Pēc biļešu cenas paaugstināšanas "Rīgas satiksmei" samazinās pasažieru skaits • IR.lv

Pēc biļešu cenas paaugstināšanas “Rīgas satiksmei” samazinās pasažieru skaits

6
Nils Ušakovs. Foto: Kaspars Krafts, F64

Ušakovs to uzskata par “ļoti pozitīvu rādītāju”

Pēc biļešu cenas paaugstināšanas “Rīgas satiksmei” par 5% samazinājies pasažieru skaits, vēsta LETA.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” teica Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), šis esot ļoti pozitīvs rādītājs. Marts bija pirmais mēnesis, kad vairs nevarēja izmantot par veco cenu iegādātās biļetes un esot vērojams pasažieru skaita samazinājums.

Turklāt mainījusies arī klientu struktūra, apmēram par trešdaļu palielinājusies mēnešbiļešu iegāde, jo tās esot lētākas.

Ušakovs arī informēja, ka “Rīgas satiksme” plāno ieviest jaunus biļešu veidus, piemēram, plānots ieviest piecu darba dienu biļeti, kuru varēs izmantot piecām dienām, bet ne obligāti pēc kārtas. Tas būs izdevīgi cilvēkiem, kuri strādā maiņas darbu.

Plānots arī ieviest biļetes diviem sabiedriskā transporta maršrutiem, kas ļaus izdevīgāk iegādāties biļetes tiem pasažieriem, kuri dodas uz darbu vai mājām ar pārsēšanos un izmanto divus transportus.

No 1.februāra stājās spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā. Tas nozīmē, ka ikvienam cilvēkam, kurš neietilpst kādā no pasažieru kategorijām, kam dome noteikusi atlaides, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas biļete maksā 1,15 eiro. Biļeti iegādājoties pie vadītāja, tā maksā divus eiro.

Savukārt sabiedriskā transporta mēnešbiļetes no februāra maksā no astoņiem līdz 50 eiro.

 

Komentāri (6)

Krix 14.04.2015. 10.21

Nevar būt ne…un atļaušos minēt, ka šie 5% ir no tās daļas, kas maksāja pilnu cenu, jo kāpēc, gan braukt ilgāk, neērtāk un dārgāk, ja var to pašu izdarīt ar personīgo auto ? :) Domājams, ka iesākoties siltam laikam šādu “atkritēju” no RS būs arvien vairāk, jo daudzi pārsēdīsies arī uz velo !

+7
0
Atbildēt

0

naranja 14.04.2015. 13.12

Es kā cilvēks , kurš pa Rīgu pārvietojas tikai šad un tad, varu apstiprināt, ka veidoju to samazinājumu. Vienkārši daudz vairāk eju kājām. Bet, ja būs jābrauc regulāri, pirkšu mēnešbiļeti.

+3
0
Atbildēt

0

Gantrijs Tors 14.04.2015. 10.21

“Marts bija pirmais mēnesis, kad vairs nevarēja izmantot par veco cenu iegādātās biļetes…”

Interesanti – uz manas novembrī iegādātās biļetes ir rakstīts, ka tā ir derīga 12 mēnešus kopš iegādes brīža, nevis līdz brīdim, kad Rīgas Satiksme vienpusēji izdomās atcelt biļetes derīgumu.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu