Vēstulē Straujumai VK darbinieki noraida apgalvojumus par nopludināto informāciju • IR.lv

Vēstulē Straujumai VK darbinieki noraida apgalvojumus par nopludināto informāciju

19
Foto: Ieva Čīka, LETA

VK darbinieki pārmet premjerei kancelejas tēla bojāšanu sabiedrības acīs

Divpadsmit Valsts kancelejas (VK) darbinieki atklātā vēstulē Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) noraida publiski izskanējušos apgalvojumus par iestādes darbinieku it kā vairākkārt nopludināto klasificēto informāciju, vēsta LETA.

Kā aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota, tāpat VK darbinieki aicina turpmāk neizplatīt populistiskus un nepierādītus argumentus, turklāt tos attiecinot uz iestādi kopumā un visiem tās darbiniekiem, jo nepierādīti apgalvojumi par normatīvo aktu pārkāpumiem negatīvi ietekmē ne tikai VK tēlu sabiedrības acīs, bet arī grauj valsts civildienesta, valsts iestāžu un ierēdniecības prestižu kopumā, mazinot sabiedrības spēju un vēlmi uzticēties gan ierēdniecībai, gan politiskajai varai.

VK darbinieki iestājas par atklātu, uz pierādījumiem balstītu, sabiedrībai pārskatāmu, saprotamu, motivētu un loģisku procesa īstenošanu vainīgo saukšanai pie atbildības klasificētas informācijas nopludināšanas gadījumos gan VK, gan jebkurā citā valsts pārvaldes iestādē, norādīts paziņojumā medijiem.

Vēstulē tiek norādīts, ka “VK darbinieki godprātīgi un profesionāli nodrošina Ministru prezidenta un Ministru kabineta darbību, tajā skaitā lietvedības, informācijas aprites un drošības jomā, kā arī VK direktores Elitas Dreimanes vadībā un darbinieku darba rezultātā ir īstenoti būtiski klasificētās informācijas sistēmas pilnveidošanas pasākumi”.

Znotiņa-Znota apgalvoja, ka vēstuli parakstīja visu struktūrvienību vadītāji visu darbinieku vārdā. VK darbinieki vairākkārt nopludinājuši klasificētu informāciju, telekanāla LNT raidījumā “900 sekundes” iepriekš atzina Straujuma. Premjere skaidroja, ka jau Valda Dombrovska (V) valdības laikā dažādās interneta vietnēs parādījušās klasificētu dokumentu kopijas. Straujuma nevarēja pateikt, vai dokumentus nopludinājusi VK direktore Elita Dreimane vai kāds cits VK darbinieks. Viņa informēja, ka jau tuvāko nedēļu laikā valdība varētu lemt par Dreimanes atstādināšanu no VK vadītājas amata. Valdības vadītāja cer, ka ministri saprot situāciju un apzinās, ka VK nevar vadīt cilvēks, kuram nav pielaides valsts noslēpumam.

VK vadītājam jāorganizē darbs ar klasificētiem dokumentiem. To, protams, varot uzticēt kādam citam darbiniekam, taču Straujuma uzskata, ka iestādes vadītājam jābūt pieejai jebkam, ar ko noteiktā iestāde strādā. VK strādā 114 darbinieki. Tikmēr Dreimane kategoriski noraida, ka būtu bijuši pārkāpumi informācijas aprites sistēmā, aģentūru LETA informēja VK. Kā ziņots, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) anulējis pielaidi valsts noslēpumam VK direktorei Dreimanei. Ja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers atstās spēkā SAB lēmumu, viņai amats būs jāatstāj, uzskata Straujuma. Viņa šajā amatā labprāt redzētu kādu, kas nestrādā valsts pārvaldē.

 

Komentāri (19)

zanE. 17.04.2015. 19.47

…hmmm..šķiet, tikai Dreimane un 12 struktūrvienību vadītāji nav pamanījuši, ka no Valsts kancelejas informācija noplūst burbuļodama…ja Dreimane uzskata par normālu – Ministru prezidentei adresētu vēstuļu nopludināšanu un to satura publicēšanu šaubīgos portālos, pat nerunājot par klasificētas informācijas noplūdi ieinteresētām personām (AirBaltic tiesvedība) – kundzīte tiešām nesaprot kādi ir viņas un pārraugāmā resora pienākumi…

…pati Dreimane savā Twitter kontā apliecina, ka pielaide valsts noslēpumam jau iepriekš noņemta – 4(!) “augstu kvalificētiem Valsts kancelejas ekspertiem” [(c)Dreimane] – tas tikai apliecina, problēma VK ielaista pamatīgi, bet vadītāja to nav pamanījusi…

…ar blondīnisku naivumu izlikties – pie informācijas piekļuvusi apkopēja vai Lato Lapsa nakts aizsegā ielavījies VK pa koridoriem, kuros nodrošināta “paaugstināta apsardze” – robežojas ar atklātu muļķību un nu jau izskatās pagalam nožēlojami….

+17
-6
Atbildēt

6

    v_rostins > zanE. 17.04.2015. 22.55

    zanE …

    Nav ko demences skārtai večai velt uz VK, ja mēs nemaz nezinām, kam varēja izpļurkstēties Meļņiks, Korens vai Savickis.

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > zanE. 18.04.2015. 00.25

    Ieinteresētā puse iegūt informāciju Citadeles jautājumā ir tauta.

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > zanE. 18.04.2015. 09.06

    Vienotība laikam atkal gatavo kādu mahināciju,kurā vajadzīga sevišķi liela slepenība un informāciju drīkstēs zināt tikai savējie.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    Baiba > zanE. 18.04.2015. 09.46

    Dažkārt nopludināt informāciju lai tauta varētu uzzināt par kārtējo pašpasludinātās elites, patiesībā kliķes, plānoto afēru, ir pilsoniska drosme un katra patriotiski domājoša latvieša pienākums.

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > zanE. 19.04.2015. 09.06

    DikembeSakamoto: Ieinteresētā puse iegūt informāciju Citadeles jautājumā ir tauta.

    —————————

    Kā redzi, daudzi :))) tā nedomā… :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 18.04.2015. 09.55

    Baiba – un kurš novilks to strīpu un pateiks kur ir pilsoniskā drosme, kur stulbums un kur noziegums ?

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

Bet 18.04.2015. 08.36

Savulaik brīnījos par to, kā no Dreimanes vietnieka Mēkoņa noplūda klasificēta informācija par ar AIR Baltic , kurā valsts varēja zaudēt 22 milj EUR! Un tas nāk no valsts ierēdņa, kam darbs uziek par pienākumu sargāt valstij svarīgu informāciju no tādiem savulaik Latvijas valsts izlaupītājiem kā Šlesers, Fliks un arī citi valsts nozadzēji, kuri slēpjas ofšoros!!!

Brīnos nenobrīnīties, kā tāds Mēkons vēl ieņem tik augstu valsts amatu, pie tam to savienojot ar pakalpojumiem uzņēmējiem? interesanti, ka galvenā stute aizmugurē ir tagadējais KNAB, kuram tagad nu nemaz neticu, jo ir tik nekaunīga lēkšana premjerei acīs, ka riebja sskatīties. Kaut ka slīdzīgs, kā savulaik ar Miķelsonu, kurš arī rīkoja prese konferences sevis aizstāvēšanai.

Ja Dreimeane baidījas aiziet uz SAB, lai PAGARINĀTU atļauju seviķi svarīgiem valsts noslēpumiem, tad gan jau viņa zina kāpēc baidās no Maizīšonkuļa. Acīmredzot suns zina ko ēdis!

+14
-5
Atbildēt

3

    v_rostins > Bet 18.04.2015. 08.46

    Bet

    kam darbs uziek par pienākumu sargāt valstij svarīgu informāciju

    —————

    Vai ZRP(v) kremļjaģu, kleptokrātu un pederastu rebes, kā Citadeles gadījumā? “Maizīšonkulis”, vai ar to domāts viscaur sapelējušais čekas Kukulītis?

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 18.04.2015. 08.56

    klusais

    Vai Dombrovska un Āboltiņas simbioze ar Savicki, Kozlovska ar Korenu un Zatļera ar Meļņiku un Zaharjinu, jeb tikai savstarpēja parazitēšana?

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    klusais > Bet 18.04.2015. 08.48

    Bet – Dreimanes simbioze ar Mēkoni pamatā tiek minēta kā galvenais iemesls saistībā ar pielaidi.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu