Kinoteātrī "Splendid Palace" demonstrēs "Oskara" balvai nominētās īsfilmas • IR.lv

Kinoteātrī “Splendid Palace” demonstrēs “Oskara” balvai nominētās īsfilmas

34
Filmu skatēs varēs redzēt arī "Oskara" ieguvēju - filmu 'Telefona zvans" ar Sallijas Hokinas un Džima Broudbenta piedalīšanos

Piecas labākās šā gada spēles īsfilmas

No piektdienas kinoteātris “Splendid Palace” demonstrēs ekskluzīvu šā gada “Oskara” balvai izvirzīto īsfilmu kolekciju nominācijā “Spēles īsfilmas” jeb “Short films”, raksta aģentūra LETA.

Māksla un cilvēcīgums apvienojumā ar aizkustinošiem stāstiem atklāsies piecās īsfilmās – “Aja”, “Bugalū un Grems”, “Sviesta lampa”, “Parvane”, kā arī ASV Kinoakadēmijas augstāko apbalvojumu ieguvušajā īsfilmā “Telefona zvans”. Filmu kolekcija, kas būs skatāma tikai kinoteātrī “Splendid Palace”, piedāvās vienkopus novērtēt piecas labākās šī gada spēles īsfilmas, solot pārsteigumus to dažādībā un izpratnē par žanra potenciālu. 

“Īsfilmas ir visjauneklīgākais kino gan pēc formas, gan satura. Taču ir maldīgi domāt, ka īsfilmas ir iesācēju kino. “Oskara” nomināciju un balvu kontekstā īsfilmas ir kino haiku, kino anekdotes, kino dzejoļi. Kompaktā forma diktē citus noteikumus. Kūsā emocijas. Un talantu var atpazīt uzreiz,” izsakās kinokritiķe Daira Āboliņa. Pirmoreiz uz lielā ekrāna īsfilmu kolekcija būs skatāma piektdien, 17.aprīlī plkst.20 “Splendid Palace” studentu seansā. Pirms seansa par īsfilmu žanru, tā attīstību Latvijā un pasaulē stāstīs Nacionālā kino centra vadītāja kinokritiķe Dita Rietuma. 

Seansa apmeklējums maksās 4,50 eiro, bet studentiem, uzrādot apliecību, – 2 eiro. Vairāk informācijas kinoteātra mājas lapā

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu