Par LU rektora amatu cīnīsies Muižnieks un Borzovs • IR.lv

Par LU rektora amatu cīnīsies Muižnieks un Borzovs

33
Foto: Evija Trifanova, LETA

Pašreizējais rektors Mārcis Auziņš šajā amatā bijis jau divus pilnvaru termiņus un vairs nevar pretendēt

Latvijas Universitātes (LU) rektora amatam oficiāli izvirzīti LU zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks un LU Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs, vēsta LETA.

Kā aģentūra LETA uzzināja augstskolā, Borzovu amatam izvirzīja Datorikas fakultāte, Muižnieku – Bioloģijas fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Ķīmiskās fizikas institūts, kā arī Kardioloģijas zinātniskais institūts.

Līdz 22.aprīlim rektora amata kandidātiem ir jāiesniedz programma, kurā aprakstīts viņa redzējums par LU tālāku attīstību. Vēlēšanu programmas tiks publicētas LU portālā. Rektora vēlēšanas notiks 4.jūnijā plkst.13 LU Lielajā aulā.

Jau ziņots, ka šorīt telekanāla LNT raidījums “900 sekundes” vēstīja, ka tā rīcībā ir neoficiāla, bet droša informācija, ka cīņā par LU rektora amatu piedalīsies profesori Borzovs un Muižnieks.

Borozovs dzimis 1950.gadā un kopš 2009.gada ieņem Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes dekāna amatu.

Savukārt Muižnieks ir dzimis 1953.gadā. Patlaban ir Latvijas Universitātes zinātņu prorektors un Bioloģijas fakultātes Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas katedras vadītājs.

LU rektoru atklātā konkursā ievēl LU Satversmes sapulce uz četriem gadiem, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas, no profesoriem, kuri ievēlēti profesora amatā. Satversmes sapulcē ievēlēto rektoru apstiprina Ministru kabinets pēc augstskolas dibinātāja ierosinājuma. Rektora amata pretendentus var izvirzīt LU fakultātes, LU institūti un LU aģentūras savās akadēmiskā personāla kopsapulcēs, Domes vai Zinātniskās padomes sēdēs, LU vēlētās institūcijas – Senāts vai Studentu padome, ne mazāk kā 100 LU akadēmiskā personāla pārstāvji, kuriem LU ir pamatievēlēšanas vieta, apliecinot izvirzīšanu ar saviem parakstiem. Tāpat izvirzīt sevi var arī pats pretendents, ja to rakstiski atbalsta ne mazāk kā 100 LU akadēmiskā personāla pārstāvji, kuriem LU ir pamatievēlēšanas vieta.

Pašreizējais rektors ir Mārcis Auziņš, kurš šajā amatā bijis divus termiņus pēc kārtas un šogad nevar pretendēt. Viņš izteicis gatavību kļūt par Valsts prezidenta kandidātu.

 

 

Komentāri (33)

Mārtiņš Bisenieks 17.04.2015. 14.30

Te nu rezultātam būtu jābūt vienos vārtos Muižnieka labā. Borzovam nedrīkst dot vadīt pat zirgu pajūgu, kur nu vēl augstskolu!

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu