Dadajevs atsauc atzīšanos Ņemcova slepkavībā (precizēta) • IR.lv

Dadajevs atsauc atzīšanos Ņemcova slepkavībā (precizēta)

11
Zaurs Dadajevs tiesā. Foto: AFP/LETA

Tiesa maina drošības līdzekli trim aizdomās turamajiem

Kremļa opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavībā galvenais apsūdzētais Zaurs Dadajevs trešdien tiesā atteicies no atzīšanās Ņemcova slepkavībā un paziņoja, ka piespiests to darīt.

“Es liecības sniedzu piespiedu kārtā. Man un manam draugam un dienesta biedram draudēja, tāpēc mēs sadarbojāmies,” videokonferences laikā teica Dadajevs, vēsta BBC.

Vienlaikus tiek ziņots, ka saskaņā ar Maskavas pilsētas tiesas lēmumu trešdien par nelikumīgu atzīts triju  Ņemcova slepkavības lietā aizturēto arests – Hamzata Bahajeva, Tamerlana Eskerhanova un Šagida Gubaševa.

Tiesa tomēr nolēmusi viņus pagaidām līdz 7.aprīlim paturēt arestā, bet šajā laikā Basmannijas tiesai atkārtoti jāizskata abu aizturēto saņemtā sūdzība par viņu arestu.

Iepriekš Dadajeva advokāts apgalvoja, ka viņa aizstāvamais nav atzinis sevi par vainīgu Ņemcova slepkavībā. Turklāt advokāti iepriekš gatavojās iesniegt sūdzības ne tikai par aizdomās turamo arestiem, bet arī par to, ka viņi esot vardarbīgi ietekmēti, lai izmeklēšanā saņemtu atzīšanos slepkavībā.

“Kommersant” ziņo, ka 8.martā Dadajevs esot jau atzinies slepkavībā. Taču pēc nopratināšanas Dadajevs pieprasījis protokolu papildināt ar savu paziņojumu: “Es kategoriski nepiekrītu tam, ka Borisu Ņemcovu nogalināju par atlīdzību,” jo šāda apsūdzība bija viņam izvirzīta.

Ņemcovs tika nogalināts 27.februāra vēlā vakarā netāu no Kremļa Maskavā. Patlaban lietā apsūdzēti un arestēti pieci cilvēki – viens no viņiem ir Dadajevs. Izmeklētāji esot atteikušies no sākotnējās versijas par slepkavību reliģisku motīvu dēļ, par galveno izvirzot pasūtījuma slepkavību.

(papildināta un precizēta no sākuma)

Komentāri (11)

west 01.04.2015. 15.23

Vai nav vienalga, kurš nošāva Ņemcovu ? Kas ir pasūtītājs un organizators ? To arī pateiks Krievjas “tiesa” ?

Starp citu – vēl līdz šim visi meklē Kenedija slepkavu, bet nekādi negrb meklēt atbildi uz jautājumu – kāpēc ?

Tas ir visriebīgākais un neērtākais jautājums “politiķiem” un amatpersonām. Nez, kāpēc tieši šo jautājumu žurnālisti uzdod visretāk ? Jautājums “kāpēc ?” gandrīz vienmēr ir 100 x svarīgāks par dzeltenās preses cienīgajiem – kas ? kur? un kad ?

+4
0
Atbildēt

1

    andrejs > west 01.04.2015. 17.18

    Iesalnieks uzdeva un saņēma daudz “atbilžu”. labāk neprasīt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

lno 01.04.2015. 16.36

Дадаев в Мосгорсуде заявил, что невиновен в убийстве Немцова

Дадаев опроверг заявления представителей Следственного комитета о том, что он активно сотрудничает со следствием http://www.svoboda.org/content/article/26932326.html?nocache=1

Kārtējā “precīzā” IR ziņa?:)

+3
0
Atbildēt

1

    andrejs > lno 01.04.2015. 17.19

    šī ziņa laikam nāca no TVnet, tur jau arī bija putra. Saprast nevarēja, kas vainīgs, kas nevainīgs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Gantrijs Tors 01.04.2015. 13.28

Krievijas tiesā kāds atzinies. Lieta slēgta, viss atrisināts.

http://media.moddb.com/images/groups/1/3/2933/rabbit.jpg

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu