Miris Stambulā par ķīlnieku sagrābtais prokurors • IR.lv

Miris Stambulā par ķīlnieku sagrābtais prokurors

31
Marksistisko ekstrēmistu sagrābtais prokurors Mehmets Selims Kirazs kopā ar vienu no teroristiem. Foto: EPA/LETA

Divi prokuroru sagrābušie teroristi tika nogalināti

Stambulā otrdien par ķīlnieku sagrābtais prokurors Mehmets Selims Kirazs no gūtajiem ievainojumiem miris, ziņo LETA/AFP.

Kirazu par ķīlnieku sagrāba divi kreiso ekstrēmistu kaujinieki, draudot prokuroru nogalināt, ja netiks pildītas viņu prasības.

Ķīlnieku krīze ilga aptuveni sešas stundas. Drošības spēki mēģināja vienoties ar teroristiem, bet nesekmīgi. Rezultātā ķīlnieka atbrīvošanas operācijas laikā viņi tika nogalināti.

Kirazs tika nogādāts slimnīcā, kur diemžēl no gūtajiem ievainojumiem mira.

Uzbrukums viņam bija saistīts ar Berkina Elvana lietu, kuru viņš izmeklēja. Elvans mira pagājušā gada martā pēc tam, kad 269 dienas bija atradies komā, ko izraisīja ievainojumi, kurus viņš guva 2013.gada masu protestu laikā.

Atbildību par Kiraza sagūstīšanu uzņēmies grupējums Marksistu Revolucionārā tautas atbrīvošanās partija-fronte (DKKP-C), kas pēdējo gadu laikā sarīkojusi vairākus terora aktus. Teroristi izplatīja fotoattēlu, kurā redzams viens no kaujiniekiem, kas tur ieroci pie sagūstītā prokurora galvas. Ekstrēmisti sagūstītā prokurora biroja sienas izrotājuši ar grupējuma plakātiem un karogiem.

Teroristi deva prokuroram laiku līdz plkst.15.36, lai viņš nosauktu to policistu vārdus, kas vainojami Elvana nāvē. Vienlaikus ekstrēmisti pieprasīja, lai šie policisti atzītos savos “noziegumos” tiešajā ēterā, kā arī lai tiktu pārtraukta to protestētāju tiesiskā vajāšana, kam saistībā ar 2013.gada sadursmēm izvirzītas apsūdzības.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu