ZZS sliecas atbalstīt Bičkoviču, "Vienotība" - Guļānu • IR.lv

ZZS sliecas atbalstīt Bičkoviču, “Vienotība” – Guļānu

10
Pašreizējais AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Pārējās partijas gaidīs oficiālo kandidāta izvirzīšanu

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja amatam sliecas atbalstīt pašreizējo AT vadītāju Ivaru Bičkoviču, “Vienotība” varētu atbalstīt AT Administratīvo lietu departamenta tiesnesi Andri Guļānu, bet pārējie parlamentā pārstāvētie politiskie spēki savu nostāju vēl nav formulējuši.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) atbalsta Bičkoviča kandidatūru AT priekšsēdētāja amatam, aģentūrai LETA apliecināja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Savukārt “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis norādīja, ka oficiāls lēmums šajā jautājumā vēl nav pieņemts, tomēr noskaņojums frakcijā liecinot, ka “Vienotība” varētu atbalstīt Guļāna kandidatūru, ja viņš tiks izvirzīts šim amatam. Paužot personīgo viedokli, Šadurskis sacīja, ka par Bičkoviča pārvēlēšanu šajā amatā viņš, visticamāk, nebalsotu.

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš teica, ka vispirms ir jāsagaida tiesu varas lēmums par vienu kandidātu, tad arī frakcija lems par šo jautājumu, vērtējot arī argumentus, kāpēc Saeimu rosinās apstiprināt šajā amatā konkrētu kandidātu.

Arī opozīcijā esošā partija “Saskaņa” norāda, ka vispirms jāsagaida oficiālā kandidāta izvirzīšana. “Saskaņas” Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins šo situāciju ar vairākiem kandidātiem raksturoja kā “interesantu situāciju ar intrigu labā nozīmē”. “Saskaņa” nesteigsies nosaukt kandidātu, kuru tā varētu atbalstīt. Vienlaikus politiskais spēks priecātos saņemt abu kandidātu vīziju un motivāciju, piebilda Agešins.

Latvijas Reģionu apvienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš norādīja, ka politiskais spēks vēlēsies tikties ar visiem potenciālajiem Augstākās tiesas priekšsēdētāja amata pretendentiem. Pēc tikšanos noslēguma politiskais spēks plāno pieņemt lēmumu, kuru kandidātu LRA būtu gatavi atbalstīt. Partijai ir notikusi tikšanās ar Bičkoviču un uz sarunu plānots aicināt arī Guļānu. LRA uzskata, ka tiesu sistēmā viss nav kārtībā, un vēlas uzzināt, kāds ir kandidātu redzējums par nepieciešamajām reformām.

Partijas “No sirds Latvijai” (NSL) līdere Inguna Sudraba pauda, ka partija nevēlas ietekmēt Augstākās tiesas plēnuma lēmumu, tāpēc strikti ievēros principu, ka pirms viedokļa paušanas ir jāsagaida AT priekšsēdētāja kandidāta oficiāla izvirzīšana. Pēc tam NSL tiksies ar nominēto personu, lai uzzinātu darāmo darbu plānus un pieņemtu lēmumu, vai sniegt atbalstu šai kandidatūrai.

AT priekšsēdētāja amatam kā kandidātu AT struktūrvienības virzīs Bičkoviču un Guļānu. Kā norādīja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, “tika saņemti vairāki ierosinājumi par vairākiem kandidātiem”.

24.aprīlī varētu notikt AT plēnums, kurā tiks rosināts vienu kandidātu apstiprināt Saeimai.

 

Komentāri (10)

andrejs_gr 10.04.2015. 14.49

Pārfrāzējot vienu kalsiķi, var droši apgalvot – kas labi ZZS (Lembergam) – slikti Latvijai.

+9
0
Atbildēt

1

    DD1 > andrejs_gr 10.04.2015. 16.03

    > andrejs_gr

    “kas labi ZZS (Lembergam) – slikti Latvijai”

    99% gadījumu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

traductrice 10.04.2015. 15.03

pašreizējais AT priekšsēdis ir iemācījies pat ziloni paslaucīt zem tepiķīša. Tas ir apbrīnojams talants!

+9
0
Atbildēt

0

dzeris49 10.04.2015. 15.43

Protams, ka būs Bickovics, ņemot vērā Saeimas sastāvu.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu