Koalīcijā nav vienprātīga atbalsta Levitam Valsts prezidenta amatā • IR.lv

Koalīcijā nav vienprātīga atbalsta Levitam Valsts prezidenta amatā

15
Egils Levits. Foto: Ieva Lūka, LETA

ZZS izvirzīs savu kandidātu

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) esot paudusi, ka Eiropas Savienības (ES) tiesas tiesnesis Egils Levits nav viņu frakcijā atbalstāms kandidāts Valsts prezidenta amatam un arī “Vienotības” pirmdienas valdes sēdē, runājot par Levita kandidatūru, nebija vienprātīga atbalsta, šodien žurnālistiem norādīja “Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa (V).

Kā ziņo Latvijas Radio, „Nacionālā apvienība publiskajā telpā ir minējusi Egila Levita vārdu. Mēs zinām to, ka ZZS frakcijai šis nav atbalstāms kandidāts. Arī „Vienotības” valdē vakar tika runāts par Egila Levita kandidatūru un nebija viennozīmīga atbalsta. Ja prioritāte ir viens kandidāts, tad mēs drīzāk šobrīd meklējām citus kandidātus, ar iespējām atgriezties pie Levita kunga kandidatūras,” teica Āboltiņa. 

Vēl tiešāks radio bija ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. „Būs savs kandidāts. Mēs viņu neesam izvirzījuši. Mums būs savs kandidāts (..) Viņš nav mūsu kandidāts,” sacīja Brigmanis. Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) Valsts prezidenta amatā joprojām vēlētos redzēt Levitu, pirmdien pēc apvienības valdes sēdes sacīja partijas līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, ziņo LETA.

Tikmēr Āboltiņa otrdien pēc koalīcijas partiju vadības pārstāvju tikšanās norādīja, – ja prioritāte ir atrast vienu koalīcijas kandidātu, tad pašlaik tiek meklēts cits kandidāts ar iespēju atgriezties pie Levita kandidatūras.

Taujāts par iebildumiem, kāpēc Levits nevar ieņemt Valsts prezidenta amatu, Brigmanis atbildēja, ka ES tiesnesis nav ZZS kandidāts un “ar to pietiek”. Politiskais spēks izvirzīs savu kandidatūru un sarunā ar koalīcijas partneriem argumentēs savu izvēli.

Katrs politiskais spēks izvirzīs savu kandidatūru un mēģinās vienoties par vienu kandidātu, atbildot uz jautājumiem, apliecināja Āboltiņa, Brigmanis un Bērziņš.

Koalīcijas partijas iepriekš vienojās strādāt kopā, lai censtos vienoties par kopīgu Valsts prezidenta kandidātu. Visdrīzāk, 11.maijs būtu “pēdējā robeža”, kad koalīcijai nosaukt kopīgo kandidātu Valsts prezidenta amatam, norādīja “Vienotības” līdere.

 

Komentāri (15)

Fikseris 14.04.2015. 17.21

Nu ja. ZZS vajag tādu kurš neļaus vecos komunistus kleptokrātus mest cietumā. Kas ar valsti notiek- tas ZZS īpaši neuztrauc.

+6
0
Atbildēt

0

traductrice 14.04.2015. 15.05

Brigmanis atbildēja, ka ES tiesnesis nav ZZS kandidāts un “ar to pietiek”.

Normāls arguments! Ko tad nu vairs…

Šādā kontekstā es sāku ļoti cienīt Bērziņa viedokli, nē … drīzāk raksturu, jo pieļauju, ka ZZS ar lembi uz viņu spieda ne pa jokam, un jābūt ļoti stūrgalvīgam, lai pateiktu “nē”, kad papus saka “jā”.

+7
-1
Atbildēt

0

haralds 14.04.2015. 14.45

koalīcijā nekam nav vienprātīga atbalsta.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu