Rozenvalds vienbalsīgi ievēlēts LU SZF dekāna amatā • IR.lv

Rozenvalds vienbalsīgi ievēlēts LU SZF dekāna amatā

14
Juris Rozenvalds. Foto: Ieva Lūka, LETA

Viņš bija vienīgais dekāna amata kandidāts

Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) dekāna amatā vienbalsīgi ievēlēts profesors Juris Rozenvalds, ziņo LETA.

Viņš bija vienīgais dekāna amata kandidāts. Dekāna amata pienākumus Rozenvalds veica arī līdz šim – pēc iepriekšējās SZF dekānes Intas Brikšes negaidītās aiziešanas mūžībā.

Turpmākajos četros gados Rozenvalds vēlas panākt, ka SZF īstenotajos pētniecības virzienos un izglītības jomās ierindojas pirmajā trijniekā starp Baltijas valstu un pirmajā sešiniekā starp Ziemeļvalstu atbilstošā profila fakultātēm.

Veidojot dekāna darbības programmu, par pamatu Rozenvalds izmantoja savu iepriekšējo – 2013.gada dekāna vēlēšanām sagatavoto platformu. To papildinot, ņemtas vērā arī Brikšes idejas.

Rozenvalds plāno veicināt valsts noteiktā studiju vietas finansējuma nodrošinājumu pilnā apmērā, kā arī budžeta dotēto studiju vietu skaita saglabāšanu un, ja iespējams, palielināšanu komunikācijas zinātnē, politikas zinātnē un socioloģijā – īpaši maģistra un doktora studiju programmās.

Veicinot studiju internacionalizāciju, plānots panākt, ka līdz 2019.gadam 5% no fakultātes studentu kopskaita būs ārzemju studenti.

Rozenvalds sola arī turpināt darbu pie fakultātes tradicionālo pasākumu īstenošanas un attīstības, kā arī iekšējās akadēmiskās komunikācijas uzlabošanas.

Jau ziņots, ka 2014.gada novembra sākumā mūžībā aizgāja ilggadējā LU SZF dekāne Brikše.

 

Komentāri (14)

agrunte 20.04.2015. 18.15

Vai viņš nav radagabals kaut kādam Kristiānam Rozenvaldam, kurš sludināja, ka apčurātie un izdemolētie lifti Rīgā ir etnisko latviešu vaina?

+10
-1
Atbildēt

1

    andrejs > agrunte 20.04.2015. 19.28

    papucīts. Dēls sanācis vēl … nekā faters

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

Ciniķis 20.04.2015. 16.45

Viņš man savulaik zinātnisko ateismu pasniedza.

+7
0
Atbildēt

0

Galaktions 20.04.2015. 20.30

/

Maršruta taksometru šoferi klausās viņu radioviļņos.

Pasažieri klausās līdzi.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu