Lukašenko nolēmis nepiedalīties 9.maija parādē Maskavā • IR.lv

Lukašenko nolēmis nepiedalīties 9.maija parādē Maskavā

15
Aleksandrs Lukašenko (no kreisās) un Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad martā, parakstot abu valstu vienošanos. Foto: EPA/LETA

Viņam pašam Baltkrievijā būšot līdzīga parāde

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko nolēmis nepiedalīties tā saucamās „uzvaras dienas” parādē Maskavā 9.maijā. Savu lēmumu Baltkrievijas vadītājs pamatojis ar to, ka arī Minskā 9.maijā notiks parāde, vēsta portāls RBK.

Lukašenko plānojot piedalīties Maskavas organizētajos pasākumos 7.-8.maijā. „9.maijā es atradīšos Minskā, mums ir sava tāda pati parāde kā Maskavā. Nepieļaujami, kad nav galvenā virspavēlnieka. Neviens bez viņa pēc Konstitūcijas nevar pieņemt parādi,” Lukašenko citē Krievijas aģentūra TASS.

Lukašenko arī atzīmējis, ka „neatbalsta politiķus, kuri ambiciozi atsakās no braukšanas uz Maskavu, lai gan iepriekš it kā to apsolījuši”. Pēc viņa teiktā, „ja Rietumvalstu līderi atsakās braukt uz Maskavu kā demonstrējot pret Krieviju, pret to padomju tautu un Austrumeiropas tautām, kuras mēs atbrīvojām, tas ir arī pret mums, ne tikai pret krieviem, kuri it kā karojot Donbasā, sagrābuši Ukrainu”.

Jau ziņots, ka „uzvaras dienas” svinības Maskavā atteikušies apmeklēt Rietumvalstu līderi Deivids Kamerons, Baraks Obama, Angela Merkele, Sindzo Abe, kā arī Eiropas Savienības valstu un Baltijas valstu vadītāji. Vienīgi Čehijas prezidents Milošs Zēmans piedalīsies pasākumos, bet ne parādē. Pagaidām skaidru atbildi nav sniedzis Francijas prezidents Fransuā Olands.

Marta vidū Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka savu līdzdalību svinībās apstiprinājuši 26 valstu vadītāji, bet ielūgumi uz uzvaras 70.gadadienas svinībām tikuši izsūtīti 68 valstu vadītājiem.

 

Komentāri (15)

Edgars Avotiņš 18.04.2015. 18.22

Lukašenko riktīgi “lecīgs” palicis!

Putinam nāksies svinēt savus okupantu svētkus vien surogātvalstiņu pārstāvju sabiedrībā – Abhāzija, D-Osetija, Piedņestra (ja Moldova izlaidīs), Z-Koreja un tamlīdzīgi Krievijas sabiedrotie.

Vēl būs joki, ka Lukašenko atbrauks uz Rīgas samitu un noslēgs kādu ES partnerattiecību līgumu (ES varētu finansēt Baltkrievijā notekūdeņu attīrīšanas stacijas, lai Daugava tīrāka)

+16
0
Atbildēt

1

    aivarsk > Edgars Avotiņš 18.04.2015. 20.17

    Diemžēl puse ES valstu deleģējuši premjeru līmeņa cilvēkus.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

Anti Vatņiks 18.04.2015. 21.07

Es ar nebrauktu – Armata nebūs jo nolūzusi, rāķetes ar šauj greizi, reku: Бурятская зенитно ракетная система С300 “Бумеранг” :)

https://www.youtube.com/watch?v=owgACSG2BSo

Ar ko tie klauni karot taisās?

+11
0
Atbildēt

3

    v_rostins > Anti Vatņiks 19.04.2015. 09.37

    Ante Vatņiks

    Prieks par nokritušo raķeti vēl vēl lielāks, ka notikums klātesošiem krieviem bija kā atrakcija.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    traductrice > Anti Vatņiks 19.04.2015. 09.21

    zīmīgs ir ne tik daudz fakts, kā reakcija uz to!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Anti Vatņiks 18.04.2015. 21.53

    Bīstami tāpat – neviens nevar būt drošs – kur tā S-300 nogāzīsies.

    Bet Iskanderi iekš Kaļiņingradas ir pavisam bīstami – jo vienalga kur tas raķetes aizlidos – apkārt Kaļiņingradas apgabalam visur dzīvo cilvēki un zivis.

    Vienīgi Krievijai jābeidz gvelzt, ka S-300 ir aizsardzības ierocis – tas ir masu iznīcināšanas ierocis ar pārsmiešanās metodi!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

traductrice 19.04.2015. 07.33

kāpēc puķiks tik maziņš? viņš taču esot garāks par Obamu. Vai tiešām kāds atļāvies fotošopu?

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu