Ceturtdien Rīgas dzelzceļa stacijā atklās 20.Starptautisko Baltijas baleta festivālu • IR.lv

Ceturtdien Rīgas dzelzceļa stacijā atklās 20.Starptautisko Baltijas baleta festivālu

25
Skats no pagājušā gada festivāla atklāšanas. Foto Evija Trifanova, LETA

Atklāšana sāksies plkst.17,  programmā dažādi mūzikas un dejas žanri

Turpinot gadskārtējo tradīciju, ceturtdien, 2.aprīlī plkst.17 Rīgā, tirdzniecības centrā “Origo”, Centrālās dzelzceļa stacijas piepilsētas zālē tiks atklāts 20.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls “No klasikas līdz avangardam”, raksta aģentūra LETA . 

Šogad atklāšanas pasākuma apmeklētājiem un nejaušiem garāmgājējiem būs iespēja kļūt par mākslas projekta tapšanas lieciniekiem un pārliecināties, ka balets tik tiešām nepazīst robežas, jo programmā apvienoti dažādi šķietami neapvienojami mūzikas un dejas žanri. Mākslinieku Zitas Errs, Indriķa Veitnera un Valdas Vidzemnieces vadībā koncertā “Ir laiks džezam” uzstāsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedras studenti un jaunie horeogrāfi. Šo 20.-30.gadu stilā ieturēto programmu papildinās mūsdienu ielu deju priekšnesumi no “Ghetto Dance Academy”. 

“Festivālu atklājam pilsētvidē, lai cilvēkiem, kuriem ikdienas steigā nav laika vai iespējas apmeklēt kultūras pasākumus, tomēr būtu izdevība redzēt kaut ko no mākslas pasaules. Ir, protams, cilvēki, kuri speciāli gadu no gada apmeklē šo pasākumu neparastās vides dēļ. Laika gaitā stacijas ēkā ir uzstājušies gan simfoniskie, gan kamerorķestri, gan arī dažādu deju – baleta, rokenrola, stepa un citu stilu dejotāji. Šogad šajā demokrātiskajā vidē ir pienācis laiks džezam ar jauniem un izciliem dejotājiem un horeogrāfiem,” izsakās festivāla direktore Lita Beiris. 

Ar šo pasākumu sāksies baleta svētki mēneša garumā ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās. Festivāla koncerti līdz 30.aprīlim būs baudāmi Rīgā, Rēzeknē, Preiļos, Valmierā un Ventspilī. Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu