FOTO: Rīgas pilī notiek apdares restaurācija un krāsošana • IR.lv

FOTO: Rīgas pilī notiek apdares restaurācija un krāsošana

30
Rīgas pils. Publicitātes foto

Pils Baltajā zālē pabeigta sienu un griestu apmetuma atjaunošana

Valsts prezidenta oficiālās rezidences Rīgas pils rekonstrukcija un restaurācija turpinās. Daļā telpu jau ir veikta iekšējās apdares restaurācija un pirmais krāsojums.

Atjaunošanas darbi greznajās Rīgas pils telpās norit plānotajā termiņā, lai jau šā gada novembrī tās tiktu nodotas Valsts prezidenta rīcībā, informē pilnsabiedrības „SBRE” pārstāve Ilga Sokolova.

Pils Baltajā zālē pabeigta sienu un griestu apmetuma atjaunošana un griestu dekoratīvās ģipša apdares restaurācija un atjaunošana, ir sākti zeltīšanas darbi, restaurēto lustru un mākslīgā marmora pilastru montāža. Sūtņu zālē ir pabeigta oriģinālā dekoratīvā krāsojuma attīrīšana un krāsu nostiprināšana, kā arī virsmas sagatavotas pirmā krāsojuma veikšanai.

Apjomīgs darba apjoms notiek arī Svētku zālē – ir pabeigta apmetuma atjaunošana, un vienlaikus notiek gan virsmu krāsošana, gan dekoratīvo elementu atjaunošana. Tiek veikta gleznu rāmju restaurācija, koka apšuvuma paneļu, dekoratīvo siju un akustisko ribu špaktelēšana, krāsošana un montāža. Ģerboņu zālē turpinās krāsošanas darbi, kā arī griestu rozešu un ģerboņu restaurācija.

 

Komentāri (30)

SegelfossBy 20.04.2015. 17.27

Ja pirmajā foto redzamā ir Baltā zāle, tad es esmu nākamā Valsts prezidenta biroja verdzene.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu