.04.2015. 07.55

No visa Bērziņa termiņa kā pozitīvu varu atzīmēt tikai šo – lēmumu nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu. Protams, visticamāk viņš pats saprot, ka netiks pārvēlēts, bet nevar par zemu novērtēt arī viņa visnotaļ jaukās sieviņas iespējamo ultimātu.

+3
-1
Atbildēt

1

    v_rostins > DD1 20.04.2015. 09.21

    DD1

    Bērziņa kungs ir pašpietiekams, atšķirībā no saviem priekšgājējiem, čekas mērgļiem, un tāpēc neraujas uz otro termiņu. Milzīgs paldies viņam vismaz par to, ka krievu banģjugans un čekists, Meļņiks, vairs nespēra pils vārtus ar kāju vaļā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu