Ceturtdien "Dirty Deal Teatro" notiks projekta "Kara piezīmes" pasākums • IR.lv

Ceturtdien “Dirty Deal Teatro” notiks projekta “Kara piezīmes” pasākums

20
Dmitrijs Petrenko

Justīnes Kļavas lugu par karu Ukrainā interpretēs režisors Dmitrijs Petrenko. Pēc lasījuma būs diskusija

Ceturtdien, 2.aprīlī plkst.19 neatkarīgajā teātrī “Dirty Deal teatro” notiks projekta “Kara piezīmes” piektais pasākums, kurā savu interpretāciju par notikumiem Ukrainā piedāvās jaunā dramaturģe Justīne Kļava un režisors Dmitrijs Petrenko, raksta aģentūra LETA.

“Darbā ar nosaukumu “Edgars dodas karot” cenšamies uz Ukrainā notiekošo palūkoties no psiholoģiska, nevis politiska skatu punkta, jo mūs interesē cilvēks. Stāsta centrā ir 17 gadus vecs puisis no Rīgas. Iedvesmojoties no sava mirušā vectētiņa, Otrā pasaules kara veterāna, viņš vēlas doties palīgā Ukrainas separātistiem, līdzi ņemot savu labāko draudzeni. Kopā ar šiem diviem jauniešiem, kas apmaldījušies popkultūrā un paši savos priekšstatos, mēģinām šķetināt, kas patiesībā diktē viņu vēlmes un pēc kā viņi ilgojas,” par darba ieceri stāsta dramaturģe Kļava. 

Viņas lugas lasījumu režisēs Petrenko, kurš jau iepriekš sadarbojies ar dramaturģi Dailes teātra izrādē “Visas viņas grāmatas”. Lomās būs redzami jaunie aktieri Reinis Boters un Ieva Sarma. 

Pēc lasījuma sekos diskusija, kurā piedalīsies Austrumeiropas politikas pētījuma centra direktors Andis Kudors, portāla “ManaBalss.lv” vadītāja Madara Peipiņa, dramaturģe Kļava un režisors Dmitrijs Petrenko, kā arī skatītāji. Diskusiju vadīs labas pārvaldības un līderības eksperte Inese Voika. 

Projekta “Kara piezīmes” laikā katru mēnesi cits dramaturgs un režisors seko līdzi notiekošajam pasaules politiskajā ainā, lai redzēto, dzirdēto un sajusto pārvērstu dramaturģiskā materiālā. Projektā radītie teksti tiek piedāvāti skatītājiem publiskos lasījumos, ko iespējams vērot arī internetā. Tiešraidi nodrošina nacionālā informācijas aģentūra LETA, un tā skatāma portālā “www.delfi.lv“. Teātra teksti tiek arī publicēti portālā “www.satori.lv“. 

Ieeja “Kara piezīmju” lasījumos un diskusijās ir bez maksas, iepriekš “Biļešu paradīzes” kasēs piesakoties bezmaksas biļetei. Uz 2.aprīļa pasākumu brīvbiļetes vairs nav pieejamas, tāpēc interesenti tiek aicināti skatīties tiešraidi.

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu