Brigmanis: neviens no nosauktajiem prezidenta kandidātiem amatu neiegūs • IR.lv

Brigmanis: neviens no nosauktajiem prezidenta kandidātiem amatu neiegūs

60
Augusts Brigmanis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Dzintars nobažījies, ka ZZS vienosies ar SC par valsts prezidenta kandidātu

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis ir pārliecināts, ka neviens no līdz šim publiski minētajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem nekļūs par prezidentu, sarunā ar laikrakstu “Diena” atzinis politiķis.

Nedēļas laikā ZZS nosauks savu prezidenta kandidātu, un, iespējams, līdzīgi rīkosies arī pārējās koalīcijas partijas, kuras joprojām cer trijatā vienoties par kopīgu prezidentu, raksta „Delfi”.

ZZS līderis netieši norādījis, ka arī pēc partiju iniciatīvas rosinātajām diskusijām sabiedrībā nav lielas nozīmes, jo politiķiem tās nebūs saistošas.

Tikmēr Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) nobažījies, ka ZZS varētu vienoties ar partiju “Saskaņa”, ievēlot nākamo Valsts prezidentu, ziņo LETA.

Viņš norādīja, ka ZZS ir vislielākā intriga šajā procesā. Bez kādas koalīcijas partijas atbalsta “Saskaņai” kopā ar pārējām opozīcijas partijām nepietiek balsu Saeimā, lai ievēlētu sev tīkamu prezidentu.

“Man ir bažas, ka ZZS varētu šādi rīkoties,” teica Dzintars, norādot, ka par to liecina publiskā telpā paustie partijas pārstāvju izteikumi, kā arī paustā skepse pret koalīcijā pārrunātajiem kandidātiem.

Otrdien LTV rīta ziņu raidījumā Rīgas mērs un “Saskaņas” līderis Nils Ušakovs teica, ka “Saskaņai” ir “varianti, ko mēs varētu izvirzīt kā prezidenta amata kandidātus”. Tiesa, šo cilvēku vārdus viņš neatklāja.

Dzintars atzina, ka otrdien koalīcijas partiju sarunās nav gaidāma vienošanās par kādu konkrētu kandidātu, bet gan sākotnējā šī jautājuma apspriešana. Šodienas pasākumu Dzintars nosauca par “izlūktikšanos”.

Otrdien paredzētas koalīcijas partiju vadības tikšanās, lai spriestu par virzību uz kopīga Valsts prezidenta amata kandidāta atrašanu.

 

Komentāri (60)

andrejs_gr 14.04.2015. 09.53

SC, NSL un ZZS kopā ir 52 mandāti. Šī ir ēnu koalīcija ar iespēju ievēlēt savu kandidātu. Lembergam kārtējo reizi ir “zelta akcija” ar iespēju diktēt noteikumus, tāpēc jau Brigmanis tik pārliecināts. Līdz ar to secinājums: par prezidentu kļūt var tikai tā persona, kas visvairāk apmierinās ZZS (Lembergu). Tā kā ZZS vēlētājs savā vairumā ir “nacionāl-sovoks”, tad ZZS ir bīstami pārāk atklāti čupoties ar SC kremliniem. Līdz ar to otrs secinājums: prezidentu ievēlēs pašreizējā koalīcija, bet, kā jau iepriekš minēju – tas būs ZZS vispieņemamākais kandidāts ar kuru pārējām koalīcijas partijām nāksies samierināties.

+18
0
Atbildēt

8

    Edgars Avotiņš > andrejs_gr 14.04.2015. 12.08

    andrejs_gr

    – SC, NSL un V kopā ir 54 balsis …

    Bet skatoties no Skumja Bruņinieka pozīcijām –

    Lemberga koalīcijai – SC, ZZS, NA, V, NSL, LRA kopā ir 100 balsis un var jebkurā brīdī apstiprināt lūgumu uzņemt Krievijas impērijā …

    Esi reāls – memurgo – nav nekādas ZZS – SC koalīcijas. Protams, ka dažreiz sakrīt SC un NA (tikumības likumprojekts komisijā), vai SC un ZZS (Bērziņa ievēlēšana par prezidentu), vai SC un V (kautvai SC Klemetjevs prezidijā, un arī V amatpersonas) balsojumi – tas demokrātijā ir tikai normāli – bet tas nekādi nenozīmē kaut cik nopietnākas saites.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > andrejs_gr 14.04.2015. 10.34

    Par suņu pucināšanu nezinu,bet,ja esmu ko nelabu apēdis vai iedzēris,tad,lai to nelabumu ātri dabūtu uz augšu,man Zaķa ģīmja atsaukšana atmiņā ļoti palīdz.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > andrejs_gr 14.04.2015. 10.23

    Bet,tu par Līdaku runā,itkā viņš būtu īsts zaķis.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > andrejs_gr 14.04.2015. 12.18

    OT – nebanku kredītu biznesā jau ir iesaistījušies ne tikai Vienotība, bet arī Repšes partijas biedri, SC, GKL, utt

    Gan jau ka arī pārējie nav palikuši malā – tāda zelta bedre …

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > andrejs_gr 14.04.2015. 13.41

    > andrejs_gr

    “ZZS vēlētājs savā vairumā ir “nacionāl-sovoks”, tad ZZS ir bīstami pārāk atklāti čupoties ar SC kremliniem.”

    Tiešām? Kas tad balsoja par Bērziņu?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Bet > andrejs_gr 14.04.2015. 10.28

    Viņš ir daudz slīpāks par zaķi, jo prot laicīgi paturēt naglu, lai prezidenta dēlēns var iztaisīt būrīti!

    Īsts pielīdējs utt. redzi, ja esi pieaudzis vīrietis, tad visma zvajadzētu atškirt lietas, uz kuru pucina suņus lai norej un kurus piesedz! Kā ir Ērik ar analīzi un par darbiem ne par vārdiem! Vai proti maz novērtēt pēc darbiem!

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > andrejs_gr 14.04.2015. 10.57

    Līdaka kļuvis par labu Vienotības naudasfanu slēpto draugu, jo aktīvi lobē nebanku kredītu dalītājus.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    Bet > andrejs_gr 14.04.2015. 10.16

    Aprobežotu deputātu ZZS rindās netrūkst, un ko saimnieks Lembis liks, par to arī nobalsos tādi vectirāni, līdakas un citi sīki radījumi kuri ir pateicīgi, ka nokļuvuši pie siles.

    Ak jā, kur tad kremļa lieldraugs Siliņš! uh, kas par kompāniju komparijas darbiniekiem no ZZS!

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

nomale 14.04.2015. 09.53

Brigmaņa (ZZS) cinisms nebeidz pārsteigt!

+16
-2
Atbildēt

0

Austras koks 14.04.2015. 09.30

Brigmanis: neviens no nosauktajiem prezidenta kandidātiem amatu neiegūs

————-

Tā tāda netieša norāde uz to, kurš galvenais prezidenta izvirzīšanā?

+15
-2
Atbildēt

5

    v_rostins > Austras koks 14.04.2015. 12.12

    Austras koks

    Nieki. Drīzāk pēc sarunām kuluāros ar “partneriem”, ZRP(v), Brigmanim lika saprast, ka čeka no piedurknes atkal izvilks kādu līķi-freibergu, par ko saskaņotā balsojumā nobalsos ZRP(v), SC un NSL.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Bet > Austras koks 14.04.2015. 10.22

    Tu aizmirsi lielisku NA ierosinātu kandidātu prezidenta amatam- un tas ir egils Levits! Domāju, ka šis gan ir vislabākais prezidenta kandidāts!

    Par pašpieteikto Auziņu gan nav vērts pieminēt, jo pat Universitātes mācvību programmas nespēj sakārtot vismaz Eiropas līmenī, ka jaunieši brauc prom studēt uz citām valstīm! Un ne tikai tas Auziņam…

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    DD1 > Austras koks 14.04.2015. 13.37

    > Optiskais Tēmeklis

    “ja dūšu saņemtu Āboltiņa, kam savulaik ļoti gribējās kļūt par otru VVF pat bez VVF līdzvērtīgām kvalitātēm.”

    Esiet bez bažām, Āboltiņa ir pēdējā, kas metīs plinti krūmos, lai arī kā ar tām viņas kvalitātēm, toties tirgoties viņa māk. Tādejādi ir lielas bažas, ka galu galā no cepures izvilks nevis zaķi, bet rudu lapsu.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > Austras koks 14.04.2015. 09.51

    Norādi jau var meklēt, tomēr — līdzšinējie kandidāti ir vārgi dekoratīvie egoisti, kam ar attiecīgajām kvalitātēm švaki. Bondars — ne vairāk kā smuks un ar svešvalodu un populistisku mēli, Kalniete — ar talantu franciski runāt Eiropas vadoņiem tīkamas lietas, uzrodas neuzrunātais Graube, kas varētu spaidīt plinšu patriotisma pogas, pat VVF kā otrreizējā izejviela nespēs vairāk par ārlietu prezidenti/ārlietu ministra eiroamerikānisko asistenti, kas Latvijas iekšpusē bez kautrēšanās ar mieru sarunāt muļķības un nedomā atvainoties sabiedrībai par savulaik sacūkoto valsts valodas likumu. Turklāt visi iepriekšminētie līdz šim uzbūvējuši neko citu kā vien paši sevi. Latvijai šobrīd visvairāk vajadzīgs attīstības prezidents. Ne VVF, ne Graube, ne Kalniete — kur nu vēl Bondars — kādu mobilizēt valsts attīstībai nav spējīgi. Pat, ja dūšu saņemtu Āboltiņa, kam savulaik ļoti gribējās kļūt par otru VVF pat bez VVF līdzvērtīgām kvalitātēm.

    Līdzšinējie rādītie kandidāti visvairāk raksturo pašu izvirzītāju vājumu, izglītības un sapratnes trūkumu. Labi, ka kolektīvi nepazemojās pat Vienotība, jo Kalnietei nav problēmu pieteikties pašai. Vārgi virzītāji virza sev atbilstošus vārgulīšus.

    Ja nu kas pārsteidz, tad Raivja Dzintara neattapība, — ja NA pārzinātu Latvijā atrodamo kandidātu kvalitātes, pat NA varētu atrast kandidātu — nevis nominālu kandidātu, bet gan vispārliecinošāko kandidātu. Tad ne Raivim Dzintaram, ne NA kopumā nebūtu jāuztraucas, ko domā konkurenti: vajag tik stipru kandidātu, lai NA konkurenti saprastu, ka viņiem pašiem labāka kandidāta nav un būtu aspiesti NA kandidātu atbalstīt tādēļ, ka visi pārējie vājāki. Žēl Dzintara un NA, ja lielākie no pašpasludinātajiem patriotiem savu zemi un cilvēkus nepazīst.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > Austras koks 14.04.2015. 10.36

    Ja NA izvirzīs Levitu, bet kāds cits — par Levitu labāku, tad neatbilstoša kandidāta izvirzīšanā vainīgi būs NA politiskie konkurenti? Levits NA noderētu vienīgi kā partijiskās pašapziņas cēlējs, jo konurentiem līdzšinējie kandidāti vārgāki.

    Egils Levits NA būtu ērts kā nesašmucējies, turklāt no prezidenta krēsla nespētu ietekmēt NA “melnos tieslietniekus”. Visās pārējās valstslietās Levits šobrīd būtu Vaira Vīķe-Freiberga biksēs/ārlietu prezidents, kurš valsts atlieku iekšpusē netraucētu tagadējiem valsts pārvaldes veģetētājiem. Protams, Levits būtu nesalīdzināmi labāks par Sandru Kalnieti, kam prezidenta amats vilinošs vienīgi pašas superego dēļ un nekāda sakara ar Latvijas valsti.

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu