Kuģa avārijā Kamčatkas piekrastē bojāgājuši 56 cilvēki (papild.) • IR.lv

Kuģa avārijā Kamčatkas piekrastē bojāgājuši 56 cilvēki (papild.)

22
Attēls no BBC

Komandā bijuši arī trīs Latvijas pilsoņi

Atrastas vēl divu bojāgājušo zvejnieku mirstīgās atliekas, tādējādi, nogrimstot kuģim “Daļnij Vostok”, bojāgājušo skaits palielinājies līdz 56 cilvēkiem. Abi atrastie ir Krievijas pilsoņi, ziņo mediji. Vēl tiek meklēti 13 pazudušie.

Jau ziņots, ka Ohotskas jūrā, Krievijas Kamčatkas pussalas piekrastē, ceturtdien nogrima zvejas kuģis. Dzīvību zaudēja, pēc jaunākajām ziņām, 56 cilvēki, pavēstīja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas amatpersonas.

Uz kuģa bijuši 42 Birmas pilsoņi, trīs – Latvijas, četri – Ukrainas un pieci Vanuatu pilsoņi, vēsta ziņu aģentūra “RIA Novosti”. Lielākā daļa kuģa komandas bijuši Krievijas Sahalīnas salas iedzīvotāji.

Latvijas Ārlietu ministrija ir guvusi apstiprinājumu, ka divi no trijiem Latvijas pilsoņiem, kuri bija uz Krievijā nogrimušā zvejas kuģa “Daļnij Vostok”, ir dzīvi, bet par trešo Latvijas pilsoni pagaidām ziņu nav.

Kuģis būvēts 1989.gadā. Līdz 2014.gadam tas ar nosaukumu “Stende” kuģojis Baltijas jūrā un bāzējies Rīgā. Pērn kuģi iegādājies uzņēmums “Magellan”, un tas pārbraucis uz Krievijas Tālajiem Austrumiem, kur kuģim piešķirts jauns vārds. Tā bāzes osta bijusi Neveļska, Sahalīnā.

Traleris “Daļnij Vostok” avarējis ap plkst. 6.15 pēc vietējā laika. Uz kuģa atradās 132 cilvēki – 78 Krievijas pilsoņi un 54 ārzemnieki.

Sākotnējā informācija liecina, ka traleris nogrimis pēc sadursmes ar dreifējošu ledus gabalu. Ūdens temperatūra avārijas rajonā bijusi aptuveni nulle grādu.

Pēc BBC ziņām, 63 cilvēki ir izglābti, bet par 15 cilvēku likteni nekas pagaidām nav zināms. Visi izglābtie ir ļoti nosaluši, vēsta glābšanas dienests. 

Kuģis, pēc sākotnējās informācijas, nogrimis ļoti ātri, komanda paspējusi noraidīt briesmu signālu. Refrižeratortraleris „Daņij Vostok” esot stipri sasvēries uz vieniem sāniem, kad no ūdens izcelti zvejas tīkli jeb tralis, vēsta Kamčatkas ziņu aģentūra „KamInform”.

Kamčatkas ārkārtas biroja pārstāvis aģentūrai teicis, ka traģēdijas brīdī zvejnieki no ūdens izcēluši aptuveni 100 tonnu smagus tīklus. „Iespējams, tika pieļautas kļūdas un tas noveda pie traģēdijas,” teikusi amatpersona, uzsverot, ka šī ir tikai versija par traģēdijas iemesliem, jo cita versija liecina par kuģa saduri ar ledus gabalu.

Kamčatkas izdevums „Kam24″ sazinājies ar viena no kuģiem „Geroi Damanskogo”, kas piedalījies glābšanas darbos, kapteini Oļegu Davidovu, kurš pastāstījis, ka traleris noslīcis agri no rīta, gaismai austot, turklāt laikapstākļi bijuši ļoti slikti – sniegs, vējš, viļņu augstums bijis divi un trīs metri.

Davidova kuģis izglābis četrus jūrniekus, kuri stāstījuši, ka kuģis ļoti ātri sasvēries. „Kuģa grimšana sākusies no aizmugures daļas, tas nogrimis ar priekšgalu gaisā,” teicis sarunbiedrs. Viņš piebildis, ka kuģa kapteiņa neesot ne starp izglābtajiem, ne bojāgājušajiem.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu